Anders Helge Myhren

275

"Det er lov å bruke hode også!"

Ja, det mener jeg, men den bibel-aktive og bibel-tro bibelleser, vil nok være veldig uenig!Men som de fleste skjønner etter hvert, så kan Bibelen tolkes på flere måter.

Publisert: 8. sep 2017

Noe som vel alle kristne er enige i, er at Jesus har stått opp fra det døde. Det skjedde 3 dager etter korsfestelsen.

 

Men når det gjelder det evige livet vi har etter vi er døde, spriker endel forklaringer.

Jeg er av den oppfatning, at dersom du vil leve evig, da må du være podet inn i Kristus. For det er gjennom en omvendelse og troen på Kristus vi har det evige livet.

Men flesteparten av menneskeheten er IKKE podet inn, og får derfor en evig død...

Dersom det IKKE hadde vært slik, hadde min Gud og din Gud vært uten forstand! Det er med beven jeg bruker et slikt uttrykk, men du tror da vel ikke at Gud er en dum Gud?

Da Gud hadde skapt  Adam og Eva, var Gud veldig fornøyd.

Men da synden kom inn med syndefallet, angret Gud at Han hadde skapt disse to! Adam og Eva burde vært utslettet straks, dersom et evig brennende helvete hadde vært resultatet for flesteparten av menneskeheten. Gud hadde også samme sjansen, da Noah og hans familie på 8 unnslapp vannflommen.

Dersom resultatet av arvesynden hadde resultert i foreløpig 15 milliarder u-frelste mennesker i et evig brennende helvete, da kan vi godt kalle Gud for dum! Men så dum er Han ikke, og Jesus burde også ha nevnt at det nok ikke var særlig lurt å sette unger til verden, da 99 prosent av dem ville havne i helvete.

Konklusjon: Har du en Gud som er dum, eller som jeg, en Gud som er klok og som vi av fri vilje kan velge å være i sammen med i all evighet?

Gud kan gi oss evig liv i himmelen gjennom Jesus, mens vi uten Ham går en evig død i møte. Ilden brenner opp alt som er av synderen, så lenge det er noe igjen å brenne...og det tar bare noen sekunder...

Sjelen vår dør sammen med kroppen, mens ånden vår går tilbake til Gud som gav den. 

Predikerens 12 kapittel 6. vers:
"... før sølvsnoren tas bort, og gullskålen slåes i stykker, og krukken brytes sønder ved kilden, og hjulet knuses og faller ned i brønnen, 7 og støvet vender tilbake til jorden og blir som det var før, og ånden vender tilbake til Gud, som gav den."

Trøst da hverandre med disse ord!

www.evangeliekirken-arendal.no 

Kommentar #1

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Enig med deg i mange ting, men Gud har ikke angret et sekund på noe som helst som Han har skapt. Dette med bruken av ordet anger er forklart sett fra menneskets side. Det samme med Guds vrede - Gud er ikke sint.

Du sier at Gud ikke er dum, da må vi erkjenne at anger ikke er det Gud skaper med. Sinne er heller ikke en karakteregenskap i Gud, selv om det står slik i bibelen. Anger og sinne er menneskelige egenskaper, av disse er anger nødvendig - sinne er det ikke. 

Han skaper av kjærlighet, med kjærlighet for kjærlighet - det er alt! Han er forutseende i og alt av sitt skaperverk. Som en altseende Gud visste Han nøyaktig hva mennesket kom til å gjøre. Det er derfor profeter, seere og åpenbarere kan forklare oss fremtiden, på vegne av Gud, som forteller dem hva de skal si.

Men det er ingen urettferdighet eller synd i kjærligheten, den er rettferdig og syndefri. Uten kjærligheten er mennesket ingenting, for da har vi forlatt kjernen i skaperverket og blitt sanselige og djeveske av natur, som er urettferdig og syndig.

Så ved omvendelse, veiledet av Faderen gjennom de kanaler Han har åpnet for formålet, vil vi igjen innpodes i livets tre - om vi lar oss fylle av Kristi rene kjærlighet og ærer vår Gud med en rettferdige og syndefri livsførsel.

Den evige  døden er den andre døden, den åndelige uten nærvær av Gud. Den første døden, den legemlige, skal alle oppstå fra. Alle dør i Adam og alle oppstår i Kristus.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere