Verdidebatt

10 noter om globalismen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
  1. Globalismen er ideologien som sikter mot, ikke bare en ny verdensorden, men en samlet global verdensorden. Der skal ikke være noen utsider i den endelige fase.
  2. Når virkelighetens bruddkarakter og irradikale forskjellighet selvsagt ikke kan samles, må samles det som samles kanskje kan: idéer.
  3. Ikke hvilke som helst idéer, men idéer som kan tenkes å kunne sammenføyes i et hele. Men ikke simpelt hen idéer som kan tenkes å kunne sammenføyes i et hele, men slike sammenføybare idéer i vår samtid som unektelig er aktører på verdensscenen. Slik gis idéene makt, slik gir en sin agenda momentum.
  4. Sammenføyningen av disse idéer er ikke, og kan ikke gjøres, konkret. Et slikt restløst system er ikke noe sted sett. Derfor må systemet tenkes sammenføyd, hypostasert.
  5. Slik globalistisk hypostase er og kan ikke annet enn være svært abstrakt. Det erkjennes at hvor abstraksjonen kan samle idéer, kan den ikke i samme grad samle mennesker og kulturer. Man sper på med at den påståtte sammenføyningen også er ønskelig. Ganske enkelt at denne abstrake påstanden utgjør verdenshistoriens kronede moral. Som FN igjen og igjen sier: "globaliseringen er ikke bare tvingende nødvendig, men også det moralsk høyeste, samt det vi mest kan ønske oss overhodet."
  6. Når slike idéer er identifisert skal virkeligheten underlegges disse idéer. Man har kommet tilbake til virkeligheten. Først tilsidelagt. Nå angrepet i fugleperspektiv, fra oven, fra abstraksjonen.
  7. All virkelighet som ikke passer Abstraksjonen fornektes. Globalistenes snakkeklasser messer i media om at biter av virkeligheten rett og slett ikke eksisterer men er onde påfunn fra det onde.
  8. Når eksistensen likevel i noen tilfeller, ofte etter år med fornektelser, erkjennes må slike virkeligheter normaliseres.
  9. Globalismeabstraksjonen går altså fra at en bit av virkeligheten slett ikke har eksistert til at den er allestedseksisterende.
  10. Abstraksjonen kan ikke akseptere grader eller forskjeller. Abstraksjonen er digital og binær: enten eller. Først null eksistens, så full eksistens. I begge tilfeller har eksistensen eller virkeligheten selv ingensinde egen mening eller kraft. Ikke noe sted vil Abstraksjonen ha erkjent virkeligheten som den er, men overalt vil den sette virkeligheten i brann.

Slik eter Globalismens Abstraksjon bit etter bit av virkeligheten. Globalismen er den tomme sirkels religion. "Man" har dratt en linje som på kortest mulig tid kommer bakfra på eget opphav.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt