Verdidebatt

Norway - delstaten.

En eneste stor misforståelse.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Både utenriksminister John Kerry og president Bush har sagt til norsk presse at det finnes ikke maken til krigsalliert til USA som Norway. Formuer fra Norway er blitt veltet inn i USAs nykoloniale kriger og prosjekt for omdannelse av verden.Bare i Afghanistan dreier det seg om mangfoldige milliarder norske kroner.

For å få dette vasallforholdet til å fortone seg rasjonelt,koker man sammen eventyrlige saker.10 des 2009 tildelte man Nobel Fredspris til Obama før han hadde blitt varm i sjefsstolen i Det Hvite Hus under den ønsketenkning at Obama skulle fjerne atomvåpen og andre barbariske våpen. Og Sverre Lodgaard fra NUPI er så frekk at han i en kronikk i Klassekampen 23 august 2016 hevder at Obama kjemper for total avskaffelse av atomvåpen.

Nå er det slik på mange temaer i Norge at det er haram(forbudt) å blande virkeligheten inn i våre debatter,men faktum er at Obama på nevnte tidspunkt igangsatte systematiske dronekriger og budsjetterte 1 trillion dollar for et oppmodernisert atomvåpenprogram: B61-12.

Som jeg har påpekt i tidligere innlegg: konservative tidsskrifter som The National Interest kritiserte Obamas atomprogram som overdrevent. De var av den oppfatning at 1550 utplasserte atombomber var mer enn nok som det var.(12 sept 2016)

Men faktisk er det nå slik at toppene i Pentagon hinter om atomvåpenbruk hele tida og i forsvarsminister Ashton Carters siste tale på en base i NordDakota tryglet han om en tilleggsbevilgning på 180 milliarder dollar for atomvåpen i de neste fem årene.

Av en eller annen grunn har forsvarspolitisk talsmann i Frp,Tybring-Gjedde,pådratt seg et image som en outspoken selvtenkende figur. Det må også være en misforståelse. Frp stemte som en mann for overføring av Finanstilsynet til Brussel. Han har ikke sagt et eneste ord offentlig om utplasseringen av 320 US-Marines til Værnes Garnison.

Men verst av alt er det han lirer av seg i et innlegg i Klassekampen 1 oktober hvor vi kan lese: "Atomvåpen finnes for ikke å brukes. - En verden uten atomvåpen vil være mindre stabil og potensielt langt farligere."

Helt åpenbart assosierer Gjedde med Hiroshima og Nagasaki-bombene og har ikke fått med seg at moderne atomvåpen idag lages i alle mulige størrelser,fra 700 pound til størrelse med en håndball.

Den bomben alt dreier seg om innen USA/Nato nå er den selvtenkende smarte nuclear bomb B61-12 som kan frakte ulike sprengkrafter: fra 50 000 tonn TNT til 300 tonn TNT.

Pentagon-strategene har for mange år siden kommet fram til den erkjennelse at skal de ha noen som helst sjanse til å tvinge stormakter som Kina,Russland og Iran i kne må det bli med hjelp av de nye B61-12. Det er nå aksen i USA/Natos militære strategier og utplasseringen av 250-400 slike står nå på dagsorden etter at WarsawaNato møtet i sommer vedtok at Nato er en nuclear alliance. Det ville være direkte underlig om ikke Norway også fikk et antall B61-12.

Ferske uttalelser fra Hillary Clintons valgkamp bare bekrefter at USA opprettholder first nuclear strike posture. Det er aldri fjernet fra bordet som Hillary ofte sier.

Som det ser ut i øyeblikket legger det offisielle Norway bort all retorikken og ønsketenkningen rundt Obamas Nobelpris 2009 om en atomfri verden. Nei,nå ser det ut til at både Solbergregjering med Frp vil gå imot FNs forslag om dette og det ser også ut til at AP blir med på dette. Som Klassekampen har som overskrift nylig: "Atomtyst i AP."

Det andre interessante er at omlegget av Norges baseregler til fordel for Pentagon/Natos US-Marines 320 mann til Værnes,vekker stor internasjonal oppmerksomhet og debatt. Alle påpeker at her går Norge over Rubicon,dvs bygger seg om fra en viss nøytralisme til å bli en konfrontasjonsstat overfor Russland. Mye omtalt i russiske militære meldinger.

For meg fortoner det seg at den norske globalisteliten nå har kastet alle hemninger og entusiastisk gir til sin fulle tilslutning til Nato/USAs store felttog mot Russland. Vettløsheten ser ikke ut til å ha noen sperrer.

Det virker som om den norske eliten ikke vet at Russland aldri i sin historie har tapt noen krig. Det virker som om den norske eliten ikke skjønner at atombomben B61-12 er ment å være det sentrale våpenet i denne krigen.

For med gammeldags konvensjonell krigføring har ikke Nato/USA en sjans i havet til å hamle opp med deres erklærte fiender Russland og Kina. Tvert om: i en slik tradisjonell konfrontasjon vil den fiktive supermakten USA ble knust til pinneved.

Etter den forestående krigen i Norge,vil da de overlevende historikere skrive: den norske eliten jobbet entusiatisk for å dra Norge inn i den amerikansk-russiske krigen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt