Verdidebatt

Facebook mot tradisjonelle media

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Alle forum til nettavisene i Norge er underlagt redaksjonell kontroll. Eierne fremhever, stryker, sletter. De forbeholder seg retten til å bestemme hva som er viktig, og å ha siste ord om hva som er akseptabelt. Slik de har ellers på sine sider.

Brukerne har ingen formell innflytelse. I beste fall blir vi lyttet til når mediaeierne føler for det. Om vi misliker det, er det eneste vi kan gjøre er å dra andre steder.

Vel, Facebook opererer etter akkurat samme lest. Det er bare at der er Aftenposten-redaksjonen ikke konge på haugen, men småfisk, like ubetydelige som oss andre. Zuckerbergs organisasjon overser deres protester like glatt som Aftenposten refuserer et leserinnlegg fra noen de aldri har hørt om.

Velkommen til vår verden, Aftenposten. Jeg er helt enig at Facebooks makt er bekymringsverdig. Men dere har en egen dør å feie for. Norske journalister krever for eksempel at media er hevet over enhver kritikk som ikke kommer fra deres egen stand - det verste som kan skje er at man blir kritisert av PFU, og der sitter ingen representanter fra oss som ikke forvalter et talerør (mindretallet som skal representere "allmenheten" representerer i stedet den politiske reklamebransjen og profesjonelle synsere - media har håndplukket dem selv).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt