Verdidebatt

Listhaug troverdig?

Kristne verdier i en krisetid!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Med mål om å sanke stemmer fra de kristne miljøene reiser Listhaug rundt å besøker sommerstevner og andre begivenheter. Det er ikke nestekjærlige verdier og omsorg for de svake på programmet selv stemmen er forførende. Vi har alle lest om falske profeter.

Frp sitter i regjering for første gang, og må som alle andre forholde seg til Norges avtaler om flyktninger. Det vil si at den fulle stoppen som loves ikke er mulig. Det som er enda mindre troverdig er hennes mantra “Asylinnvandring bidrar til at vi kan hjelpe færre mennesker i nød” som vi hører fra henne hele tiden. Om frp hadde fått sin politikk gjennom, vil det bli en så stor reduksjon i bistand og nødhjelp at den hadde nærmest vært ikke-eksisterende, og mest koblet til returavtaler. Bistand ville blitt begrenset av nedbetaling av gjeld.

Et øyeblikk eller to er det lett å tenke at det blir mer penger til pensjoner og sykehus om vi dropper nødhjelpen. Skoler. Vi har alle saker vi ønsker penger til, og hun har rett i at å hjelpe folk i nød koster mange penger.

Kristne verdier tilsier likevel at vi ikke alltid skal sette oss selv først, og glemme vår neste i veikanten.

Politiske mål om enda noen kroner i kassa til forbruk, fortrenger kristne verdier. Å ta vare på skaperverket, å praktisere måtehold og ha omsorg for hverandre. Det er ikke pengene som gjør oss lykkelig, når vi alt har mer enn andre.

De Grønne er et parti som kommer til å ta tak i de strukturene som har gitt oss et samfunn på stupet av en katastrofe. Vi har hav som stiger, skoger som brenner, elver som flommer over, temperaturer i fattige land som ikke er til å overleve. Sannheten er at vi må snu. Vi må ta grep. Vi må ta de gode valgene. Alle må gjøre sitt. Først da vil vi lykkes å ta vare på fremtiden!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt