Verdidebatt

Palestinske skolebøker

En fersk rapport fra Impact-se viser at palestinske lærebøker er blitt verre i innhold i forhold til vrangforestillinger om Israel. Impact-se er et forskningssenter som undersøker skolebøker i land verden over, for å se om de fremmer Unesco-standarder som toleranse,forståelse og fredelig konfliktløsning.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Skolebøker i de palestinske områdene har lenge vært preget av feil informasjon om Israel. PA bruker sitt utdanningssystem til å spre anti-semittisme. Rapporten sjekket 45 skolebøker for 1.-4. og 11.-12. klasse dette skoleåret. " Til tross for forsikringer fra PAs utdanningsdepartement er de nye bøkene mer radikale enn vi noen gang har sett tidligere", uttalte administrerende direktør i Impact , Marcus Sheff.

Som vanlig vises ikke Israel på kartene, og israelske byer som Haifa og Jaffa omtales som “palestinske”. Tel Aviv vises på kartene med det arabiske navnet Tal al-Rabi (Kildehøyden). Det palestinske flagget dekker hele Israel i en bok i 3. klasse, og alle referanser til jødisk historie i landet er utelatt. Det er stort fokus på martyrium i bøkene, og elevene oppmuntres ved hjelp av forbilder til å bli martyrer. «Det mest bekymringsfulle ved denne læreplanen er PA/PLO/Fatah syn på barn i seks-til-ti-års-alderen som objekter som lett kan ofres, og indoktrinering av disse unge menneskene med ideer som at hele Israel tilhører Palestina, og at alle israelere er onde».

Rapporten om de nye skolebøkene til palestinske barn bekrefter igjen at palestinske myndigheter lyver når de sier til det internasjonale samfunnet at de ønsker å få en varig fred basert på en to-statløsning Innad oppfordres det til terror og martyrdød for Palestina. I Søndagsrevyen 10.2.2013 vist NRK flere eksempler på det hatbudskapet som blir formidlet gjennom palestinske medier. Norge overfører store pengesummer hvert år til palestinske selvstyremyndigheter og en del av disse pengene går også til skolenes læremateriell og palestinsk media. Palestinsk tv,dagsavisen Al-Havt al-Jadida og Fatahs egne facebooksider formidler hele tiden hat og usanne påstander om Israel og jødene.Jødiske røtter i eget land og på tempelplassen blir omskrevet og til slutt er hele Israel et land som er okkupert fra palestinerne..

Norge bruker 800 millioner kroner av norske skattebetalere hvert eneste år. Vårt land innehar lederstolen i giverlandskomiteen som vi har hatt siden 94. Vår egen utenriksminister Børge Brende er stadig i Ramalah og gjentar sine løfter om pengestønad og støtte til den palestinske stat. Blir pekefingeren brukt er den ikke rettet mot terrorlønn eller palestinske skolebøker sitt innhold, men mot den israelske stat.

Å støtte drap på jøder og fremstille dette som en frihetskrig i skolebøkene danner et bakteppe for terrorhandlinger mot uskyldige liv og Norge påtar seg et ansvar ved faktisk å være støttespiller for denne informasjonen. Når godtroende og velmenende norske politikere lar pengene strømme inn til palestinske myndigheter og ikke lenger stiller krav til hvor pengestrømmen går er vi med og finansierer terror mot Israel.

Stortingsrepresentanter fra KrF og Frp har ved flere anledninger gjennom de siste årene stilt spørsmål til de sittende utenriksministrer om Norges støtte til bruken av norsk bistand som går til terrorstøtte og feilaktig villedning i palestinske skolebøker.Noe resultat av dette har ikke kommet og vil sannsynligvis heller ikke komme.

Norske ledende politikere har i mange år fått lagt fram bevis på hvordan palestinske selvstyremyndigheter misbruker norske skattebetalere sine penger uten å reagere nevneverdig. Å snakke om en fredelig to-statløsning og samtidig gi store pengesummer til formidling av løgner om Israel er ikke veien til noen løsning.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt