Verdidebatt

Flypriser i nord

Vårt Lands leder går i "søringfella".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I en ellers god lederartikkel om at det er for billig å fly, så glemmer lederskribenten at det er vi i Nord-Norge som får lide på grunn av markedskreftene og mang­lende konkurranse.

Det er meningsløst at folk i Nord må betale flere tusen kroner på å fly. Et eksempel er ei som skulle ta fly Bodø-Hammerfest tur-retur. Det ble drøyt 8.000 kroner. Og det i et område som knapt har alternative transportmuligheter. Vi i nord blir glemt når det er snakk om utbygging av infrastruktur. De som må punge ut med dyre flybilletter har ikke muligheten til billige togbilletter heller som i sør, for det går ikke noe tog!

Det er 50 mil bare fra Kirkenes til Alta! Skal folk i Finnmark ha alternativer, må de enten kjøre egen bil eller buss i dagevis.

Også Vårt Land går i «søringsfella». Når det kan koste opptil 2.000 kroner eller mer for å fly de få minuttene tur-retur Bodø­­­­—Stokmarknes er det noe fundamentalt galt! Vi i nord blir glemt som vanlig som om vi ikke har mer enn nok med dyre drivstoff­utgifter og lange avstander.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND, 03.02.2017

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt