Verdidebatt

"Garantistaten".

Tryllekunstnerne i borgerskapet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hver dag bringer Aftenposten en artikkel eller to som demoniserer Russland. Når de da skal hente høyverdige argumenter for at Putin-Russland er en fare for verden,henvender de seg til tenketanker for amerikansk imperialisme. (23 okt 2016)Ja,både Klassekampen og NRK henvender seg til Cecilie Hellestveit som er medarbeider til høgprominente Atlantic Council i Washington D.C. Eller de Nato-frelste i Norsk Utenrikspolitiske Institutt.

På det viset oppnår makten i Norge det de ønsker: å mobilisere det norske folk for en amerikanskledet krig mot Russland,noe som har vært planlagt allerede fra det tidspunkt Nato-utvidelsene i Polen,Romania og Georgia startet.

Det skal bli spennende å se hvordan hele rikspolitikerkorpset på Stortinget kommer til å applaudere at 300 US Marines setter opp butikk på Værnes Garnison. Hvis det er 1 person som går imot dette er det oppsiktsvekkende,det var heller ikke mange som hadde innvendinger mot at Finanstilsynet ble underlagt Brussel. En skal være globalist for å hevde seg nå i norsk politikk. Privatiseringen av NSB er etter mitt skjønn det avsindigste de driver med under krigsforberedende tider. Ingen forståelse av at Jernbane er en strategisk komponent i krig.

Det aller mest komiske uttalelse jeg hører fra det norske globalistborgerskapet,er at USA er vår "garantiststat". Forutsetningen for å framme en slik tanke må være totalt fåkunne om hva som foregår i USA.

USA er på vei til å bli en failed state beslektet med tilsvarende i den tredje verden. Årsakene til dette er naturligvis mange,her påpeker jeg bare to: på 1980-90 tallet begynte de store selskapene i USA å flytte industrien ut til den tredje verden hvor lønningene var minimale. Det andre var at ingen av USAs kriger: Afghanistan,Irak,Libya og Syria har vist seg som noe annet enn produksjon av islamisering,vold og flyktningekatastrofer.

Og intet er så dyrt som å føre krig. Bare å lage en moderne atombombe av typen B61-12 koster 28 millioner dollar stykket. USA har rundt 800 utenlandsbaser som tilsammen koster mange millioner dollar om dagen å holde gående.

Det er ingen økonom som presist kan si hva krigene har kostet i USAs statsbudsjett,men man vet at utenlandsgjelden er på rundt 19-20 trillioner dollar. Og da man har hatt fokus på krig,har man glemt infrastrukturen inni landet,vann,kloakk,jernbane,veier,skoler etc ja vannet rundt Flint -Detroit var en periode udrikkbart.Underskuddet på handelsbalansen er hvert år mellom 500-600 billion dollar.

Her anslås det at 3 trillioner dollar er nødvendig for en rehabilitering av USAs infrastruktur og vi tar med at drapsrekordene i innercity Chicago og Philly øker for hvert kvartal.

De som mener at det nåværende konkursboet USA er en garantist for noe som helst,må være norsk naivist ønsketenker som det finnes flusst opp av i dette Vangsgutelandet. Det er mere realistisk å anta at både Sveriges og USAs økonomi bryter sammen i løpet av de nærmeste årene. For USAs del,kanskje tidligere,det kan skje når som helst.

Det har jo allerede den filipinske president Rodrigo Duterte forlengst forstått og legger om kursen 180 grader,drar til Beijing og sier at heretter er Filipinene å betrakte som en alliert av Kina. Hvorfor? USA er blakk,sier Duterte.

Noe av det samme har også Ungarn forstått og bereder seg på en økonomisk Kina-Ungarn allianse.

Du finner knapt et ord på lederplass i Aftenposten og desslike om at den økonomiske utviklingen av verden gjør USA til en stor taper og BRICS-blokken til en kommende champion. Og Pakistan,som jo var en stat som levde på alle mulige bidrag fra USA, har nå gått inn i Russlands og Kinas militærallianse: Shanghai Cooperation Organization.

Å tro at USA idag er garantist kan vise seg å bli en tragisk feilvurdering av den provinsielle norske globalistklassen.

USA trenger U-hjelp hadde vært en bedre parole.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt