Verdidebatt

Dumheter i reprise.

Om man ikke lærer av historien er man dømt til å gjenta den.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I 1999 utkom en bok jeg har lest mye i ser jeg av understrekninger og bemerkninger. Den heter "Litt fascisme,hr.statsminister!" og er skrevet av Tormod Valaker som har gjennomgått alle sentrale norske aviser i perioden 1925-40 og framlegger sitater. Boka dokumenterer at det norske borgerskapet i denne perioden var helt overbevist om at italiensk fascisme og tysk nazisme var Europas redning.

Som den årlange valgkampen i USA oppfattes i Norge så finnes det ingen annen redning for Norway enn den militære supermakten USA. De mer intelligente kommentarer har forstått etterhvert at deler av USA synker hen til tredje verden nivå i misere og fattigdom. Chicago rykker opp som verdensmester i antall drap pr. dag.

Aftenposten ser det slik på lederplass idag at vel er det problemer der,men at valget vil innebære en "omstart" for USA. Underteksten: heretter vil det bare gå oppover.

Nei, det vi står overfor er the rise and fall of the American Empire. Det som etter ideologenes synspunkt skulle bli det American Century, bare man fikk kriget vekk noen ubekveme stater, har blitt historien om USAs vei til nederlag.

Den som forstår dette er den superimperialistiske teoretiker Zbig Brezinsky som forleden dag skrev: USA må forstå at det ikke lenger er verken et imperium eller en supermakt, men en slags middelstor makt som gjør klokest i å forhandle fram maktbalanser med sine rivaler såsom Iran,Russland,Kina etc

Det er absolutt ingen som har sneiet innom dette viktige dokumentet fra Zbig. Tvert om: Hillary har lovet det militær-industrielle komplekset en storkrig mot Russland og Donald har lovet Israel-Lobbyen en krig mot Iran. Se video av AIPAC-talen fra 21 mars 2016.

Som den italienske marskalken i renessansen sa på spørsmålet om hva som måtte til for å føre krig: Jo,Dinaro,Dinaro,Dinaro - penger,penger.

Den helliggjorte Nobel fredsengel Barack Obama har gjennom sine åtte år brukt mere skattepenger på krig enn forgjengeren Bush. Budsjettet hvert år ligger på 600 milliarder dollar og som om ikke det var nok igangsatte Obama også et atombombeprogram som kostet 1 trillion dollar i amerikansk tellemåte. Våpnene derfra er allerede utplassert i Romania,Polen,Tyskland og kanskje Norway?

300 000 Nato-soldater mobiliseres nå til storkrigen mot Russland som elitene i Norge syns er storartet.

Uansett hvem som vinner valget i løpet av dagen,den krigen har vært under planlegging i mange år allerede og vil defintivt være den aller siste for Imperiet USA. Hadde den kinesiske krigsfilosof Sun Zi sett på dette hadde han blitt sengeliggende av mentalt illebefinnende. USA bryter med absolutt all hans visdom om krigskunsten. Det hele er et slags selvmordsopplegg i et fåfengt desperat håp om gjenvinne en verdensmakt som vakler over en økonomisk avgrunn. Det blir tidenes Pyrrus-"seier", Natos og Pentagons fall.

Det er ikke bare i USA at folkemassene hater pengefyrstene og deres dobbeltspill og korrupsjon,det gjør de også i Europa. Det er ingen folk i det sentrale Europa som vil ha noen krig mot Russland. Alle de forhatte "høyrepopulistene" vil ha bort de økonomiske sanksjonene og komme i dialog med Moskva. USA er splittet,Europa er splittet. Da kan man ikke starte krig,sier Sun Zi.

Valakers nevnte bok er meget aktuell fordi den dokumenterer at den borgerlige eliten i Norge har tradisjon for å være fullblodsidioter når det gjelder forståelse av verdenspolitikk. Du kan se det av alle artiklene i f.eks Aftenposten når det gjelder USA. Knapt en eneste helhetlig analyse av tilstanden i den amerikanske økonomien og hvor pengene tar veien.

Uansett hvem som blir president: det er anslått at USA trenger tre milliarder dollar for å rette opp bare infrastruktur,såsom veier,vann og kloakk. Alle disse lovnader om arbeidsplasser,opphevelse av vold og fattigdom lar seg ikke forene med storkriger som vil koste millioner av dollar om dagen. En vilken som helst middelmådig økonom vil finne ut at dette er uforenlige størrelser.

Men både Trump og Clinton har bebudet kriger og disse vil senke det amerikanske Imperiet for godt.

Det norske borgerskapet kommer aldri til å forstå noe av dette. De er kunnskapsløse,servile og provinsielle.Som Valaker dokumenterer grundig.

Sånn er det med den saken.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt