Per Søetorp

101

Når Svenska Kyrkan driver headhunting

At det ikke bare er DNK som sliter om dagen, kan det jo tyde på når Søta Bror legger ut på desperat hodejakt etter nye medarbeidere.

Publisert: 3. nov 2017

... og slik kan det altså se ut når Svenska Kyrkobrodern rekrutterer nye sårt tiltrengte menighetstjenere.

Enhver som husker den bisarre krimstoryen fra Filadelfiamenigheten i Knutby for 14 år siden, er sikkert enige i at eks-pastoren kanskje hører best hjemme bak lås og slå.  Dobbeltdrap, psykopatiske manipulasjoner og diverse utroskapsaffærer tar seg ikke akkurat godt ut på CVen når man skal søke jobb som diakon etter en livstidsdom...   

Om morder-pastoren på død og liv skal ut i vanlig arbeidsliv igjen, er vel ikke attestene de aller beste til å kunne jobbe med mennesker som kirkediakon?  En sak er jo hva han selv finner på å søke seg av jobber, en annen ting er hva hans diakon-kolleger i SK får seg til å anbefale ham til.  Det sier vel mest om dem - hva Fossmo er god for på det området kjenner vi jo til allerede.  At arbeiderne er få var vi vel også klar over.  Men det får da være grenser for å sette bukken til å passe havresekken!

Det hele blir omtrent like grotesk som om AP etter noen år bak murene plutselig skulle tilby ABB å være med Utøya-ungdom på paintball-tur....

Mon tro om ikke litt skikkelig tungt fysisk mannfolkarbeid med møkk under neglene hadde gjort seg for ex-pastoren?  Selvsagt i behørig avstand til sårbare mennesker som kanskje ennå har Knutby-tragedien friskt i minne.  Eller hur?

3 liker  
Kommentar #1

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

!

Publisert nesten 4 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.
Men det får da være grenser for å sette bukken til å passe havresekken!

Ja, mildest talt!

2 liker  
Kommentar #2

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hmmm...

Publisert nesten 4 år siden

Ingen som tror at et menneske kan endre seg?  

Ingen som tror at straff gir tid og rom for refleksjon og tenkning?

Ingen som tror at når straffen er sonet så skal en rehabiliteres?  

Jo, det er riktig de samme refleksjoner gjelder og f.eks. disse to med åsted Baneheia og han bak massakren på Utøya.

I barnevernet møter vi denne problematikken dann og vann.  En gang voldsdømt for overgrep mot mor eller far - skal denne aldri få en sjanse etter sonet straff eller?    

Er etikken at etter sonet straff så er det blanke ark og fargestifter - eller for ever det du en gang ble dømt for som er cv'n?  

2 liker  

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere