Verdidebatt

Det var i 1978

Jeg hadde fått et elektronikkbyggesett til min gebursdag, Jeg var 13 år. Det lærte meg mye. Jeg bygget forsterkere og alt mulig. Så kunne jeg bygge radiomottagere også

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg hadde vært ute en kveld, sammen med guttene. Da jeg kom hjem satt min far med elektronikkbyggesttetet mitt og hørte på radioen. Han likte det og satt der med skrujernet og skrudde på kondensatoren, for å få inn forskjellige kanaler. Det er omtrent som å høre på The Beatles, eller Pink Floyd, mellom sangene, det var mye skviiik skvååååk, men han fant ut av det.

Han hørte på norske sendinger fra Moskva, fra NRK-sendinger fra Kvitsøy og fra BBC. Han skjønte ikke annet enn norsk. Han sa de norske sendingene fra Moskva var bare propaganda. Han hadde ikke hørt noe fra sine venner, fra Russland, etter krigen. Han skjønte jo det, Stalin hadde drept dem alle.

Han likte å høre på utenlandsendingen fra NRK, fra Kvitsøy senderen. Jeg hørte også på de, senere, og det var en veldig god oppsummering av nyhetene.

Ellers fikk jeg gang i den gamle Tandberg radioen. Sølvsuper 4. Det er utrolig hvilken kalitet vi lagde i Norge den gangen.

Nå eksisterer den dessverre ikke lenger. Jeg husker hvordan jeg holdt om den varme radioen, og hørte både norsk og engelsk, som jeg skjønte.

Dette var lenge før internett og mobiltelefon, men det var noe så deilig å høre på mellombølgen på radio, den gangen de hadde rørforstekere. Den varmen glemmer jeg aldri....

Til og med på 80-tallet brukte jeg min gamle Tanberg. Jeg glemmer aldri den varme stemmen fra Rolf Kirkvaag, i Store Studio.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt