Verdidebatt

Vil Norge fortsette å betale til palestinske selvstyremyndigheter etter samarbeidsavtalen med Hamas?

Samlet norsk økonomisk støtte til Det palestinske området var i 2006 på vel 650 millioner kroner. Dette er det høyeste bistandsvolum til dette tidspunkt.Total norsk støtte til området var i 2016 på om lag 685 millioner kroner, inkludert kjernebidraget til UNRWA, FNs organisasjon for palestinske flyktninger.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fatah har nå inngått samarbeidsavtale med terrorrorganisasjonen Hamas og de vil sammen kjempe mot samme mål, nemlig staten Israel.

Hamas er som IS, som Al Qiada, som Hizbollah, som Boko Haram. Dette er grupperinger som ikke har respekt for menneskerettigheter. Møtt med slik ekstremisme kan ikke Israel gjøre noe annet enn å forsvare seg selv. Dette er statsminister Benyamin Netanya egen analyse når det gjelder Hamas.

Israel gjorde sine krav svært tydelige etter offentliggjøringen av samarbeidsavtalen. Statsminister Netanyahu sa at ingen forhandlinger ville finne sted med PA før Hamas anerkjenner Israel, slutter med terror, avvæpner seg, returnerer kroppene til israelske soldater som Hamas har beholdt siden krigen i 2014, frigjør seg fra Iran og overgir grensekontrollen til PA.

Norge har også et stort ansvar her som leder i giverlandskomiteen.

Det er derfor betimelig å spørre den nye norske utenriksministeren Ina Marie Eriken Søreide hvordan hun vil stille seg til videre utbetaling fra norske skattebetalere til palestinske myndigheter etter denne avtalen?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt