Verdidebatt

Ad dette med Karismatikk

Jeg - som mange andre interesserte - var på dette misjonsmøtet med pastor Guillermo Maldonado på Telenor Arena i mai-mnd og jeg lurte på hva jeg ville "føle"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nå var det slik at jeg ikke hadde fått med meg til hvilke tidspunkt pastor Maldonado skulle holde sin forkynnelse. På tv Visjon Norge virker han jo å være en ordentlig energi-bunt og en ivrig Jesu tjener.  Jeg som andre sanne kristne tror sterkt på de nådegaver som Jesus taler om i Bibelen blant annet  tungetale, helbredelser, profetier, visjoner oa.

Jeg må innrømme at jeg er sjelden på kristne møter da jeg ikke har noen karismatisk menighet i nærheten av der jeg bor, men jeg gleder meg over å se på kristen-tv. Det er to  kristne tv-kanaler - Kanal 10 og Visjon Norge - som jeg synes er helt naturlig å støtte økonomisk fordi de gir meg mye velsignelse.

Jeg har hatt en fysisk lidelse i over to år og det har vært til stor støtte å få hjelp fra kristenfolket - ikke minst det kunnskapsord jeg fikk om at "Herren skal stride for deg" (Mosebøkene). Det har også vært mye hjelp til selvhjelp - men også mye bønn om hjelp fra den Hellige ånd ved Jesus Kristus. Siden jeg er blitt ganske bra av lidelsen og kjenner det går enda mer fremover var det ikke akkurat søken etter helbredelse jeg var ute etter da jeg gikk til dette Maldonado-møtet.

Jeg møtte midt på dagen en lørdag og da var det en amerikansk kvinnelig forkynner som talte og det var greit nok det - uten at jeg kjente noe spesielt under forkynnelsen. Etter talen skulle vi komme frem til scenen og motta den Hellige Ånds kraft. Jeg så at det sto to menn som er de som skal ta imot de mennesker som ofte faller om av Helligåndskraften. Jeg bare observerte det som skjedde med åpen nysgjerrighet - da det var første gangen jeg opplevet slik. Vi ble også bedt om å ta vår neste - som sto ved siden av oss - på armen og ønske Guds velsignelse. Først ble jeg litt forlegen - for selvom jeg er frimodig - er jeg også som andre - sjenert ved enkelte anledninger. Men jeg la armen på hun som sto ved siden av meg og da så jeg hun smilte takknemlig. Hun så ut til  være fra Eritrea eller Etiopia og jeg kjente inne i meg at det var helt naturlig og ønske henne Guds velsignelse i Jesu navn. Jeg smilte og hilste henne med de ordene.

Etterpå gikk vi tilbake til plassene og så fikk vi høre et kor over oppunder taket og det ble sagt at vi skulle lytte til engle-koret. Nå skal jeg innrømme at jeg er et naivt enfold, men at dette var et ekte engle-kor det var jeg meget skeptisk til. Jeg tenkte det var spilt inn over høytaler-anlegget. Ikke lenge etter - jeg hadde inntil da overhodet ikke kjent de store følelser og åndsnærværelser jeg så ofte har sett på tv - men plutselig uten at jeg tenkte over det - kom det en sterk og følelsesladet gråt over meg. Tårene rant i strie strømmer og det var som om sjel og ånd kom opp til overflaten og jeg følte at jeg hikstet fra magen og det var meget sterkt. Det var jo mange i salen og mange som sto ved siden av meg - så jeg ble flau over dette sterke følelsesutbruddet - jeg følte jeg måtte holde hikstene tilbake og gjemte ansiktet i hendene og bøyde meg litt så jeg ikke skulle vekke oppsikt. Men jeg gråt og gråt og det var en slags forløsende følelse av lykksalighet. Like brått som det var kommet over meg - det varte ca 10 min - så forsvant denne sterke følelsen. OG det rare var at jeg lengtet etter den igjen.

Jeg følte og følte og ville så gjerne kjenne denne sterke kraften igjen, men da hadde jeg vel grått meg tom. Etterpå gjorde dette meg meget tankefull og jeg takket Jesus for at jeg hadde fått kjenne denne sterke kraften. Jeg aner ikke hvordan den kom - den var bare der og forsvant etter en stund - etter en salig stund. Jeg har ellers SÅ mange tegn som jeg har fått gjennom årene ved bønn til Jesus og Helligånden og enda kan jeg føle skepsis av og til. Så jeg skjønner godt de som ikke tror - når vi som sterkt troende og Jesus-tilbedende også kan få denne følelse av tvil. Men i all tvil er jeg likevel sikker i min tro og hengivenhet til Jesus - for ingenting skal skille meg fra Ham. Det sier jo også Jesus selv at INTET skal skille oss som troende og Herren Jesus Kristus.

Nå ber jeg og ønsker ALLE mennesker at de en gang  (gjerne ofte) må få kjenne på denne lykksalighetsfølelsen som jeg fikk i Telenor Arena. Det var en vidunderlig gråt og jeg er ikke akkurat noen "gråte-kone". Men interessant var det iallefall. ALT GODT og Gud velsigne dere alle i Jesu Kristi navn. Amen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt