Verdidebatt

Fusjon/samarbeid SP og KrF?

Avisen Dagen hadde for en tid siden en velbegrunnet artikkel om blant annet stortingskandidaters makt til å finne fram sentrale saker

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.


. Den ikke ukjente Geir Magnus Nyborg er verdt å lytte til når han forteller hva KrF har fått til. Og peker på at det er mange i kirke- og frikirkeNorge som spør hva vi skulle gjort uten dette partiet. For meg er det et tankekors at også kristne hopper av og stemmer på bitte små kristne partier,som ingen sjangse har til å få noe stortingsmandat. I steden vil de sannsynlig med sin stemmegivning gjøre at KrF risikerer å miste enkelte kvinne- og mannsrepresentasjoner i vårt Storting.
Samtidig vil jeg peke på at jo større Sp blir desto mer blir jeg begeistret, selv om jeg helst hadde sett at dette også hadde blitt mitt parti til del. SP har alltid væt mitt andrevalg i politikken. . I lokal- og fylkessammenheng har jeg samarbeidet med dette partiet. Men jeg reiser et negativt spørsmål når jeg hører om mulig fusjon av disse to partier. Sist ute med det er Kato Nykvist i Nationen som i dag tenker høyt om dette. Det har jo vært luftet før uten med noen særlig tyngde. Men jeg forstår at Nykvist "vil redde KrF som kan havne i sjkyggenes dal alene". Min mening er imidlertid at det er nok å vise til Nyborgs artikkel om den makt som KrF har hatt alene og i praktisk samarbeid med andre partier. Tror neppe at den "kristne verdieffekten" ville blitt den samme ved sammenslåing selv om jeg altså har stor forkjærlighet for SP.
Virkelig spennende hvilke allianse KrF kan bli med etter høstens storingsvalg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt