Petter Kvinlaug

190

Vi vant og vi tapte!

Jeg så på Magnus Carlsen i dag og jeg så på landslaget i fotball

Publisert: 13. okt 2015

Magnus er en vinner, vårt landslag er en taper. Det er ikke så rart!

I utgangspunktet skulle ingen ha vært en vinner. Vi er ca 5 mill. personer i Norge. Det er bare en promille av verdens befolkning. Noen ganger kan vi være gode men som regel er vi provinsielle! Vi har meget at lære.

Allikevel ser vi at vi har mange vinnere i Norge. Vi er best på mange måter. Det var "vi" som oppfant jetmotoren, Det var "vi" som oppfant mobiltelefonsystemet osv. Vi vet alle hvor vi var fordi vi vet alle hvor vi var da Oddvar Brå brakk staven! Langrenn er den største idrett i verden er vi opplært til, iflg NRK!

Vi i Norge er bra men jeg må likevel få lov til å si hvor provinsielle vi er. Det ser jeg hver gang jeg kommer hjem. Våre ledere snakker dårlig engelsk og folk i utlandet ler av oss. Hvor ble det av Tormod Hermansen, lederen for Telenor! Hvor fikk han sin kunnskap i engelsk fra? Var det et lynkurs i Arbeiderpartiet. Er det noen som kan finne et klipp i fra Youtube som kan demonstrere det?

En internasjonal leder i et stort Norsk selskap bør kunne snakke engelsk. I Norge er det nok å ha partiboken i orden.

Det er så gøy å se når jeg kommer hjem. Det er jo nærmest litt søtt :)

Samtidig, de som er flinke i Norge blir ikke satt pris på. Jeg reiser rundt i verden og ser hvor utrolig mye teknologi som er utviklet i Norge. Norge har alltid hatt meget flinke ingeniører. Det har aldri blitt satt pris på. Det er bare en selvfølge! Hvorfor det?

Kommentar #1

Trond Langen

31 innlegg  203 kommentarer

Innbyggertall

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Magnus er en vinner, vårt landslag er en taper. Det er ikke så rart!

I utgangspunktet skulle ingen ha vært en vinner. Vi er ca 5 mill. personer i Norge. Det er bare en promille av verdens befolkning. Noen ganger kan vi være gode men som regel er vi provinsielle! Vi har meget at lære.

En liten titt på Europas stater viser at vi er noe sånt som nummer 29 målt etter innbyggertall blant de nasjonene som kjempet om plass til neste års Europamesterskap i fotball.  Så det er sånn sett ikke så rart om vi ikke blir blant de 24 nasjonene som får være med.  Men hva med Kroatia, Albania, Wales, Nord-Irland og Island ?

Hvem vinner ?  Ut ifra innbyggertallsargumentet så slår Russland Tyskland i finalen.  Hvis ikke det skjer er det andre ting enn innbyggertall som har mest å si.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere