Jan Hårstad

1125

Vil Hamas og Fatah gå sammen?

US-ambassadør David Friedman kommer.

Publisert: 18. des 2016

 

     Av palestinske insidere har det ofte blitt sagt at nasjonale Fatah og islamistiske Hamas hater hverandre mere enn de hater Israel.Dette kan avleses av det faktum at de fremdeles driver på med å drepe hverandre i mini-borgerkrig,men også inni Fatah skytes det på hverandre. Palestinsk politikk er et forferdelig møl,det skal være sikkert.

  De palestinske analytikere som nylig overvar den ferske Fatah-kongressen har da også samstemt vært enige i at det var et gammelhjemstreff for tidligere militante som nå drev og posisjonerte seg for mere internasjonal trygd og bidrag. De gjenvalgte også 81 år gamle Abbas som i en to-tre timers tale skrøt av at han drev med "diplomatisk Jihad".

  Muslim brotherhood-forbundne Hamas var knapt tilstede og opprettholdt sitt syn om at Allah har bestemt at Palestina var waqf,et gudegitt territorium tilhørende palestinerne og som i hver centimeter skal erobres tilbake. Jihad mot Israel til dommedag.

   Nå skjer det  saker som kan føre disse to palestinske antagonistene sammen,så rart det for noen kan fortone seg.

   Trump har nemlig utnevnt David Friedman som USAs ambassadør i Jerusalem og når nå palestinerne får ferten av Friedmans liv og levnet,vil det skje drastiske rokkeringer.

   Friedman er nemlig i seg selv en slags levendegjort declaration of war mot hele bunken av FNs resolusjoner om Palestina-Israel konflikten.

  Som vi vet går disse ut på at de områdene som Israel erobret i 1967-krigen er OKKUPERTE TERRITORIER. Slik er internasjonal folkerettslig lovgivning enten man liker det eller ikke.

   Friedman må kunne karakteriseres som tilhørende hardeste utgave av zionisme og som jeg allerede påpekte her på verdidebatt 20 november: Trumps administrasjon i Washington er en " israelsk regjering". Siden den datoen har det kommet nye utnevnelser  som har gjort regjeringen til den mest Likud-vennlige noen gang i den vestlige verden.

   Friedman har da i ti år vært president i noe som heter: American Friends of Bet El Yeshiva som er et settler samfunn som holder til litt nord for PLOs Ramallahhovedstad, Friedman holder gående giverkonferanser og middager for styrtrike folk som Sheldon Adelson,Haim Saban og Kushnerfamilien (foreldrene til Jared gift med Trumps datter Janka) og det anslåes at det leveres rundt 2 millioner dollar i året.

  Ikke nok med det: selve Trump har bebudet at den amerikanske ambassaden skal nybygges i Jerusalem og tomt er allerede funnet. 

Her har vi da situasjonen at i stort er israelerne helt euforiske over at de har fått en israelsk regjering i Washington mens det er stemmer og miljøer som allerede nå varsler at dette kan bli en katastrofe for anslaget i politikken er rett og slett ekstrem. I Knesset gir det seg utslag i ny lovgivning i behandlingen av Vestbredden og Mossadsjef  Yossi Cohen med team har allerede vært i New York for å briefe Donald Trump om ståa. På samme tid,15 desember, ble en høytrangert kader i Hamas/Hizballah, Mohammed al Zoari,likvidert i Tunis og pressen der skriver om en klassisk Mossad operasjon.

   Lederen for Higher Islamic Council i Jerusalem,Sjeik Ikrima Sabri,hevder allerede at USA har erklært krig mot araberne og muslimene:

   "Jerusalem is an occupied city. This means that America recognizes that Jerusalem is the capital of the Jews and has thus declared a new war against the people of Palestine and also against the entire Arab and Muslim nations."

   Dette kan man ikke utskille fra øvrig Trump-politikk som vil ha en fjerning av den internasjonalt godkjente atomavtalen med Iran og en kan heller ikke ekskludere forsvarsminister Avigdor Libermans daglige hatmeldinger mot Bashar al-Assad som må gå! og at Irans hær må ut av Syria.

   Tar man med absolutt alle momentene i det som nå skjer i Israel-Levanten regionen - med bensin fra Trump-teamet,så forberedes det en større ny krig i regionen. De vestlige metropolene London og Paris vil også ha hevn etter at de har tapt millioner av pund og euro på Jihadkrigen sin i Syria.

   Men ved neste krig vil den ikke bli brannslukket ved Middelhavsbassenget, men vil ta seg over til Europa som allerede nå har mange byer som er islamske.Og hvor det ulmer av ungt hat til kafirene.

   Selv EU-president Juncker skjønner dette i en fersk uttalelse:

"But whereever there is fire outside Europe,the conflagration moves toward Europe."

  Det er helt riktig. Så langt er det Trumps Midtøstenpolitikk som fyrer opp under den neste krigen.

  Og da har ikke islamistiske Hamas og nasjonalistiske Fatah noe annet valg enn å gå sammen. De vil befinne seg i Zugzwang,tvangstrekk, for å overleve den nye USA-Israel offensiven i Levanten.

  Trump ordner med sammenslåingen. Definitivt.

 

 

5 liker  
Kommentar #1

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden

Det er sjeldent at jeg er uenig med Jan Hårstad, så sant jeg skjønner hva han skriver!

 Men denne gangen skriver han noe sånt som: " De områdene som Israel vant under krigen i -67, er okkuperte områder." 

Dette er ikke okkuperte områder, Hårstad,  fordi...Når et land starter en krig, som araberne gjorde mot Israel, og taper områder, kan seierherren (Israel) beholde områdene. Det står nedskrevet ett eller annet sted...

Når Donald Trump blir USA sin president, vil ambassaden til USA bli i Jerusalem. Og Judea og Samaria, store deler av disse, vil bli Israels jord. Det skulle bare mangle...

 

 

1 liker  
Kommentar #2

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden

Myhren: jeg henviser utelukkende til det som er de gjeldende internasjonale folkerettslige dokumentene som FN opprettholder. 

Som en kjent britisk spaltist,Adam Shatz,nå sier det:

"La oss kalle Friedmans utnevnelse ved dets rette navn: a declaration of war on the palestinian People."

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere