Verdidebatt

Ydmykhet og respekt

Noen ganger virker motstanderne av likekjønnede ekteskap svært skråsikre i sitt synspunkt og det må de selvsagt få lov til å være. Jeg savner likevel en smule mer ydmykhet og respekt for de som er for vigsel av likekjønnede i kirken.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det vises til bibelen og troen på at de har rett kan minne om fariseerne. Jeg er helt enig i at Guds ord er viktig og i høyeste grad skal respekteres. Som kristne tror vi jo at det er en levende Gud som står bak dette ordet.

Noen ganger kan man få innntrykk av at bibelen nærmest blir en slags avgud.

Bibelen omtaler samliv mellom to av samme kjønn negativt, men er det sikkert at dette også gjelder stabile parforhold?

Bibelen forteller en lignelse om en som sådde godt korn i åkeren, om natten kom fienden og sådde ugress. Arbeiderene fikk beskjed om å ikke prøve å rykke opp ugresset for da kunne de også rykke opp hveten. Ugresset og hveten ble sortert ved innhøstningen/dommens dag. Det synes derfor som om det er menigen at ugresset og hveten skal vokse side om side i menighetene. Det er ikke nødvnigvis lett å skille dem fra hverandre.

Prøv alt og hold fast på det gode står det i bibelen.  Det åpnes derfor for en viss prøving å feiling.  Om et homofilt ekteskap er en bra ting vet jeg ikke. Så lenge det ikke er aktuelt for meg å inngå et trenger jeg ikke vite hva jeg mener.

Dette er et typisk spørsmål der den enkelte selv må ta sine valg. Selvsagt skal pastorer og kristne ledere få ha sin mening om dette å gi råd. Likevel er det den enkelte som må bestemme over sitt eget liv. Noe annet kan lett føre til maktmisbruk, slik vi har hørt en del  om fra kristne milojøer i den senere tid.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt