Verdidebatt

Politikere som skaper frykt

Mange av oss er luta leie politikere som slår om seg med store ord med liten substans.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den 19. september ble Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås intervjuet av Vårt Land. Han ønsket seg blant annet følgende: «Fri og kritisk tenkning, før konklusjonene trekkes – og politikere som ikke høres ut som floskelmaskiner.»

KrFU-leder Ida Lindtveits innlegg i samme avis 17. desember illustrerer Åmås’ poeng. Vi er faktisk ganske mange her i landet som er luta leie av politikere som slår om seg med store ord med liten substans.

Lindtveit er opptatt av at det er for mye fremtids- og fremmedfrykt i det norske samfunnet. Greit. Samtidig virker det ikke som om hun forstår at det faktisk er grunn til bekymring for fremtiden, blant annet fordi vi nå er i ferd med å ta inn for mange fremmede på for kort tid.

Vanskeligere. Desto flere fra en gruppe som kommer til et land, desto vanskeligere vil det være å integrere dem. For jo flere de er, jo større muligheter har de til å forholde seg til hverandre, og jo mindre behov har de for å forholde seg til majoritetsbefolkningen som de presumptivt skulle integreres med. Det er med andre ord mer enn dobbelt så vanskelig å integrere 100.000 innvandrere som 50.000.

Til vårt kontinent kommer nå millioner av muslimer. Dessverre er islam det vi kan kalle en «schizofren» religion; delt mellom en moderat og en ekstrem fløy (det «brenner i islams hus», som Usman Rana uttrykker det). Et skremmende stort mindretall av muslimer nærer et glødende hat mot alt våre samfunn står for.

Forøvrig er unge, single menn dramatisk overrepresentert blant dem som nå strømmer til Europa. Har Lindtveit reflektert over konsekvensene av å ha tusenvis av sinte, arbeidsledige, mistilpassede og seksuelt frustrerte unge menn gående omkring? Har hun tenkt på at mange av dem kommer fra noen av de mest voldelige, æresbaserte, kvinneforaktende, intolerante og anti-intellektuelle kulturene i verden? Dette vil – blant annet – føre til at mange europeiske jenter og kvinner kommer til å bli voldtatt (slik Sven Egil Omdal påpeker i Aftenbladet 14. november).

Ekkokammer. Den som ikke er bekymret nå, lever i et ekkokammer av virkelighetsfornektelse og ønsketenkning. Den som synes denne utviklingen er grei, er formodentlig en 'humanistisk' eller antirasistisk fundamentalist.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 19.12.2015

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt