Verdidebatt

Litt om "venstresida".

Fra den norske underholdningsbransjen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ja. "Venstresida" ja. Den statsstøttede eliten som utgjør det norske røde borgerskapet.

Personlig finner jeg lesningen av deres 40 millioner kroner subsidierte skattepenger-avis Klassekampen mer underholdende for hvert år som går og jeg avlegger dem en liten visitt igjen.Det er en stund siden sist.

For herrens mange år siden,den gang jeg skrev på document.no,hevdet jeg at når redaktør Bjørgulv Braanen engang ville få St.Olav fra Kongen, var det fordi hans store virke med å utrydde marxisme fra Klassekampen. Denne tese fra min side blir sannere og sannere for hvert år som går.

Som polemikk mellom Jørgen Sandemose og undertegnede på verdidebatt viser,er jeg alt annet enn en rettenkende marxist,men det er den analytiske metoden om politisk økonomi som fremdeles er relevant. Meget og. En tar utgangspunkt i materielle og økonomiske realiteter og ikke i ord og retorikk - skal man komme fram til noe som har en tankemessig kvalitet.

Etter Brexit og Trump hersker det panikk på venstresida, men ikke bare der,også i Aftenposten (3 desember) leter man etter noen personligheter i Frankrike som kan "samle venstresiden i Frankrike?" Det kan fortone seg som om man tenker: bare den prektige "venstresida" kan redde oss fra undergangen med høyrepopulistene Le Pen og Fillon. Yes. Der er vi nå.

Og ha i mente: greske Syriza har vært et fyrtårn for Klassekampen og Rødt. Nå er de igang med å implementere den tredje runde av innstrammingspolitikk på det greske folk som omkommer i fattigdom og arbeidsløshet. Man står til tjeneste hos de globale finansinstitusjonene og hvorfor skulle det bli annerledes her om det røde borgerskapet i SV/Rødt kom til makten?

I flere år skrev da redaktør i Klassekampen,Braanen, som en slags Gahr Støre-globalistsosialdemokrat, men i det siste året har han rykket lenger tilbake i historien i norsk arbeiderklassetenkning og befinner seg nå et sted mellom 1890-1905.

Han oppfordrer nå finansoligarkiene og overklassen om å gi dette med arbeidsløshet og fattigdom noen vennlige tanker og litt hjerteomsorg,for hvis de ikke gjør det går de europeiske arbeiderklassene til "høyrepopulistene". Noe sånt som å mane arbeiderklassene til klassekamp mot det perfide finansoligarkiet i Europa,er fullstendig en fremmed tanke for den modne Braanen. Her ligger da også St.Olav på vent.

Så har han da idag en leder om Trump i USA (3 des 2016) som ideologisk-filosofisk er en regelrett krig mot marxistisk metode for tenkning.

Som vi vet har Trump vært i Cincinnati og lirt fra seg retoriske såpebobler og babbel som han har for vane. Braanen starter ikke opp noen sammenligning med hva Trump GJØR,ei heller noen analyse av den økonomiske og militære situasjonen i USA er - gud forby.

Nei, han tar alt babbelet til Trump for god fisk og finner ut at Trump "ga et tydelig signal om at USA i framtida vil være mindre intervenerende".

Det kan også bety "at USAs politikk overfor Syria vil endres.""det er tydelig at Trump ønsker seg en ny og mindre intervenerende amerikansk utenrikspolitikk,"

Sånn er det om man skal gjøre karriere i Det Røde Borgerskap. Ikke bland noe element av virkeligheten inn,hold deg til ord. Ikke en linje om at alle pengegutta til Trump kommer fra Wall Streets Goldman Sachs.ideologene er zionistiske hardliners,og de militære er fullblodskrigere som Mad Dog Mattis og general Flynn.

Faktisk er situasjonen den at det som kaller seg "venstresida" i Norge sadler fullstendig om til noe i retning amerikanske neocons og greske Syriza og som ser det som sin hovedoppgave å utbre globalismens ideologi og holde folk og arbeiderklassene nede med velvillige smuler fra de ultrarikes bord.

Allerede i 2017 vil hele "venstresida" prosjektet med høvding Braanen i spissen gå fullstendig i oppløsning. Det er rett og slett for dumt.

Naturligvis ikke for St.Olav-jegerne.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt