Odvar Omland

369

Er det debattgladhet?

Er det hat? Er det fariserisme? Er et hårsårhet? Er det respekt for det hellige?

Publisert: 29. aug 2017

  Ja, hva er det som gjør at hijab, for den saks skyld også omtalen av korset, som til de grader digger til debatt og synsing fra mange hold. Selvsagt har det med den enkeltes ståsted.å gjøre Forståelig at journalister som er ute etter stoff mener dette er interessant.Men hva med oss andre? Trolig vil jeg betraktes som en ivrig liberalist når jeg nevner at i trosfrihetens navn respekterer jeg at hijab opptrer offentlig i Norge. Jeg tar dog forbehold om at en viss fonuftig skjønnsomhet bør vises. Jeg reagerer dersom jeg skulle se en poltibetjent med slikt hodeplagg i Asker. Ja. jeg ville også reagere om jeg møtte en uniformert poltimann med kors godt synlig midt på "uniformbrystet". Da vil jeg som tidligere politimann kanskje se rødt, men for meg går det helt ubrukbar vei til hat. Derfor er på sin plass det Jarle Haugland skriver i dagens Vårt Land. At disse hijab-reaksjonene kan skade evangeliet. De som frembærer dette hatbudskapet drar korset ned i søla, sier Haugland. Han sier videre at det perverserer korsets livgivende og frigjørende budskap. Så enig. At det går an for de som bærer kristennavnet å opptre så "uhøvlet " er en gåte for meg. Håper det er et bitte lite mindretall.
Evangeliet om Jesus Kristus skal jo være et tilbud til alle, også om jeg skulle bli tatt med hijab på hodet. Vi skulle jo "leve som nestekjærlighetens ivrige utøvere"

 

 

4 liker  
Kommentar #1

Fred Søndby

63 innlegg  78 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Som vanlig fra deg, et godt begrunnet og velskrevet nnlegg, Odvar! Jeg har selv også skrevet et innlegg om samme tema i dag, under tittelen "Kors på halsen" - men det er verken fariseriisme eller hårsårhet som har satt meg på ideen, men rett og slett et ønske om at det må utvises mer respekt og toleranse, ja rent ut sagt dannelse, når slike spørsmål diskuteres eller kommenteres. Derfor tror jeg vi fronter samme sak, når det gjelder dette. Men alt til sin tid og til sin setting. Jeg ser heller ikke for meg en politikvinne iført hijab. Da måtte den eventuelt vært utformet som del av et uniformsplagg, noe jeg regner med ikke vil skje med det første! 

1 liker  
Kommentar #2

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

En vanskelig sak!

Publisert rundt 4 år siden
Odvar Omland. Gå til den siterte teksten.
Trolig vil jeg betraktes som en ivrig liberalist når jeg nevner at i trosfrihetens navn respekterer jeg at hijab opptrer offentlig i Norge.

Når vi snakker om trosfrihet da tenker vi at en må kunne få tro på det gode i forhold til sin religion. Men hva med å tro på at en skal bekjempe dem som ikke tror? Ja sågar drepe dem. 

Ja, vil tro det kan være en utfordring å ta stilling til. Hva skal vi si til det? Hva sier Bibelen om dette: Joh. 2. brev 1,7-11.

Falske lærere
 7 
For det er gått mange forførere ut i verden, slike som ikke bekjenner at Jesus Kristus er kommet i kjøtt og blod. Dette er forføreren, Antikrist!  8 Vær på vakt så dere ikke mister det dere har arbeidet for, men får full lønn.
     9 
Den som ikke blir i Kristi lære, men går ut over den, er uten Gud. Men den som blir i læren, har fellesskap både med Sønnen og med Faderen. 
10 Om noen kommer til dere og ikke har denne læren, så ta ikke imot ham i deres hjem, og ønsk ham ikke velkommen. 11 For den som ønsker ham velkommen, blir medskyldig i det onde han gjør.

Skal det være trosfrihet på Antikrist?


5 liker  
Kommentar #3

Kåre Kvangarsnes

24 innlegg  932 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Skal kristne se seg nødt til å være mer tolerant enn Jesus? Han kallte fariseerne ormeyngel om jeg ikke husker feil. Drev Jesus med hat? Skal ikke kristne kunne vise avsky for det hijaben symboliserer, uten at dette skal karakteriseres som også hat for den som bærer den? Skal vi gå på akkord med verdiene for å fremstå snille og tolerante? Er det rart at islam overtar når den møter slik naivitet fra kristne? Har du ikke annet på hjertet enn at vi bør ta oss sammen?  

3 liker  
Kommentar #4

Odvar Omland

369 innlegg  550 kommentarer

Det er vel å ta munnen for full å beskylde andre for å være naive om man har en annen oppfatning. Jeg lurer på hva Jesus hadde sagt dersm han hadde levd i dag og møtt en person med hijab?

Publisert rundt 4 år siden

Det er vel å ta munnen for full å beskylde andre for å være naive om man har en annen oppfatning. Jeg lurer på hva Jesus hadde sagt dersom han hadde levd i dag og møtt en person med hijab?

1 liker  
Kommentar #5

Kåre Kvangarsnes

24 innlegg  932 kommentarer

Publisert rundt 4 år siden

Jeg antar han  ville møte henne med vennlighet og spurt henne ut om hva hun stod for. Han ville  ha spurt henne om hijaben og hva den symboliserer, og kanskje påpekt at veien til frelse ikke ligger i religiøsitet gjennom lovreligioner med påbud og forbud og tildekking av kvinner og barn. Han ville prøvt å overbevise  om  at Han var Messias som var kommet for å sette henne og alle mennesker fri fra religiøsitet og lovtrelldom ,og at ved å tro på ham og det han hadde gjort for alle mennesker som tror, var hun ikke lenger skyldig, for han hadde tilgitte henne all synd. 

Kanskje. Hva tror du?

3 liker  
Kommentar #6

Odvar Omland

369 innlegg  550 kommentarer

Er ikke helt sikker på din diagnose. Men et ganske bra tankespinn.

Publisert rundt 4 år siden

Er ikke helt sikker på din diagnose.  Men et ganske bra tankespinn.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere