Verdidebatt

Globaliseringskrise i Klassekampen.

Oppløsning av "venstresida".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Selv Aftenposten slår opp som en begivenhet at gammel venstreveteran i Norge,Trond Andresen,fikk sparken av redaktør i Klassekampen,Braanen,etter at han redegjorde for at han ville stemme på Nasjonal Front i Frankrike - om han hadde hatt anledning.(Aftenposten 15 des 2016)

Det er ingen tilfeldighet at dette oppsprekket kommer samtidig med at Syrian Arab Army erobrer Aleppo hvor Natos islamistiske leiesoldater hadde slått seg ned. For det som skjedde i går og i dag er at Klassekampen overgår det aller meste i main stream media i å framstille de syriske soldater som reinspikka nazister. En kan gå så langt som å si at ingen normal norsk avis når Klassekampen til knærne i demonisering på spinkelt kildegrunnlag,noe Pål Steigan fokuserer på i sin blog idag.

Det hadde jo vært naturlig at Braanen selv idag hadde skrevet en lederartikkel om denne historiske begivenheten som Aleppo er,men forsiktig og lur som han er,slipper han til en Mari Skurdal med horrible påstander.

Om de SIVILE i Aleppo skriver hun:

"De frykter at Assads styrker ikke vil beskytte dem,men tvert imot TORTURERE ELLER DREPE dem for å ha blitt værende i opprørskontrollerte områder." (15 des)

Når hun da skal lete etter historiske paraleller kommer hun trekkende med både Groznyj i Tsjetsjenia og nedkjempelsen av Tamil-tigrene på Sri Lanke som vel må være Klassekampen-rekord i dårlig tenkning - dette var to høyst ulike forløp som ikke hører sammen i samme grøt.

Saken var den at etter Afghanistankrigen 1979-89,så var rundt 40 000 islamister trent av USA-Nato-Pakistan og hadde fått blod på tann for mere islamske kriger for Allah. Det som skjedde var at akkurat de samme bakspillerne: SaudiArabia-Gulfen-Nato flyttet Jihadistene inn i Tsjetsjenia for å igangsette en ytterligere destabilisering av Russland. De ønsket å opprette et Islamsk Emirat i Kaukasus som også skulle være en strategisk bro til Krimtartarene og Volga-muslimene. To kriger der ble finansiert av nøyaktige de samme politiske kreftene som drev Afghanistankrigen.

Ut fra enhver praktisk og geostrategisk kalkyle kunne ikke Russland bare for sitt liv tillate at det ble opprettet et islamistisk Kalifat mellom Svartehavet og det Kaspiske Hav. På dette tidspunktet var Russland i stort mentalt og økonomisk kaos og det siste de drømte om var en omfattende krig. Men denne måtte de ta ellers hadde det sørlige Russland gått fullstendig i oppløsning og blitt en Wahhabi-Nato Zone.

Derfor ble slaget om Grozny så blodig. På et vis var det en forløper til sammenstøtet i Syria. Det en forsøker å fortrenge nå er at USA/Nato helt fra 1979 har operert med islamistiske Jihadister som infanteri i forreste linje for asymetrisk terroristisk krigføring. Ingen nå skriver om at titusener av syrere fikk halsen skjært over eller ble hengt eller korsfestet. Nato-propagandaen vil ha det til at jihadistene i Aleppo er edle idealistiske "opprørere" og ikke leiesoldater fra den ganske verden.60 nasjonaliteter.

Da nevnte Trond Andresen i mange år har vært misfornøyd med utviklingen av Klassekampen startet han en blogg som het "Klassekampens Venner" som var ment som en kritisk korrigerer av Braanens linje. Utsparkingen av Andresen idag har dype røtter for i denne bloggen var det vanlig å påpeke at Braanens Klassekampen utviklet seg til et organ for akademisk middelklasse og kjendisene innen det Røde Borgerskapet. Dette miljøet er verken mot Imperialisme eller for proletær klassekamp. De mener at ved anmodninger,høflig kritikk og annen hostesaft,at det skal være mulig å omdanne de imperialistiske institusjonene i verden til redskaper for fred og heving av arbeiderklassenes livsforhold. Omklamringen av greske Syriza er modellen for dette.

I årevis har jeg påpekt at dette miljøet er dømt til oppsprekk og splittelse og nå kommer det med to saker på samme tid: utkastelse av Trond Andresen og omfavningen av Natos leiesoldater i Syria. Men det siste er ikke noe nytt: det er Klassekampen som har vært landets hovedorgan for islamistisk globalisering av Norge og verden og det er grunnen til at NatoNorge gir dem 40 millioner kroner i året.

Så i 2017 vil vi få se at dette også slår inn i partiet Rødt med splittelser og kaos. Det røde borgerskapet av kjendiser kan kanskje trekke seg over til SV hvor ledelsen elsker Nato? Og landskapet vil ligge åpent for noe nytt som står for anti-imperialisme og folkelige kamper.

Året 2017 blir dramatisk hjemme og ute. Jeg skal fortsette redegjørelser om hva som skjer.

Yossef Bodansky: Chechen Jihad.  2007.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt