Verdidebatt

Moses - Jesus - Profeten

Koranen vitner om Jesus og profetene før han.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det Paulus skriver om i brevs form til galaterne gjelder forvrengning av Evangeliet — eller til og med andre utgaver av Evangeliet. Lignende ga også Jesus selv advarsel om for datiden og fremtiden. Profeten Muhammed kom som en oppfyllelse av en innvarsling gitt av Jesus etter en bekreftelse av en profeti gitt av Moses.
Dette er en helt annen situasjon enn forvrengning av Evangeliet. Forskjellen kan knapt være større mellom forvrengning av Evangeliet og oppfyllelse av Evangeliets profeti om en profets komme. Dersom en ikke er i stand til å se denne forskjellen kan en komme i skade for å avfeie profetens komme etter Jesu innvarsling og Moses profeti. Forvrengningen av Evangeliet vil i så fall være tydelig, men verre er det nå å avfeie Dommens dag.

Utgangspunktet for dette innledningen gjelder en kommentar #100 skrevet av Sigurd Eikaas i tråden etter innlegget: «Dagens terrorister var en gang våre ungdommer». Svaret mitt passet ikke inn der. Derfor har jeg valgt å poste kommentaren som innlegg i stedet. Eikås har sitert følgende fra én av mine kommentarer:

«Når tiden for Evangeliet og Koranen er fullendt, kommer en ny guddommelig åpenbaring.»

Eikaas svarte:
Har du ikke lest det som står skrevet?
 " 8 Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt, så skal han være forbannet! 
9  Vi har sagt det før, og jeg gjentar det nå: Hvis noen forkynner dere et annet evangelium enn det dere har mottatt, skal han være forbannet!" (Gal 1,8-9)

-

Jeg vil la det stå fram en profet som deg, en av deres landsmenn. Jeg vil legge mine ord i hans munn, og han skal forkynne for dem alt det jeg pålegger ham. (5Mos.18:18)

Denne profeten som var å sammenligne med Moses visste jødene om. Derfor spurte de døperen Johannes om hvem han var og da kom svarene:

Da bekjente han og fornektet ikke – han bekjente: «Jeg er ikke Messias.» «Hvem er du da?» spurte de. «Er du Elia?» «Nei, det er jeg ikke», svarte han. «Er du profeten?» «Nei», sa han. (Joh. 1:20,21.)

Da gjelder det å finne mer ut om mandatet til denne profeten som skulle oppstå fra broderfolket (til jødene) og med et lignende mandat som Moses. Denne profeten må nødvendigvis ha kommet etter Jesu tid på jorden. Nærmere opplysninger er å finne i Åpenbaringen.

Men jeg vil sette mine to vitner, kledd i sekkestrie, til å profetere i 1260 dager.»  Dette er de to oliventrærne og de to lysestakene som står foran jordens herre.  
1) Om noen vil skade dem, går det ild ut av munnen på dem og gjør ende på fiendene deres. Ja, slik skal den som vil skade dem, dø!  
2) De har makt til å lukke himmelen så det ikke faller regn i den tiden de er profeter.
3) De har makt til å gjøre vann til blod
4) og til å slå jorden med alle slags plager, så ofte de vil. ( Åp. 11:3-6).

1) Når fiender angriper deg, skal Herren gjøre det slik at du beseirer dem. Om de kommer mot deg på én vei, skal de flykte for deg på sju. (5.Mos. 28:7).

2) For da vil Herrens harme flamme opp mot dere. Han vil lukke himmelen så det ikke faller regn og jorden ikke gir grøde, og dere vil snart gå til grunne i det gode landet som Herren gir dere (5.Mos. 11:17).

3) Men tror de ikke etter noen av disse to tegnene, og hører de ikke på deg, så skal du ta vann fra Nilen og helle det ut over den tørre marken. Og vannet du tar fra Nilen, skal bli til blod på marken.» (2.Mos. 4:9).

4) Da sa Herren til Moses: «Si til Aron: Rekk ut staven din og slå i støvet på jorden, så skal det bli til lus i hele Egypt!» (2.Mos. 8:16).

Fra Koranen:

Bestem for oss det gode i dette liv, og i det hinsidige. Vi er blitt ledet til Deg!» Han svarte: «Jeg hjemsøker hvem Jeg vil med Min straff! Min nåde omfatter alt, og Jeg vil gjøre den gjeldende for dem som viser gudsfrykt, som gir det rituelle bidrag og som tror på Vårt ord,

for dem som følger Sendebudet, profeten fra folkene, som de finner omtalt hos seg i loven og evangeliet, og som påbyr dem det som er rett og forbyr det urette, tillater gode ting og forbyr de stygge, som tar fra menneskene deres byrder og lenker som de var under. De som tror på ham, styrker ham og hjelper ham, og følger det lys som er sendt med ham, dem vil det gå godt.»
(Sura 7:156,157.)

(Uthevet av meg) mine nummereringer)

Med vennlig hilsen Svein-Ole

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt