Verdidebatt

Trygghet

Hjemmets lune rede. Dessverre er det ikke alle som kan skrive under på å bo i et slikt rede

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Men flere - barn og voksne lever i utrygghet. Spesielt trist at flere barn er i en stadig frykt. Hvor takknemllig jeg er for å ha hatt foreldre som har hegnet om meg under oppveksten. Selv som ungdom under okkupasjonen 1940-45 var det fars trygghet midt i en usikkerhet som imponerte meg. Han var en av motstandsfolkene i den kretsen vi bodde. Da min generasjon skulle skrives ut til fronttjeneste var han i ilden.Sørget for at vi fant skjulesteder i skogområder og bar ryggsekk på ryggsekk med proviant til der en del av oss holdt til.

Kan ikke la være å trekke fram dette ved å sammenligne det med dagens situasjon. I Norge har vi bortsett fra 22. juli vært spart for terrorangrep. Det nærmeste er Stockholm. Såvidt jeg skjønner er det i byene angripene skjer. Uansett forstår jeg at folk kan bli skremt selv på vår "sikre" tue. For man vet jo aldri når og hvor disse forbryterne trår til. Og det er selvsagt for å skape frykt disse folkene er ute etter. Mener at min fars trygghet har jeg fått plantet i meg. og hjelper meg i denne forbindelse. Kom blant annetgodt med som politimann. Forberedt på å møte både børse og kniv. Husker jeg måtte hanskes med en farlig forbryter som ble kastet av toget på Nordagutu stasjon for beruselse.

Opptrer fortsatt med rimelig grad av trygghet, og ønsker ikke å utsette meg for selvforskyldt ulykke. Selvsagt oppmerksom på farene' som jeg kan bli utsatt for, men som ikke skal kue meg i kne. I så fall ville terroristene virkelig vunnet seier. Vi skal stå i mot onskapen med de ressurser i tanker, ord og gjerning som vi måtte ha. Føler faktisk at jeg er trygg midt i en utrygg verden.I Norge. Kanskje noen da smiler av meg når jeg sier at gleder meg hver dag til "å få luft under vingene". med et liv i savn og glede. Og så velger jeg  å holde meg til Ham som sier: Frykt ikke

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt