Jan Hårstad

1125

Moro med Sverige

Ingenting å lære for Norge,selvfølgelig.

Publisert: 8. mar 2016

 

         Østersund er jo en bitteliten by liggende i skogen i midtSverige. Men selv her har politiet sendt ut advarsler om at kvinner bør ikke vandre alene ute på gatene kveldstid. På webbene Fria Tider og Avpixlat meldes det om så mange voldtekter at jeg forlengst har gitt opp å følge med. På kvinnedagen 8 mars 2016 er voldtekter hverdagshendelser i det siviliserte og ryddige gamle Sverige. Feminismen har seiret.

       I Dalarna har en bussjåfør mistet jobben fordi han hadde skrevet noe innvandringskritisk på sin Facebook. Mye tyder på at gjennomføringen av den politiske korrekthetens diktatur er enda hardere enn i Norge.

       Vi hadde da sist helg en episode i ghettoen Rinkeby i Stockholm hvor noen politifolk skulle inn og spane etter noen. Da oppdraget var utført sto bilen deres i brann. Ny politibil ble tilkalt,men den måtte fort snu under et regn av steinkasting.

      Slike saker som dette går ikke inn i politikerkorridorene. Der lever man i en verden for seg selv.

      Sammenbruddet av området Calais - som var et kjent turistmål - har jo blitt dekket grundig av internasjonale tv-stasjoner. Det er faktisk godt gjort å ikke ha hørt om Calais "Jungel".

      Ikke dessto mindre hyrte befolkningen i Calais på mandag 7 mars 2016 10 busser for å reise til Paris for å fortelle politikerne at Calais er iferd med å bryte sammen. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Det var noe de fant nødvendig,ser du.

      Her er det da noe norske politikere kan lære  av utviklingen i Sverige uten at jeg et øyeblikk tror at de vil gjøre det.

      Men jeg skriver om det allikevel. Allerede i 2015 hevdet Migrasjonsverket (UDI) at 80 000 som hadde sluppet inn i Sverige var å regne som økonomiske flyktninger som ikke kom fra krigssonene.

      Det offisielle tallet på avviste flyktninger som har fått kontroll og vurdering, er 46 000. Disse får verken husly eller sosialbidrag fra den svenske staten definitivt fra 1 juni 2016 med mye hardere lovgivning. De står på gata med andre ord. De er illegale innvandrere som skal plukkes opp av politiet.Repatrieres.

      Men så sier skolerte kritikere i spørsmålet at tallet 46 000 er altfor preget av offisiell optimisme. Det reelle tallet for papirløse illegale ligger et sted mellom 80 og 100 000.

      I storbyene i Sverige går nå politiet rundt med maskinpistoler og Dan Eliasson fra Politietaten sier at "Vi kan ikke garantere sikkerheten til det svenske folk". Derfor må vi fort ha 4,100 nye politifolk som selvfølgelig koster milliarder av kronor. Men viktig: da det dukket opp Medborgargarder (Borgervern) i Sverige ble det umiddelbart nedsatt en Specialstyrka i politiet som skulle nedkjempe denne. Det var ultraviktig.Viktigere enn å jage IS-terrorister.

      Oppdraget for politiet er da nå å lete opp rundt 80 000 illegale papirløse flyktninger som ingen vet hvor er. Det man definitivt vet at alle disse ikke har noe annet valg enn å livnære seg av svart arbeid og kriminalitet og at de høyst sannsynlig har "gått under jorda" hos bekjente i de rundt femti ghettoer,no-go-zones som finnes i landet.

     Sist svensk politi skrev om de kjenslige områdene,plukket de ut 14 zoner som prekære. Av de 14 var det nevnt Rinkeby,Tensta,Husby og Rosengård etc som er de absolutt eldste muslimghettoene i Sverige. Etter skjemaet til de politisk korrekte skulle det da være helt omvendt: at de eldste ghettoene nå skulle være INTEGRERTE.

   Ingen politikere har naturligvis  lest Koranen hvor det står gjentatte ganger at en muslim ikke skal ha kristne og jøder som venner og allierte. Pytt pytt,hvem bryr seg om slikt.

   Sett nå,skriver akademiker og økonom Jan Kallberg, at om det skulle lykkes - mot all formodning - å samle sammen alle de 80 000 illegale som skulle tilbakesendes til den tredje verden. Det ville innebære at den svenske staten måtte hyre 2 Boeings med plass til 300 passasjerer som skulle lette fra Sverige hver dag i ett år. Logistikk,transport,politibevåkning av en slik operasjon vil koste vanvittige summer.

   Derfor tror Jan Kallberg at av økonomiske grunner blir det aldri noe av dette. Bare det å finne de illegale "under jorda" vil koste en liten formue.

   Da er vi tilbake til Rinkeby og de andre voldelige ghettoene. Såfremt de 80 000 går under jorda i disse,vil jo kriminaliteten og alle typer svart arbeid øke dramatisk i omfang og det bebudete oppryddingsarbeide i ghettoene vil bli ytterligere vanskelig. Om de noen gang blir iverksatt i det hele tatt?

   Et annet scenario er at såfremt det svenske politiet skulle få 5000 nye folk for å jage illegale, kan disse ta seg inn i Norge hvis grenser lekker som en sil og hvor det finnes utallige grenseoverganger som ikke har vakthold i det hele tatt.

  Asyllobbyene og de ultragode humanistene i Norge har mye å se fram til både i 2016 og 2017 når Sverige blir en "failed state" uten at det er blitt oppdaget verken på Urix eller i søsteravisene Aftenposten/Klassekampen.

  Vi kan fortsette å late som om livet hos søta bror ikke angår oss.

  Og det kommer vi til å gjøre helt til at vi får svenske asylanter oppi fanget.

7 liker  
Kommentar #1

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

"Moro" i Danmark og

Publisert nesten 6 år siden
Dansk TV melder i dag: Bomber tenkt anvendt mot jødisk skole. Taust i norske media.

Bomber skulle brukes på jødisk skole, Knutby. Bombene ble lagd av en 16 år kvinnelig og 24 mannlig islamist. Rettsaken har vært hemmelig.

1 liker  
Kommentar #2

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Ingenting å lære for Norge,selvfølgelig.

Takk for et nytt, interessant innlegg. Redaksjonens lesetips vil jeg tro, eller …?

3 liker  
Kommentar #3

Arnt Folgerø

12 innlegg  247 kommentarer

Redaksjonens lesetips

Publisert nesten 6 år siden

Jarl Henning Ulrichsen: "Redaksjonens lesetips vil jeg tro, eller …?"

Ironi til side. Vi skal være glad for at Hårstad får slippe til på verdidebatt. Jeg har en teori om at Morken & co ønsker ham ditt pepperen gror, men han liver opp på en heller kjedelig nettside, og så fungerer Hårstad som et radikalt alibi for ytringsfriheten på nettstedet.  Bare se: Hårstad får slippe til, er tankegangen

Hadde det vært opp til meg, skulle Hårstad ha fått en egen, daglig spalte i Aftenposten, VG og Klassekampen i den offentlige opplysningens tjeneste. Han sørger får å få fram informasjon som de etablerte mediene ønsker tilintetgjort, men som peker på grunnleggende problemer og feilnavigering i det norske og andre andre vestlige samfunn. I et "normalt" borgerlig samfunn, ville Hårstad bli innstilt til Fritt Ords pris, men i dette, norske samfunnet kan han være gad for at han er pensjonist. Ellers hadde han stått i fare for å bli sparket fra jobben.

4 liker  
Kommentar #4

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Arnt Folgerø. Gå til den siterte teksten.
Ironi til side. Vi skal være glad for at Hårstad får slippe til på verdidebatt.

Ja, vi er selvfølgelig enige! Jeg setter stor pris på Hårstads innlegg. Han virker orientert, og er i motsetning til mange av dagens debattanter åpenbart i stand til å lese andre språk enn engelsk. Derfor har han også tilgang til annet stoff enn mange andre.

Min bemerkning har en enkel årsak. Jeg har gjentatte ganger merket meg at immigrantvennlige innlegg publiseres som redaksjonens lesetips. Jeg kan derimot ikke huske å ha sett noen av Hårstads innlegg bli anbefalt. Det er lett å tenke seg årsaken.

5 liker  
Kommentar #5

Daniel Hehir

1 innlegg  299 kommentarer

Enig

Publisert over 5 år siden

Leser alltid Hårstad!

1 liker  
Kommentar #6

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
Dansk TV melder i dag: Bomber tenkt anvendt mot jødisk skole. Taust i norske media. Bomber skulle brukes på jødisk skole, Knutby. Bombene ble lagd av en 16 år kvinnelig og 24 mannlig islamist. Rettsaken har vært hemmelig.

Interessant var det også at DR åbnede omtalen af den nu offentligt kendte sigtelse med at sige at en folkeskole og Carolineskolen var udset som mål - og at motivet er ukendt...

Folkeskolen var hendes gamle skole og Carolineskolen er jødisk - og de er begge islamister.

Så nej, her er der intet, der kan pege på motiver - ikke hos PK-brigaden.

3 liker  
Kommentar #7

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

En folkefiende

Publisert rundt 5 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
det siviliserte og ryddige gamle Sverige.

"Sveriges farligste mann ! "

Oppvask i Svensk TV.   En ny samfunnsfiende har dukket opp. Til og med et individ som var en populær og folkekjær  TV-figur.  Slike mennesker har jo en svært positiv innflytelse på folk, dersom de  er  politisk korrekte.  Desto større er tragedien dersom de brått skulle signalisere det som kalles høyreavvik, eller rein nazisme. 


TV4:s Marcus Oscarsson vill "med maximal kraft stoppa all islamism" – Expressen: "Han måste stoppas"
Bakgrunden är ett inlägg på Facebook som tolkats som att Oscarsson har högeråsikter. Bland annat skriver han om att "säkra Europas gränser med full kraft" samt att EU bör "med maximal kraft stoppa all islamism i Europa".

– Sveriges farligaste man, hävdar Expressens krönikör Alex Schulman om sin folkkäre koncern­kollega och kräver samtidigt att han sparkas.

8 liker  
Kommentar #8

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
  Vi kan fortsette å late som om livet hos søta bror ikke angår oss.

Men det synes jeg at vi ikke bør gjøre.   Om ikke de offisielle medier bryr seg, kan vi bruke andre kanaler hentet  fra vår nærmeste nabo som vi deler en lang, lang grense med.  Som stort sett er befolket av den samme type mennesker. Men med den underlige forskjell at svenskene  er i ferd med å ødelegge sitt eget land.  I natt brant det ti biler i  Malmø, flere i Stockholm  og noen ellers rundt i landet. 

Natten till söndagen stacks flera bilar i brand runt om i Malmö. Sjukpensionären Ingrid är en av dem som fick sin bil uppeldad. Hon är uppgiven och rädd över utvecklingen.
– Vi kan vara glada om Malmö står kvar om 20 år, eller Sverige överhuvudtaget, säger hon till Fria Tider.

6 liker  
Kommentar #9

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Er det ikke forbudt å brenne biler?

Publisert rundt 5 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
I natt brant det ti biler i  Malmø, flere i Stockholm  og noen ellers rundt i landet

I et annet innlegg kom det "sødt" fra en av de mest skriveføre debattanter her på VD at det var ikke forbudt å ta med seg juletre inn i sin egen leilighet, om en ble nektet dette. Heller ikke vil jeg tro det er forbudt å ha salami på skivene eller gå med langt lyst hår. Når multikultualismen slår ut på denne måten ved å nekte folk det ene og det andre ja da rotner vi på rot. For å si det enkelt, vår kultur er i krig.

Med disse bilbrannene er vi i krig..........

Når våre jenter blir voldtatt er vi i krig............

Når deres tro sier at vantroende skal bekjempes er vi da i krig?

For meg er den utviklingen vi ser i Sverige at vi er i krig. Eller skal vi ikke bry oss da vi ikke er svensker?

 

8 liker  
Kommentar #10

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Telegrambyrået Nisi.

Publisert rundt 5 år siden

 Når du engang forlater denne verden,Nisi, bør det stå i nekrologer om deg at du nedla et enormt arbeid med å fortelle norskingene om hva som skjer i Sverige under mångkulturen. Men ikke bare det: også redegjøre for at såfremt den norske politiske korrektheten skal ha eneretten på politikk i Norge,vil Norge bli en kopi av brann og voldtektsSverige.

    Etter at norsk presse unisont dummet seg ut med ønsketenkning rundt valgene i England og USA,burde egentlig det norske folk begynne å forstå at nyhetsdekning i Norge er en propagandaavdeling for den multikulturelle new world order. Alt som ikke underbygger troen på denne er egentlig ikke nyhetsstoff for mediaNorge. Folket kunne få ukorrekte tanker ble de kjent med fakta.

   Fakta er at hele Europa nå befinner seg i lavbluss borgerkrig og all kunnskap om dybden og omfanget av denne er HARAM - forbudt.

  Det er like greit at vi lærer oss grunnordene i arabisk med engang.

  Det nye er at de offisielle jødiske institusjonene i Europa ivrer for muslimsk masseinnvandring. Hvorfor det? Åpenbart går Jødedom og Islam i allianse.

   Historisk sett er det kristendommen som er jødedommens store rival og til tider blodig fiende. Jødedommen har i stort kunnet leve bra sammen med Islam,bortsett fra en og annen pogrom i ny og ne.

   I USA stiftet islam og jødedom en samarbeidsallianse nylig.

Som jeg har skrevet utallige ganger: hva er det det kristne nomenklaturet driver med? Er det noen som forstår det?

   Får den jødisk-muslimske alliansen fortsette å utvikle seg i de nærmeste tiårene vil det ikke være noen organisert kristendom igjen å snakke om i Europa.

  Da har ikke de kristne noe annet valg enn å grave seg katakomber som de gjorde under Romerriket.

  Det kommer.

 

10 liker  
Kommentar #11

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Ikke Aleppo

Publisert nesten 5 år siden

Natt til i dag, 18.12.16, dette er ikke Aleppo.   Men trolig et  resultat av kulturen  som svenskene har importert store mengder av.  

Nio bussar förstörda i bränder

Brand. Det har brunnit i flera bussar i en bussdepå i Vara. Tre av bussarna är förstörda, skriver Skaraborgs Läns Tidning

 
7 liker  
Kommentar #12

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Uredelig av deg Nisi.

Publisert nesten 5 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.

Natt til i dag, 18.12.16, dette er ikke Aleppo.   Men trolig et  resultat av kulturen  som svenskene har importert store mengder av.  

Nio bussar förstörda i bränder

Brand. Det har brunnit i flera bussar i en bussdepå i Vara. Tre av bussarna är förstörda, skriver Skaraborgs Läns Tidning

Før du felte dommen, hadde du en anklaget? Du bør kanskje opplyse hvem som gjorde det. 

Og så kan du jo nevne de nesten 700 bilbrannene som islamofober har tent på de siste månedene. Men det er vel noe du forstår? Disse brannene har kjente gjerningsmenn og de er av hvit herkomst, svenska folkets hedersmän?

1 liker  
Kommentar #13

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Og så kan du jo nevne de nesten 700 bilbrannene som islamofober har tent på de siste månedene. Men det er vel noe du forstår? Disse brannene har kjente gjerningsmenn og de er av hvit herkomst, svenska folkets hedersmän?

Dette må du fortelle mer om! Hvor kan vi finne opplysningene?

10 liker  
Kommentar #14

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Dette må du fortelle mer om! Hvor kan vi finne opplysningene?

Den som abonnerer på Adresseavisen, Midt-Norges frie stemme vet slikt. 

1 liker  
Kommentar #15

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Den som abonnerer på Adresseavisen, Midt-Norges frie stemme vet slikt.

Jeg abonnerer ikke på Adressavisa, og jeg tror heller ikke så mange andre her på Verdidebatt gjør det. Så jeg vil be deg om noe mer konkret enn en henvisning til Adresseavisa. Er det bare Adresseavisa som har disse opplysningene?

11 liker  
Kommentar #16

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Jeg abonnerer ikke på Adressavisa, og jeg tror heller ikke så mange andre her på Verdidebatt gjør det. Så jeg vil be deg om noe mer konkret enn en henvisning til Adresseavisa. Er det bare Adresseavisa som har disse opplysningene?

Når Nisi klarte å finne sine informasjoner i Aftonbladet kan vel du også. 

Man trenger ikke abonnere på en avis i dag, man kan skaffe seg oversikt over det vesentligste innholdet over nettet. Dette til orientering. 

1 liker  
Kommentar #17

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Uredelig Njål Kristiansen?

Publisert nesten 5 år siden

Du har beskyldt Olav Nisi får å være uredelig. Når jeg nå ber deg om å dokumentere din påstand, svarer du med utflukter. Gi meg opplysning om hvor jeg kan finne bekreftelse på det du påstår. Du vil vel ikke at noen på Verdidebatt skal stille spørsmålstegn ved det du hevder og kanskje tro at du, selveste Njål Kristiansen, er uredelig i omgang med påstander?

12 liker  
Kommentar #18

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Gi meg opplysning om hvor jeg kan finne bekreftelse på det du påstår.

En hver med et minimum av kunnskap om å søke på nettet klarer selv å finne ut av dette. Nisi vet at jeg anser ham for uredelig. Han og jeg har diskutert akkurat samme tema flere ganger tidligere. Det er ikke første gang jeg arresterer ham for ensidig bruk av svertende informasjon. Det er skjellig grunn til å tvile på at han kan beskyttes av retningslinjene når han skriver slik han gjør. Han begår en hårfin balansegang som kanskje redder ham. 

2 liker  
Kommentar #19

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Når Nisi klarte å finne sine informasjoner i Aftonbladet kan vel du også. 

Jeg ser at du nå plutselig viser til Aftonbladet, men var det ikke Adresseavisa som brakte opplysningene du henviser til?

9 liker  
Kommentar #20

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
En hver med et minimum av kunnskap om å søke på nettet klarer selv å finne ut av dette. Nisi vet at jeg anser ham for uredelig. Han og jeg har diskutert akkurat samme tema flere ganger tidligere. Det er ikke første gang jeg arresterer ham for ensidig bruk av svertende informasjon. Det er skjellig grunn til å tvile på at han kan beskyttes av retningslinjene når han skriver slik han gjør. Han begår en hårfin balansegang som kanskje redder ham. 

Jeg velger å tro at du ikke har noen opplysninger å komme med før du faktisk gjør det. 

11 liker  
Kommentar #21

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Det er skjellig grunn til å tvile på at han kan beskyttes av retningslinjene når han skriver slik han gjør. Han begår en hårfin balansegang som kanskje redder ham. 

Den som ikke beskyttes av retningslinjene for Verdidebatt er nok snarere du som hevder at en av debattantene er uredelig.

9 liker  
Kommentar #22

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Jeg ser at du nå plutselig viser til Aftonbladet, men var det ikke Adresseavisa som brakte opplysningene du henviser til?

Mange aviser har skrevet om dette. Vi som leser finner det over alt. 

2 liker  
Kommentar #23

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Mange aviser har skrevet om dette. Vi som leser finner det over alt. 

Du har som vanlig ingenting å komme med. Det er snart klart for neste episode der du etter å ha blitt avslørt her forsvinner over på en ny tråd.

10 liker  
Kommentar #24

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7334 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Og så kan du jo nevne de nesten 700 bilbrannene som islamofober har tent på de siste månedene. Men det er vel noe du forstår? Disse brannene har kjente gjerningsmenn og de er av hvit herkomst, svenska folkets hedersmän?

Det står en del om bilbranner i Adressa.  Det står ingenting om at de er påtent av islamfober. 

Her fra Adressa 17.8.16:

     Nye bilbranner i flere svenske byer -adressa.no                                                         

Nye bilbranner i flere svenske byer  

Malmö (NTB-TT): Natt til onsdag er det igjen meldt om bilbranner i Malmö. Det er niende natt på rad med bilbranner i den sørsvenske byen. I Norrköping, Linköping og Lund ble også biler antent.

 

Saken oppdateres.

– Det har vært to hendelser med kort tids mellomrom i Malmö, men det har ikke budt på problemer å håndtere sakene, sier Gustaf Sandell ved redningstjenesten i Sør-Sverige.

På åstedet for den første brannen var det ingen spredningsfare, og en privatperson hadde klart å dempe brannen med et brannslukningsapparat. Den andre meldingen gjaldt tre biler som sto i brann. 

I Norrköping, 15 mil sørvest for Stockholm, ble 19 biler rammet av en brann i et parkeringsanlegg ved Klockartorpet natt til onsdag. 

– Åtte biler ble overtent i garasjen, mens sju andre biler fikk varme- og stråleskader. Dessuten spredde brannen seg til fire biler utenfor garasjeanlegget, sier Anders Finn i den svenske redningstjenesten til Norrköpings Tidningar. I nabobyen Linköping brant det i tre biler.

– Vi ser ingen forbindelse mellom hendelsene, sier operasjonsleder i Norrköping-politiet, Torbjörn Lindqvist til Aftonbladet. (©NTB)

 

 

 

 

6 liker  
Kommentar #25

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.
Det står en del om bilbranner i Adressa.  Det står ingenting om at de er påtent av islamfober. 

Det er noen elementer som er verd å merke seg her. Når Nisi refererer til slike hendelser er det underforstått at det er knyttet til muslimske hooligans. Dette har han og jeg snakket om tidligere og han vet at det ikke er så enkelt. Volden og uroen som har bredd seg i Sverige er den samme som i Tyskland, men antallet i Tyskland er betydelig høyere, naturlig nok. Dette sammenfaller med opplysningene i andre avismeldinger om at politiet i begge land etterforsker hvite gjenger i hopetall fordi disse bedriver en massiv terror mot asylmottak, hvor brannstiftelse om nettene bare er én side av saken. Når jeg i det hele tatt nevnte dette i en kommentar til Nisi nå var det fordi han fortsetter i samme spor og sprer mistanke mot de som ikke er skyldige. Riktignok er det kriminalitet blandt asylsøkere, men særlig fra tysk politi kommer klagene over at de må bruke store ressurser på å stagge hvite tyskere som hetser innvandrere, og som i tillegg er mistenkt for grove forbrytelser mot dem. Jeg kan ikke se at vi tjener noe på å ha et falskt bilde av dette. 

Som sagt, for oss som leser lokale og andre aviser avtegner det seg et bredere bilde. Når det ble en viss uro her i går kveld var det vel mest pga en slags lek uten perspektiver utover leken. Jeg ser vaffal ikke noe innhold i det. Sikkert ok siden vi uansett er i en tulletråd. 

1 liker  
Kommentar #26

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Sikkert ok siden vi uansett er i en tulletråd. 

Mitt poeng ved disse påminnelsene er at vi i denne turbulente tid ikke må glemme hva som skjer med  et samfunn dersom  multikuluren når en viss prosent av befolkningen.  Som i Berlin, som i Malmø og ca.  50 andre ghetto-lignende områder i Sverige der politiet er uten makt.   Der  den interne ære betyr  alt.  Når virkeligheten skal bortforklares med muslimhat  bør en minne om Sødertälje, byen  som vesentlig er dominert av fremmedkulturelle mennesker  bekjennende  til kristendommen. 

Jeg anbefaler virkelig folk å følge med i svenske tidningar, og lese både linjene og det som står i mellom.  Om skoleverket. Om en brist på fagfolk, lærere, politi, sosionomer. Viktige yrker der gjennomsnittsalderen er svært høy.  Liten tilgang til nye.  Folk orker ikke mer. Men denne siste setning står mellom linjene. 

Sverige ruster opp forsvaret.   Med Putin som offisiell adresse. 


7 liker  
Kommentar #27

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden

Norske og utenlandske aviser skriver daglig om disse forholdene. Jeg påtar meg ikke å linke til artikler da jeg selv ikke leser linker. Jeg anser at dette er informasjon som er åpen for alle hvis man bare vil. Men det er klart, er man bare interessert i dødsannonsene ser man ikke hvem som er nyfødt. Uansett, om jeg linket til artikler har jeg jo ingen garanti for at dette ble lest. Det er åpenbart flere enn meg som ikke leser linker. Hvorfor er konspiratoriske sider fra obskure religioner mer troverdig enn det jeg skriver her? Du får slutte å være så mistroisk til dine medmennesker. 

2 liker  
Kommentar #28

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.

Sverige ruster opp forsvaret.   Med Putin som offisiell adresse. 

Det er det mange som gjør, også Norge. Men hva har dette med innvandringsproblemene som du er så opptatt av? Vi er der vi alltid ender, Nisi; du har underslått halvparten av nyhetene. Slutt med det. 

1 liker  
Kommentar #29

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.

Natt til i dag, 18.12.16, dette er ikke Aleppo.   Men trolig et  resultat av kulturen  som svenskene har importert store mengder av.  

Nio bussar förstörda i bränder

Brand. Det har brunnit i flera bussar i en bussdepå i Vara. Tre av bussarna är förstörda, skriver Skaraborgs Läns Tidning

Forsøker å følge denne historien fra samme kilde som Nisi referer fra. Vanskelig å skjønne hvor han finner belegg for sine antakelser, men det er selvsagt mulig å spinne rundt slike teorier så lenge etterforskningen pågår:  

"Enligt Skövdepolisen började bussarna att brinna när de laddades i bussdepån, att det blev något elfel när laddkabeln sattes i. Maryam Yazdanfar vill inte spekulera i brandorsaken, utan inväntar brandutredningarna som görs av både räddningstjänsten, polisen och Nobina själva."

Muligens Nisi har latt seg forvirre av det noe fremmedlydende navn som opptrer i artikkelen, men dette navnet refererer altså ikke til gjerningsmannen, men til transportfirmaets talsperson!


2 liker  
Kommentar #30

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Kristiansens påstander

Publisert nesten 5 år siden

Jeg minner om utgangspunktet for den seneste diskusjonen:

#12 Kristiansen til Nisi: “Og så kan du jo nevne de nesten 700 bilbrannene som islamofober har tent på de siste månedene. Men det er vel noe du forstår? Disse brannene har kjente gjerningsmenn og de er av hvit herkomst, svenska folkets hedersmän?”

#13 Ulrichsen: “Dette må du fortelle mer om! Hvor kan vi finne opplysningene?”

#14: Kristiansen: “Den som abonnerer på Adresseavisen, Midt-Norges frie stemme vet slikt.”

Altså: Kristiansen påstår at Adresseavisa har meldt om nesten 700 bilbranner de siste månedene, påtent av islamfober av svensk herkomst.

#24: Fjerdingen henviser til Adresseavisa 17.8.16, der det nevnes bilbranner, men ikke opplyses noe om gjerningsmennene.

#26: Fjerdingens kommentar avslører Kristiansens måte å opptre her på Verdidebatt. Hvor lenge kan Kristiansen tillates å ture frem på denne måten når man ser hvor lett moderator slår ned på andre?

Men Kristiansen setter seg nå på sin høye moralske hest og utbasunerer følgende:

#28 Kristiansen om Fjerdingen: “Du får slutte å være så mistroisk til dine medmennesker.”

#29 Kristiansen: “Nisi; du har underslått halvparten av nyhetene. Slutt med det.”

Hva skal man si om et slikt utslag av moralsk selvfornøydhet?

Når Kristiansen i #25 sier at vi “uansett er i en tulletråd”, har han naturligvis rett. Den ble slik etter at Kristiansen kom inn. Det er merkelig hvor raskt tråder ødelegges av Kristiansen. Og dessverre er det vel knapt noen tråd han ikke uttaler seg i.

7 liker  
Kommentar #31

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Når Kristiansen i #25 sier at vi “uansett er i en tulletråd”, har han naturligvis rett. Den ble slik etter at Kristiansen kom inn. Det er merkelig hvor raskt tråder ødelegges av Kristiansen. Og dessverre er det vel knapt noen tråd han ikke uttaler seg i.

Tulletråd fra start av. Les Nisi sitt innlegg og sammenlign med kilden han viser til.

1 liker  
Kommentar #32

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.

"Enligt Skövdepolisen började bussarna att brinna när de laddades i bussdepån, att det blev något elfel när laddkabeln sattes i. Maryam Yazdanfar vill inte spekulera i brandorsaken, utan inväntar brandutredningarna som görs av både räddningstjänsten, polisen och Nobina själva."

Muligens Nisi har latt seg forvirre av det noe fremmedlydende navn som opptrer i artikkelen, men dette navnet refererer altså ikke til gjerningsmannen, men til transportfirmaets talsperson!

Pinlig for Nisi, rett og slett pinlig. 

1 liker  
Kommentar #33

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Pinlig for Kristiansen

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Pinlig for Nisi, rett og slett pinlig. 

Den eneste det er pinlig for er Kristiansen selv som igjen er blitt avslørt som en pratmaker av første klasse. Han har fremsatt påstander og er som vanlig ikke i stand til å bevise noe som helst. Det eneste Kristiansen virkelig har bidratt med er den velkjente sjikanen, og den burde ha vært stoppet for flere år siden.

6 liker  
Kommentar #34

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Tulletråd fra start av. Les Nisi sitt innlegg og sammenlign med kilden han viser til.

Og hvordan står det så til med Kristiansens påstand om at Adresseavisa har meldt om nesten 700 bilbranner de siste månedene, påtent av islamfober av svensk herkomst.

Har du gjort deg noen tanker om den?

6 liker  
Kommentar #35

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden

Kanskje kommer jeg for sent, men akkurat i dag har jeg gjort meg tanker om at Hugin og Munin skal dele ut årets Habakuk-pris kan de finne en verdig kandidat til vaffal halvparten av prisen blandt skriverne på VD. Særlig andre halvdel av prisen tror jeg det finnes verdige mottagere til. 

1 liker  
Kommentar #36

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Moro med Kristiansen

Publisert nesten 5 år siden

Noen burde snart skrive et innlegg med tittelen “Moro med Kristiansen”. 

6 liker  
Kommentar #37

Unn Elisabeth Aarø

8 innlegg  369 kommentarer

uryddige kommentarer

Publisert nesten 5 år siden

Jeg reiste tilbake til bygda og bodde der et par år. Der møtte jeg mange merkelige individ som hadde en slags identitet i et veldig lite opplyst samfunn. Mange snakket med svært enkelt språk og de levde ekstremt beskyttede liv. Mange utenfor byene i Norge vil nok nærmest få et megasjokk når verden innhenter dette landet. De tror kanskje det i verste fall vil handle om enslags "farmen utgave"på tv når/om Europa går i oppløsning.

Jeg sier ikke at alle på tettsteder og bygder er dumme, kunnskapsløse og enkle men de lever i en annen verden og kan litt om kanskje politikk eller de snekrer sine egne virkeligheter - da er det ikke plass til så mye mere.

Noen reiser og utvikler seg og får mere utsyn og innsikt, men det var på ingen måte normen i bygda jeg kom tilbake til i godt voksen alder. Der kan en få "status" "om en har eget hus og jobb og sittet i en eller annen komitee. Om en kommer fra rett familie så holder alle seg innenfor "familiearven" av å være noen.

Men det politiske landskapet edrer seg nå så fort at de fleste ikke har mulighet for å henge med overhodet, med unntak av slike som Hårstad. Storpoitikken overtar nå livet til mange av oss som lever i Europa, tenker jeg. Erna redder smulene ved å bli venn med Kina i det minste-men det blir nok ingen  livbøyle når vi ikke en gang får lov til å synge -å håpe- deilig er jorden i påvente av Jesus.

6 liker  
Kommentar #38

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
Det nye er at de offisielle jødiske institusjonene i Europa ivrer for muslimsk masseinnvandring. Hvorfor det? Åpenbart går Jødedom og Islam i allianse.

Som jeg refererede fra et stiftende møde for den nye alliance i New Outloook for et par år siden er det altså så gammelt. Der er tale om elitær organiseret jødedom, der er næsten ligeså fjernt fra de menige medlemmer af kollektivet, som Den danske Folkekirkes præster flest er fra det almindelige folkekirkemedlem.

Jeg var, som den gang sagt, inviteret af en almindelige jøde, der som mange andre er fortvivlede over elitens svigt, for at hjælpe med at påpege det kritisable i arrangementet. Det lykkedes overfor flere prominente fremmødte deltagere i en grad så forkvinden blev intimiderende overfor mig efter mødet.

Begge dele er selvsagt yderst giftige eksempel på at sminke destruktive intentioner med godhedsretorik.

Det ser ud til at der i dag ikke er socialist og liberalist og ikke kristen, jøde og muslim - der er kun folk og elite - kun nationalister og globalister - partikularister og universalister.

Verden har fået sig en ny religion, globalisme - de gamle har gjort deres pligt og kan gå.

7 liker  
Kommentar #39

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Det er det mange som gjør, også Norge. Men hva har dette med innvandringsproblemene som du er så opptatt av?

At Rusland og iøvrigt Kina og de fleste andre, er imod globalismen, som vil overkøre dem, hvis den ikke stoppes.

Vestens befolkninger står  i samme situation.

De eliter, der søger at oppiske krigsstemning imod Rusland, er de samme som hader egne befolkninger og derfor er ved at udskifte dem med lettere styrbare mennesker.

Ikke tænkere, men lønmodtagere - som Rockefeller har udtrykt det.

8 liker  
Kommentar #40

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
At Rusland og iøvrigt Kina og de fleste andre, er imod globalismen, som vil overkøre dem, hvis den ikke stoppes.

Dette er feil. Spørsmålet for Russland og Kina er om det er de selv eller noen andre som er drivkraften i globalismen. De er akkurat så imperialistiske som en hver annen stormakt opp gjennom historien og foretrekker som alle andre å styre selv. 

1 liker  
Kommentar #41

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Vi må være voksen!

Publisert nesten 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
En hver med et minimum av kunnskap om å søke på nettet klarer selv å finne ut av dette. Nisi vet at jeg anser ham for uredelig.

Det kan se ut for at du er en av dem som ikke klarer å dokumentere det du sier.

Det føles sikkert ikke så bra! Dette får du selv ta selvkritikk på. Det holder ikke å snakke/skrive uten å ha dokumentasjon. Det ser du sikkert.  

2 liker  
Kommentar #42

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Mere agurknytt

Publisert nesten 5 år siden

Samme natt, seks totalødelagte busser i Filipstad.   Vel ikke så langt unna Skara. Elektrisk feil på alle, eller er det slik at branner i busser sprer seg svært fort, selv om det kommer folk til stede ?   Det som er mest underlig, er at slike omstendigheter blir fortiet i nyhetene.  Det er da ganske alvorlig. 

Sex linjebussar totalförstördes vid en häftig brand vid en bussdepå på Östra vägen i Filipstad på söndagsmorgonen.

Det var vid 09.13 som larmet om att en buss stod i brand på området kom.

Men när räddningstjänsten kom till platsen brann det i hela sex stycken bussar.

4 liker  
Kommentar #43

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Samme natt, seks totalødelagte busser i Filipstad.   Vel ikke så langt unna Skara. Elektrisk feil på alle, eller er det slik at branner i busser sprer seg svært fort, selv om det kommer folk til stede ?   Det som er mest underlig, er at slike omstendigheter blir fortiet i nyhetene.  Det er da ganske alvorlig. 

Brann og bussulykker er alvorlige saker. Vet noen noe om årsaken til brannen? Har noen tatt en gjerningsmann?

1 liker  
Kommentar #44

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Herstad, hvor er du?

Publisert nesten 5 år siden

Jeg gjentar spørsmålet jeg stilte deg i #34:

Og hvordan står det så til med Kristiansens påstand om at Adresseavisa har meldt om nesten 700 bilbranner de siste månedene, påtent av islamfober av svensk herkomst.

Har du gjort deg noen tanker om den?

Jeg kan ikke se at du har svart. Du har mer eller mindre direkte støttet Kristiansen i hans påstand om at Nisi er uredelig. Er det derfor du ikke vil svare? Vil du ikke si det vi andre ser, nemlig at Kristiansen ikke er i stand til belegge sin påstand?

4 liker  
Kommentar #45

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Du har mer eller mindre direkte støttet Kristiansen i hans påstand om at Nisi er uredelig.

Jeg har vist at Nisi ikke har støtte for sine teorier i kilden han henviser til. "Uredelig" er dine ord, men det er selvsagt en mulighet. Jeg heller mer til en svært ensporet tankegang. 

Jeg lover å komme tilbake når nye opplysninger foreligger.

1 liker  
Kommentar #46

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden

Ja da - ingen er engle og Rusland og Kina ville givet gerne styre, bestemme og profitere af hele Verden.

Kun USA har dog en bare nogenlunde realistisk evne til at realisere et verdensimperium.

Spørgsmålet er om Verden skal være uni- eller multipolær.

Globalisme er en vestlig ideologisk konstruktion, hvor oplysningsideologierne løber sammen til deres naturlige endepunkt, teknokratisk fascisme eller neofeudalisme.

Kina og Rusland er imod at blive 'regimeudsikftet' og mange vesterlændinge er imod et sådant ideologisk teknokratisk diktatur, som globalisterne søger at etablere.

4 liker  
Kommentar #47

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden

Breaking news: søndag 18 desember ble 14 canadiske turister massakrert i Jordan.

Mandag 19 desember ble den russiske ambassadøren i Tyrkia drept.

I Berlin kjørte en lastebil inn i et julemarked: ifølge Der Spiegel 9 døde og 50 sårete.

5 liker  
Kommentar #48

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg lover å komme tilbake når nye opplysninger foreligger.

Utmerket! Men du kommer ikke til å få noen nye opplysninger fra Kristiansen. Du må grave frem opplysningene selv. 

De opplysningene skal altså vise at  Adresseavisa har meldt om nesten 700 bilbranner de siste månedene, påtent av islamfober av svensk herkomst, slik Kristiansen har hevdet.

Jeg regner naturligvis med at du vil vise at Kristiansens påstand er riktig. Om den ikke er riktig, har Kristiansen opptrådt uredelig. Og det er vel ikke noen her på Vedidebatt som tror det? For Kristiansen som anklager Nisi for å være uredelig, er vel ikke selv uredelig? Hva slags moral skulle det være?

8 liker  
Kommentar #49

Jarl Henning Ulrichsen

4 innlegg  1058 kommentarer

Noe nytt, Herstad?

Publisert nesten 5 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg lover å komme tilbake når nye opplysninger foreligger.

Det er nå gått to døgn siden du lovte å komme tilbake når det forelå nye opplysninger. Det burde ikke være så vanskelig å undersøke påstanden som jeg viser til i #48. Ettersom du ikke har noe å fortelle, får enhver trekke sine slutninger. Jeg sier ingenting, men ingen opplysninger er også en opplysning.

4 liker  
Kommentar #50

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert nesten 5 år siden
Jarl Henning Ulrichsen. Gå til den siterte teksten.
Det er nå gått to døgn siden du lovte å komme tilbake når det forelå nye opplysninger.

Intet nytt om bussene, men Skaraborgs Tidning melder om en veltet lastebil?

1 liker  

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere