Verdidebatt

Guds rikes progressive svar på jordas lidelser

Hvorfor gjør ikke Gud noe med alt det vonde som skjer på jorden? Uten å forsøke å besvare dette store spørsmål på en lettvint måte, anse Jesu lignelse i Matt 13:31-33 om et voksende rike som "det store svar" på dette "store spørsmål".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jesus sier at Guds rike har kommet. Og det kommer til å vokse til det har fylt jorden 100%. Det betyr at "som i Himmelen så og på jorden" vil skje gradvis.

Jesus sa:

En lignelse til la han fram: "Himmelriket er likt et sennepsfrø som en mann tok og sådde i åkeren sin. Det er mindre enn noe annet frø, men når det har vokst opp, er det større enn andre hagevekster, så det blir til et tre, og himmelens fugler kommer og bygger rede i greinene på det. Enda en lignelse fortalte han dem: "Himmelriket er likt en surdeig som en kvinne tok og la inn i tre mål mel, så det hele til slutt var gjennomsyret" (Matt 13:31-33).

Jo mer "Himmel på jord", desto mindre forfølgelse over tid, for å ta ett av mange eksempler. Vi forventer at Fader Vår vil ha sin effekt mer og mer? Fortsett å be. Gud lovte aldri å løse alle problemer på én gang. Men i takt med at folk tror og omvender seg til Herren Jesus, vil Guds løsninger over tid - gradvis - fylle vår jord. En dag vil jorda være uten smerte, gråt og død. Inntil da må vi arbeide.

Daniel og Jesus var på linje med hverandre:

"Men steinen som hadde truffet statuen, ble til et stort fjell som fylte hele jorden" (Dan 2:35) = Guds rike vokser over tid.

Igjen, Faderen lovte aldri å løse alle problemer på ett minutt. Folk stiller feil spørsmål. Det ser man i lys av det riktige svaret, et over tid-rike som til slutt har løst alle våre jordiske vanskeligheter. Og ja, det hjelper å bøye kne for Jesus og bekjenne ham som Herre og Frelser og være en del av løsningen. Som Paulus sa i Rom 10:9-10: "For hvis du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst. Med hjertet tror vi så vi blir rettferdige, med munnen bekjenner vi så vi blir frelst."

Nå som du er frelst, legg hånden på plogen og vær en del av løsningen på jordas problemer, være seg i samfunnet forøvrig, i menighet, og på andre arenaer. En dag blir jordkloden som i Himmelen - et paradis. Bli med! Jesus er Herre!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt