Verdidebatt

Omvendelse

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I går da jeg surfet på nettet under verdidebatt, kom jeg over et innlegg fra en ung kvinne som ville bli en kristen.  Problemet hennes var at hun ikke visste hvordan hun skulle bli det!

Damen fikk mange gode råd, blant annet at hun måtte lese mye i bibelen og lignende.  Men ingen nevnte hva hun egentlig skulle ha gjort!

Bibelen skriver tydelig om omvendelse.  Denne unge damen var tydeligvis kalt av Herren.  Den store krisen i hvert eneste menneskeliv oppstår i det øyeblikket Ånden kaller en til omvendelse.  Hvis man gir etter for dette, fører det til frelsende tro og evig liv.  Forkaster man det , blir synderen overlatt til å fortsette på sin vei mot graven og et uendelig mørke i en evighet skilt fra Gud.

Vi leser i Joh. 6:44 hva Kristus sier: "Ingen kan komme til meg uten at Faderen som har sendt meg, drar ham."  Derfor er det veldig viktig, at når noen kjenner Jesus kaller, da må vedkommende ikke vente, men si Ja med det samme.  Ingen vet om det kommer et Herrens kall senere.  I Apg 2:38 står det:  "Peter sa til dem: Omvend dere, og la dere alle døpe på Jesu Kristi navn til syndense forlatelse, så skal dere få Den Hellige Ånds gave."  Her leser vi  først omvendelse, deretter dåp og syndsforlatelse.

Å bli en kristen er rett og slett en VILJESAK!  Det har ikke noe med følelser og gjøre, men en bestemmelse.  I boken av Derek Prince som heter "Grunnvollen for kristen livsstil" står en frelsesbønn,  og den er slik:

"Herre Jesus Kristus.  Jeg tror at du døde for syndene mine, at du ble begravet og at du stod opp igjen den tredje dagen.  Jeg omvender meg fra syndene mine og kommer til deg for å få nåde og tilgivelse.  I tro på løftet du har gitt, tar jeg personlig imot deg som min Frelser og bekjenner deg som min Herre.  Kom inn i hjertet mitt, gi meg evig liv og gjør meg til et Guds barn. Amen."

Dersom du har bedt denne bønnen i oppriktighet, så er du frelst.  Gå og bekjenn din tro til noen du kjenner og stoler på.  Så skal du vite det, at troen kommer av forkynnelsen.  Når du fyller deg med Guds ord, så opplever du at troen KOMMER til deg.

Husk også, at den bibelske hjertetroen fører alltid til forandringer.  Det neste blir at du ønsker å bli døpt, og få dåpens fylde som viser seg gjennom tungetale.

En sann bibelsk tro gir den troende en her og nå-opplevelse og en visshet i ens indre, om evig liv allerede.  Troen er sann visshet i oss.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt