Verdidebatt

Er Gud bare god?

Om Gud forherder mennesker så de ikke vil tro, er Gud god da? Og vil Gud straffe mennesket med evig pine fordi de ikke var utvalgte? De fleste mennesker i verden kommer ikke til tro.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kanskje ikke så rart, da de tror på den religionen de har blitt fortalt er den rette.

Jesus er den eneste veien til Gud, så nærheten til Gud vil de mangle. Men skal de straffes for at de ikke visste om den ene veien til Gud? Eller er korset også for dem? Hvorfor skulle Jesus ta på seg all verdens synd når de fleste i verden ikke får høre om Jesus. Eller vil de få en mulighet til å komme til tro når Jesus forkynner for åndene som er i varetekt? Det står i bibelen at alle skal bøye kne for Jesus og bekjenne han som Herre. Så det vil komme en dag da alle mennesker vil få se at Jesus er Herre og veien til Gud. Og alle som bekjenner Jesus som Herre skal bli frelst, står det i bibelen. Det er ingen umulighet at alle som vil bli frelst og som vil ta imot Jesus skal få bli frelst, selv om de ikke hører om Jesus her på jorden.  Gud vil at alle mennesker skal bli frelst, da har Gud også gitt sitt kall til alle mennesker. Gud tok på seg verdens synd, og fordi han er GUd så gikk han inn i hvert menneske peronlig og døde for vår synd. Så når vi kommer til dommen så er det mulig at Jesus tar dommen for oss, da han tok straffen vår. Jesus forkynner om helvete ni ganger i NT. Derfor tror jeg det fins et helvete vi kan bli frelst fra. Og Gud som vil at alle skal bli frelst, han vil nok kjempe for hvert menneske.

Jesus sa at det bare er Gud som er god. Det er fordi Gud bare god og ikke vil noen mennesker noe vondt. Så fins det tekster som sier at Gud forherder mennesker så de ikke skal tro. Det står også i bibelen at ulykken kommer fra Gud. Men det stemmer lite med bildet av at Gud er god. At Gud som er Allmektig gjør nok at han tar på seg ansvaret for all elendighet, og også for at mennesker vender han ryggen. Derfor tror jeg det står i bibelen om Guds utvelgelse for noen og at Gud forherder andres hjerter. Fordi Gud skapte menneskene. Gud elsker alle mennesker, men noen mennesker vil ikke eller klarer ikke å tro. Men Gud som er bare god vil nok ha tålmodighet for alle mennesker og vente til de er åpne, slik at alle kan ta imot hans gave. Det er en prosess, og for noen vil ikke mulighten for å tro bli mulig før Jesus forkynner for de åndene som er i varetekt, da Jesus tok nøklene fra djevelen da han var i døden, og kunne låse fri alle mennesker fra dødens makt.

Det er større glede i himmelen over at en urettferdig vender om, enn nittini som ikke trenger frelse. Alle mennesker har Jesus tatt sin synd for, så uansett hvilken synd vi kommer med på dommens dag, så har Jesus tatt den på seg, uansett hvor grusom man har vært. Det er gode nyheter.

Jesus er den gode hyrde som leter etter alle sauer som har gått seg vill. Jesus gir ikke opp noen. Da Jesus tok på seg vår synd, så så han hele livet vårt og all synd vi har i vårt liv tok han på seg. Derfor har vi ikke noe å frykte. Det er bare å ta imot Guds gave til oss. Og ingen er uønsket og ikke valgt av Gud. Ellers hadde det ikke vært nødvendig å ta verdens synd på seg.

Gud er bare god. Verden ligger i den ondes vold, men Gud vil vinne alt tilslutt. Han som har telt hårene på våre hoder. Ingen elsker oss slik Gud gjør.

Noen kan misforstå Gud når det står om de utvalgte. Men alle er utvalgte. Det står også at de som er fårene til Gud hører hyrdens røst. Det vil ikke si at det bare er de som hører hyrdens røst er kristne. Det står også at alle som ber skal få sine bønner oppfylte, men det skjer ikke. Men det betyr ikke at det er noen feil på Gud. Det betyr at vi lever i en ufullkommen verden hvor Guds vilje ikke alltid vil skje. Men det er Guds vilje. Og som sagt. Gud vil at alle menesker bli frelst. Og er det så at Calvin har rett i at bare de som Gud utvelger skal bli frelst, og det er Gud som gir mennesker tro, da vil alle mennesker bli frelst. Da er det enkelt. Men om det er mennesker selv som velger så tror jeg allikevel alle mennesker kan bli frelst, fordi Jesus vil også vis seg for hvert menneske i dødsriket.

I Gud fins ikke noe mørke. Han har bare gode frukter som godhet, venlighet, tålmodighet, kjærlighet, glede, fred, venlighet. Gud vender det andre skinn til når vi slår han på det ene. Han viser godhet mot de onde. Gud tilgir alltid, og vil tilgi alt bortsett fra om vi synder mot DHÅ. Det vil si at vi gjør det  samme som djevelen gjør. For å synde mot DHÅ da synder vi imot den kjennskapen vi får av Gud, og ikke vil ha noe med Sannhetens GUd å gjøre. Vi tar ikke imot Guds innerste vesen. Da vil vi ikke bli frelst, fordi den innserste liv hater kjærligheten, hva  Gud er. Og da vil man ikke ha noe med Gud å gjøre, og vil heller ikke ønske å bli frelst. Så Gud kan ikke gjøre noe med det, da personen vil ikke bli tilgitt.

Men Jesus snakker om helvete. Og Jesus vil vi skal gjøre det gode for å unngå det. Men kommer vi til korte så har Jesus gjort det mulig for oss allikevel. Fordi han tok ALL verdens synd på seg. Og det betyr absolutt allt. Uansett hva slags synd vi vil komme med i dommens dag, har Jesus tilgitt. Derfor er det mulig att alle kan bli frelst. Og GUd få sitt ønske igennom, han som vil at alle skal bli frelst.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt