Verdidebatt

Islam, vold og ansvar.

«Det er ikke min, men Guds sak å dømme terroristene» sier president Putin. «Min sak er å sende dem til Gud og hans dom.»

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Putin slår samtidig fast at han kan ikke å utrydde roten til terrorismen.  Den ekstremistiske takfirismen er det kun muslimene selv som kan utrydde.

Et større poparrangement i Tyskland ble nylig avlyst pga. mistanke om et terrorangrep. En frustrert leder for arrangementet uttalte at nå må muslimene slutte å si at terror ikke har noe med Islam å gjøre og begynne å arbeide aktivt for å renske Islam for svineriet.

Han har en meningsfelle i den britiske muslimen Maajid Nawaz, tidligere leder av den radikale islamistiske hardlinegruppen Hizb ut-Tahir.

Nawaz ber om at muslimer må slutte å late som om vold og terrorisme er fremmed for Islam. Nawaz som nå arbeider som radiovert, reporter og forfatter opptrådte på LBC - radio kvelden etter terrorangrepet i London 4.6.017. Som svar på spørsmål fra en oppringer sa han:

«Da profeten Mohammad sa: 'Jeg er blitt beordret til å krige mot menneskene til de alle erkjenner at det er ingen annen gud enn Gud og Muhammad er hans profet' så har det noe med vold å gjøre, har det ikke?»

Oppringeren svarte da at han måtte vite hvilken kontekst sitatet sto i før han ville si seg enig.

«Ok, la oss være enige om at kontekst er viktig» svarer Nawaz. «Tolkning er viktig, men la oss ikke late som dette ikke har noe med vold å gjøre ved å argumentere med at vi trenger å kjenne konteksten. For ved å etterlyse konteksten erkjenner vi samtidig at vi diskuterer vold og at volden befinner seg i en eller annen islamsk kontekst. Det er noe annet enn å si at vold har ingenting med Islam å gjøre. «

Nawaz forklarer så hvorfor det er viktig for muslimer å erkjenne linken mellom vold og Islam og fortsetter: «Hvorfor dette er så viktig er fordi når folk hører muslimer som deg si at det (terrorismen) har ingenting med Islam å gjøre tenker de at du prøver å snike deg unna ansvar og vike utenom den enormt viktige oppgaven som påhviler oss alle: å utfordre ekstremisme i våre moskeer og samfunn»

Nawaz fortsetter: «Det kan godt hende det ikke var din hensikt,  men for ikke-muslimer høres det ut som du kommer med en unnskyldning for ikke å sette i gang med den jobben som påhviler oss alle: Jobben med å utfordre ekstremismen»

Nawaz sine synspunkter synes også å ramme politisk korrekte og konfliktskye kristne i vår egen andedam som muligens i angst for motsetninger stadig hevder at terrorismen ikke har noe med Islam og muslimer å gjøre. Slik Nawaz tenker bidrar dette egentlig til å passivisere og parkere det store flertall av mainstream-muslimer i forhold til terrorismen og fratar muslimene alt ansvar for å gå løs på den jobben president Putin, lederen for det tyske arrangementet og Maajid Nawaz etterlyser.

Putin kaller terroristene «takfirer» som betyr frafallne. Når mainstream-muslimer, også i Norge, sier at «dette er ikke mitt Islam», at terrorismen, jihadismen og radikal islamisme «ikke har noe med Islam å gjøre» o.l. sier også de i realiteten at ekstremistene er takfirer - frafallne.

Om frafallne sier Profeten: «Hvis en mann sier til sin bror, 'du er en frafallen' da har bare en av dem rett. Hvis anklageren tar feil har han selv begått apostase (frafall) ved å komme med falske beskyldninger. Straffen for frafall er døden»

Så når muslimer betrakter wahabismedyrkende terrorister og jihadister som takfirer synes Profeten å tale klart om hvilken oppgave de har.  Jihadistene må fordrives fra ummahen.  Og det er muslimenes eget ansvar. Også de norske.

Den sunnimuslimske lederen Ramzan Kadyrov har forstått dette. Hans modell for et svært strengt Sunni-islamsk samfunn, den såkalte «Tsjetjseniamodellen» anses av Saudiene som en større trussel enn Iran. Sammen med russerne slo Tsjetsjenia to ganger ned voldsomme opprør av Saudifinansierte og CIA/USA-støttede hodekappende wahabister. I dag er Tsjetsjenia stort sett renset for wahabi-viruset.  Ikke en nikkel Saudipenger eller wahabi-immamer slipper til i landet.

Men i Vesten demoniseres selvsagt Kadyrov og vi serveres løgner en masse til tross for at han sitter med en nøkkel til en fredelig sameksistens mellom kristne og muslimer.  Vestens politikere har hverken hjerne eller ryggrad til å forstå noe av dette. Men i mange islamske land følges Kadyrovs lederskap og Tsjetsjenias utvikling med stor interesse. De kjenner alle det kalde gufset fra wahabiviruset. Og muslimen Kadyrovs faste grep smitter over på Russlands øvrige muslimminoritet. Slik vaksineres russiske muslimer mot wahabiviruset selv om en viss smitteeffekt forekommer også der.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt