Verdidebatt

Mailvarsling og nye Verdidebatt

Vårt Land har i lang tid varslet en omlegging av Verdidebatt, og siden 8. april har jeg ikke mottatt noen mailvarsel på nye kommentarer og innlegg. Jeg håper ikke dette er et signal om at VD skal bli like ubrukelig som Dagsavisens Nye Meninger (NM).

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tidligere har jeg roset måten VD fungerer på, og selv om jeg på ingen måte deler Vårt Lands redaksjonelle standpunkt i mange saker eller prioriteringene fra Johannes Morken når det gjelder tildeling av redaksjonens lesertips, gjentar jeg at VD er Norges beste debattsted, mye på grunn av brukerne som bidrar til innholdet med gode innlegg og kommentarer.

For trekvart år siden, 26 juni i fjor skrev Morken innlegget Sommar og haust på verdidebatt.no, og heldigvis har det ikke blitt noe av denne omleggingen enn så lenge. Men vi vet at både Vårt Land og Dagsavisen har samme eiere i Mentor Medier, og derfor er jeg er redd for at nye VD blir like ubrukelig som NM, hvis de legger seg på samme tekniske løsninger. VD er totalt overlegent NM, både redaksjonelt og teknisk. Redaksjonelt har ikke Nye meninger like gode skribenter som på VD, og det at de har stengt for nye innlegg og kommentarer etter klokka 16 gjør ikke situasjonen bedre.

Etter omleggingen av NM, har ikke lenger kommentarer en egen lenke eller URL, og mange av oss har lært å sette pris på bra-klikk på kommentarer så vel som innlegg her på VD. Både teknisk og redaksjonelt fungerer VD mye bedre, og NM har marginalisert seg med å begrense tilgangen og synligheten på nye innlegg så dramatisk. Denne elitistiske tankegangen skrev jeg også om i 2012 i innlegget Monologene på Nye Meninger, og det er like sant i dag. Merkelig nok fungerer NM kun i nettleseren Edge, ikke i Chrome, Opera eller Firefox.

Vær så snill, Vårt Land, la oss beholde de tekniske løsningene som de er i dag på VD, med små forbedringer som lettere tilgang for bilder i kommentarer og bedre tekniske løsninger for integrering av Twitter og FB poster i kommentarene. I skrivende stund har jeg lagret 6357 innlegg og kommentarer, og dette er et meget viktig arkiv på de mange gode innleggene og kommentarene på VD. I sitt innlegg i fjor sommer skrev Morken at lenker til innlegg ville bli videreført, men ikke kommentarer. Uansett hva dere gjør med nye tekniske løsninger, la de gamle kommentarene bli liggende på en backup-server slik at lenkene fungerer som i dag.

Hvis Morken og teamet hans går inn på de samme løsningene som NM, vil VD bli mye mindre interessant for meg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt