Verdidebatt

Disponering av tiden vår

Vi lever i en tid hvor vi burde ha fått atskillig mer tid til rådighet enn i tidlgere tider.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Forlenget leveader en årsak. Maskiner og den eventyrlige teknologiske utviklingen skulle hjelpe oss betraktelig Til å få bedre tid og ikke så hurtig bli andpusten og få mer tid til å være lykkelig - kanksje også litt mer tid for våre medvandrere. . Men har vi fått "bedre tid"? Det virker ikke slik i mange henseender (selv for den ensomme som til tider måtte kjede seg). Transportmidler kan gå fortere og fortere. . Må holde tiden. Og hva med min PC?. Jeg kan på facebook nå min venn i USA på sekunder. Møter jeg en kjenning i mitt sentrum som bare er 1000 meter fra hjemmet mitt. blir det ofte ikke mange setningene vi veksler med hverandre enn hilsen og "hyggelig å se deg", før vi haster videre. Selv om jeg vel hadde god tid til en skikkelig prat. Jeg er jo en gammel pensjoniist og burde ha massevis av tid. Likevel hastverk.. Riktignok beveger jeg meg litt saktere på grunn av at kroppen har blitt noe tregere med årene.
For mitt vedkommend har frokost og avislesning blitt en god sakte start på dagen. Ca. 2 timer. Venter litt med å sette full fart med tastene på min PC, som jeg innrømmer at jeg digger, og hjelper til å gjøre hverdagen mer verdig. For øvrig prøver jeg å tenke meg om når jeg skal et eller annet sted om det er hensiktsmessig og kanskje miljøriktig å gå,. sykle eller bruke bil? Allid behagelig å skru på tenningnøkkelen på min lille Toryota. Skylder ofte på at det ene benet er ikke som det skal. Men jeg kan jo gå uten smerter selv om det tar noe mer tid. Dessverre er det grunn til å innrømme at man ofte fristes til å ta den hurtigste fremgangsmåte"Til ROMA". Men målsettingen ønsker jeg likevel jeg å minne meg om daglig. Kanskje det da kan bli litt mer fornuftig tidsbruk neste gang.
For ordens skyld siteres defisjonen Wikpedia har om tiden: Tid betraktes som noe som stadig er i bevegelse og som man stort sett har lite kontroll over. Til forskjell fra de tre romlige dimensjonene kan man ikke bevege seg fritt i tid, men er bundet til å følge tidens «strøm» eller «flyt». Man kan imidlertid stadfeste et tidspunkt med et klokkeslett og/eller en dato.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt