Verdidebatt

Krigsforberedelsene.

Uten interesse for de sannferdige media.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som  de fleste nå begynner å forstå: alle bloggere i verden som fremmer tanker som går imot den globale nyordningen som Vesten står for,bedriver "fake news". Alle media som er eid av store finansinstitusjoner og er en del av pengeoligarkiet,skriver sanne "news". Sannhetsministeriet til George Orwell har også sagt så og da er det sant.

Nå går det an å skrive artikler om Trumps kvinnesyn og denslags,men du finner ikke en linje om hva som skjer inni USA nå om en militarisert utvikling av samfunnet. Ønsketenkere fra Høire og Venstre har funnet hverandre i troen på at Donald Trump skal slutte med regimeendringer over den ganske verden. Dette er Norge i et nøtteskall,naivisme som statsfilosofi.

Helt velsignet av Trump-administrasjonen har nå Senat-Kongress etc godkjent det nye statsbudsjettet for året 2017. For at dette ikke skal bli for pirkete tar vi bare noen hovedpoenger:

Årsbudsjettet for Pentagon stiger til 619 milliarder dollar.

Tar vi med atomvåpenutvikling og pensjoner til krigsveteraner kommer vi opp i 905 milliarder dollar.

Dette er 21% av hele statsbudsjettet. Og vi tar med at 47 millioner personer lever av foodstamps i USA,95 millioner is out of workforce. Landet har 20 billioner i utenlandsgjeld.

Hæren på 476 000 personell skal økes med rundt 15 000,Army National Guard får 8000 nye,3000 til Marinen og 4000 til Luftvåpen.

Ser man på den sammensetning av national security personell som Trump hittil har stått for,fylles disse sektorene opp med pensjonerte folk fra det militære. Gjerne slike som har vært dissentere under Obama og kritisert ham for å være slapp i strikken mot Iran,Syria og Russland/Kina.

Det beste eksemplet på dette er "Mad Dog" Mattis som fikk kallenavnet for angrepet på Fallujah i desember 2004. Det finnes flere bøker om dette,jeg har en som jeg ikke orker å lese i. Alle tenkelige og utenkelige våpen ble brukt i en massakre som har ført til at alle barn i Fallujah den dag idag fødes med misdannelser.

Denne Mattis ble holdt nede av Obama, men han sjefet en plan for hvordan Pentagon skulle overta Syria og han ivret for krig mot Iran og fjerningen av Obamas atomvåpenavtale,etc haukenes hauk er nå i militær ledelse.

Så ny opptrappet krig mot Iran og Syria er allerede under utvikling. Senat/Kongress har gitt tillatelse til at det viktige dyre våpenet MANPAD kan sendes til Syrias Nato-Jihadister.

Fredag 2 desember fant det da sted et viktig strategimøte i Saban Forum tilknyttet mektige Brookings Institute. Der var naturligvis den israelske forsvarsminister Avigdor Liberman som uttalte følgende:

Assad og Iran må forlate Syria.

"We must put Assad in his place,we must put Iran in its place".

Og viktig: "ITS IMPOSSIBLE TO REACH ANY SOLUTION WITHOUT STRONG AMERICAN PARTICIPATION IN THIS PROCESS."

Hvordan har så Iran reagert på Trumps omfavning av den israelske lobbyen i USA fra mars av,på AIPAC-konferansen?

En har bygget opp en internasjonal SHIA-HÆR,det 5 Corps av Syrian Arab Army,som ifølge debka består av 50 til 70 000 mann.

Den iranske hæren på en kvart million mann bygges om fra å være stasjonær defensiv arme til en "rapid intervention force that is better able to CHALLENGE US INTERESTS IN THE MIDDLE EAST AND THOSE OF ITS ALLIES,INCLUDING ISRAEL." (debka 2 des 2016)

Det som kjennetegner den amerikanske situasjonen er ikke noen tilbaketrekning til nasjonal isolasjonisme og avvisning av "regime change" verden over. Det er heller det motsatte med hektiske krigsforberedelser sammen med Israel og SaudiArabia.

De kloke ordene som gammel-strateg Zbig Brezinsky i det siste har kommer med om å legge bort drømmen om USA som verdens dominerende supermakt,slår overhodet ikke inn i Trump zionistiske krigerkabinett.

Her blir det nye mislykkede USA-ledete Natokriger som vårt eget provinsborgerskap kaster seg på med største velvilje.Vi har allerede lenge hatt USAs Jihadister under utdannelse.

Det blir nok et lykkelig 2017 for Brende/Søreide.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt