Verdidebatt

Russerkrigernes inntog.

Den norske fiksjonsverden.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Idag er det da amerikansk thanksgiving day da man skal være generøs og snill. Det kan sannelig behøvs for nå forsvinner ungdomsgenerasjonen i USA ned i et svart høl av arbeidsløshet,drugs og selvmord.

Men faktisk er det ikke ulikt situasjonen i Portugal,Spania,Italia og Hellas som har akkurat de samme redselsfulle tallene for nedtur og sammenbrudd.

Dette skyldes naturligvis at krisa i verdensøkonomien anno 2008 på ingen måte har latt seg reparere og den sentralstyrte EU-økonomien fra Sentralbanken i Franfurt fungerer rett og slett ikke for bønder og arbeiderklasse noe sted. Det er og blir elitenes fiksjonsverden som allerede i begynnelsen av desember sannsynligvis vil få seg en ny smell i Italia ved valget der.

Men jeg merker meg at de som har store forhåpninger til Donald Trump ikke akkurat anfører tall og regnskap. En ser av lederartikler i avisene at Norway begynner å innstille seg på en Trump-allianse og later som om verden fremdeles er slik den pleide å være. Dette kan vise seg å bli en historisk skivebom.

Det man vegrer seg maksimalt mot å forstå er at tyngdepunktet i verdensøkonomien nå er flyttet til Asia og ingen er på verre nedtur enn USA.  Før var det slik at USA kunne opprettholde sitt verdenshegemoni i kraft av muskulær dollarpolitikk på mange områder, men selv dollaren er nå utrydningstruet. Den dagen SaudiArabia skulle bli lei av USA og flyttet oljepengene sine til en annen valuta,bryter New York Børsen sammen.

I de neste fem årene planlegger Kina å investere 750 milliarder dollar i utlandet og særskilt bygge den nye Silkeveien som går i to retninger: mot Ungarn og mot Iran. Alle statene berørt av prosjektet står i kø for å bli involvert i samtidens største industrielle infrastruktur prosjekt.

Andre asiatiske stater som SørKorea,India og Indonesia tar seg også plass i verdenshandelen. I 2015 var USAs handelsunderskudd med Kina på 365 millioner dollar.

I 2015 hadde Kina direkte investeringer i USA på 15 milliarder dollar.I 2016 ligger det an til 30 milliarder dollar.

Den økonomiske krigen mellom Kina og USA har Kina vunnet med en 3-0 seier,minst. Som Frederick Kuo bemerker på Asia Times 21 november 2016: "Kina har vunnet fordi Kinas elite forstår USA uten sammenligning langt bedre enn omvendt."

Det er Sun Zis krigsfilosofi anvendt på økonomiens terreng: den første forutsetning for å nedkjempe en fiende er å skaffe seg et brutalt sannferdig bilde av han. Hvis ikke, har du tapt på forhånd.

På grunn av at Trump sa han ville gjøre en deal med Putin, har noen fått det for seg at det blir ikke noen krig med Russland i kort perspektiv iallfall. Selv fremragende Pål Steigan er nokså sikker på det.

Men her fyller Trump opp Pentagon og State Department med fullblods Russerkrigere og ingen er større russerkrigere enn zionistiske neocons.Allerede 16 november bemerket analytikere at Trump var "recycling discredited neo-cons" og den 21 november skrev veteranen Kurt Nimmo: "It looks like a victory for the neocons."

Saken er den at USAs økonomiske sammenbrudd lar seg simpelthen ikke  reparere med økonomisk nasjonalisme og handelskriger samt skattekutt for de rike, samt kutt i social spending. Hvis ikke Trumps USA fort skaffer inn penger til tredje-verden- USA kan vi snart få food-riots i Michigan,Ohio og Pennsylvania.

Om det hadde vært realisme blant oligarkiet i USA hadde man rett og slett foretatt en lydløs, ikke-offisiell kapitulasjon til alliansen SCO/BRIC og bedt om en rask Marshallplan derfra for å unngå klassekriger innenlands. Sånn som de hybris-orienterte elitene i USA er laget kommer dette ikke til å skje.

Det som garantert vil skje med Team-Trump er en ny bølge av kriger som vil skylle over den ganske verden og som de ikke har en sjans til å vinne selv om Brende/Søreide  tror dette. De er troende pro-Amerikanere. Virkeligheten er ikke noe å bry seg med.

Det er all grunn til å tro at Team Trump er innforstått med at USA nå i desperasjon sender dyre våpen som Manpads og SA-7 Strela-2 missiler til sine Jihad-leiesoldater i Syria i håp om å snu nederlaget. Nok en vanvittig dyr krig for USA utfra teorien om "kreativt kaos" som også var en neo-con oppfinnelse. De klarte ikke regime-change Bashar al-Assad.

Voldens bomerang vender nå tilbake til opphavslandet og i desperasjon ser elitene der ikke noe annen råd enn å flytte fram sine nye taktiske atomraketter mot Russland.

Skulle det skje at det gale Tyrkia i løpet av 2017 offisielt forlater Nato og går over til fienden Russland/Kina,dvs SCO,tar de med seg hundrevis av atomvåpen og med ett er den strategiske maktbalansen i verden snudd opp-ned.

USA og allierte er nå den desperate underdog som vil bruke alle midler,også sine vassalstater,på den mest kyniske og brutale måte det går an å tenke seg.

Den norske USA-fikserte eliten herved være advart.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt