Petter Kvinlaug

190

Interessant utvikling

Hvis jeg kan bruke det uttrykket. Jeg så på SKY News nettopp.

Publisert: 16. sep 2015

Flyktninger i Ungarn kaster stein på politiet. Vi har jo sett de "forferdelige" israelse soldatene, hvordan de oppfører seg når de har blitt kastet stein på.

Nå er dette kommet til Europa. Lurer på hvordan ungarsk politi vil takle dette. De begynte å bruke tåregass så jeg. Reporteren hostet. Hva skjer videre?

Kommentar #1

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Faktorenes orden

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Flyktninger i Ungarn kaster stein på politiet. Vi har jo sett de "forferdelige" israelse soldatene, hvordan de oppfører seg når de har blitt kastet stein på.

Faktorenes orden er ikke likegyldig.  Har du fulgt med på utviklingen i Ungarn fram til dette?

Kommentar #2

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Faktorene er mange men ordenen er så som så....

Publisert over 6 år siden

Jeg har fulgt litt med. Ungarn har satt opp et gjerde for å holde flyktningene ute. Har jeg gått glipp av noe vesentlig?

Legger forøvrig merke til at norske medier uttaler seg svært så forsiktig. Både på VG og NRK sto det: "De kaster ting på politifolkene"

På SKY News sto det: "De kaster stein"

Kommentar #3

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Steinkastende "flyktninger"

Publisert over 6 år siden

Så de kaster stein hvis de ikke får viljen sin? Hvem i all verden har fortalt dem at de bare kan brase gjennom alle land som de lyster til de ankommer de landene som de selv trakter mest etter (de land som har de høyeste velferdsordningene). Eller hvor kommer slike merkelige idéer fra?

Dette vil eskalere. Og venstresiden, samt vår epokes alle svermeriske ny-moralister, vil hyle til alle de som ønsker seg til Nord-Europa har fått viljen sin. De har en, for noens del bevisst, for andres ubevisst, agenda om å knuse Vesten. Med de siste tiders enorme folkevandringer ser de sitt snitt til å oppnå noe de selv aldri kunne klare.

Se denne iver! Aldri så vi slik iver i forhold til utviklingen av disse landene, aldri så vi iveren etter å kritisere tenkemåter og praksiser som etter alle standarder er på et absolutt lavmål. 

Kommentar #4

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Live link

Publisert over 6 år siden

til grensen

http://www.euronews.com/news/streaming-live/

Interessant utsagn fra Serbia - de protesterer over at Ungarn bruker vannkanon og kaster tåregass som lander over grensegjerdet og inn på serbisk jord. 

Igår ble små barn - også babyer - ble løftet opp og fram mot piggstrådgjerdet på serbisk side trolig for å påvirke grensevaktene i Ungarn til medmenneskelighet.  I dag opplyses det at to barn har blitt skadet etter å ha blitt kastet over gjerdet og inn i Ungarn.

Kommentar #5

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Ja, hvor tar de det fra?

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Så de kaster stein hvis de ikke får viljen sin? Hvem i all verden har fortalt dem at de bare kan brase gjennom alle land som de lyster til de ankommer de landene som de selv trakter mest etter (de land som har de høyeste velferdsordningene). Eller hvor kommer slike merkelige idéer fra? Dette vil eskalere. Og venstresiden, samt vår epokes alle svermeriske ny-moralister, vil hyle til alle de som ønsker seg til Nord-Europa har fått viljen sin. De har en, for noens del bevisst, for andres ubevisst, agenda om å knuse Vesten. Med de siste tiders enorme folkevandringer ser de sitt snitt til å oppnå noe de selv aldri kunne klare. Se denne iver! Aldri så vi slik iver i forhold til utviklingen av disse landene, aldri så vi iveren etter å kritisere tenkemåter og praksiser som etter alle standarder er på et absolutt lavmål.

Svaret gir seg selv. De kommer med sin kultur. Er det noen som tror at litt tåregass vil få de til å snu og vende tilbake?

Selvsagt ikke. De andre fikk jo viljen sin, så hvorfor skal ikke de også? De har fått lillefingeren........

Politiet har lite å stille opp med her.

Kommentar #6

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Den som aldri har vært i desperat nød, han kaste den første sten. 

Kommentar #7

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Velkommen til pottitland

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Den som aldri har vært i desperat nød, han kaste den første sten.

Jeg skjønner hva du mener, men må likevel minne om "barna" på  Lunner asylmottak som gikk amok da en av beboerne skulle flyttes.  Inventar knust, bygningen herpet, og politibiler ødelagt. Bilene til det samme politi som måtte ha hjelp fra UP for å takle de stakkars "barna", som angivelig hadde opplevd terror og  død  fra autoriteter i hjemlandet.  Beklager,  men  jeg klarer ikke med min beste vilje å forstå, det vil si å vise forståelse. Flyktningene var på forhånd godt skolert på vestens  generelle og skandinavers spesielle putesying og godfjotteri.

Kommentar #8

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Eliter uten jordkontakt

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Politiet har lite å stille opp med her.

Jeg tror situasjonen nå har nådd så vidt, at trykket bare øker og "kommme de som komme vil," eller også at man må sette militæret inn - i flere europeiske land, ikke minst overalt hvor Schengen gjelder. Få kontroll over situasjonen, deretter forholde seg til gjeldende lover og avtaler. Så har vi kanskje fortsatt en mulighet til ikke å tryne Europa.

Den helt store ulykkelighet i alt vanviddet, er at de globale eliter ikke lenger har føttene sine på jorden: de sitter i videokonferanser over "verdensveven", i sine fly, i sine hoteller, i sine viktige konferanser. Elitene i dag er egentlig ikke globale; de er i rommet, de er ikke lenger på jorden. Alt i rasende hastighet. Man har slett ikke tid til å ta "smålige" hensyn når deres brilliante idéer er i slik rasende konkurranse via verdensveven.

Slik sett har vi ikke lenger ledere som er lojale mot sine. Land og territorier finnes ikke lenger, nasjoner finnes ikke lenger, kulturer finnes ikke lenger. Osv. Elitene forfølges mer og mer av abstrakte idéer, ikke konkrete virkeligheter. 

EUs hovedproblem nå er slett ikke migrasjonsvanviddet, som vil ødelegge regionene de kommer fra, og regionene de kommer til, men hvordan man uten de helt stygge skjær i sjøen kan få i havn sitt neste prosjekt: EU som politisk union. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere