Verdidebatt

Slutt med den homokranglinga!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er til dere kristne. (Jeg er kristen selv, bare så dere vet hvor dere har meg her) Jeg har med vilje droppet å lese homofili-debatter et års tid, siden jeg er så møkk lei av det. Men har lest litt debatt igjen om emnet, og gammel frustrasjon dukket opp igjen. Og jeg vil ta det opp her. Men må aller først få si at noen kristne debatterer fint, saklig og med respekt. Og det er veldig flott, og viktig! Men, så er det også noen konservative kristne som bare er kranglelystne... Og det gjør meg fryktelig sint altså.. Noen punkter til de, og som vi andre også kan ha med oss:

1. Om noen har forkastet Guds ord om saken, tror du de kommer til å omvende seg pga dine ord?

2. Som Paulus sier, hva hjelper det om vi har absolutt all kunnskap (og har om så 100% rett i debatten), om vi ikke har kjærlighet? Ja hva om en 12åring som kjenner på homofile følelser leser det vi skriver.. hvordan ville vi ordlagt oss da?

3. Om du skulle ta bussen, og foran deg var et tydeligvis homofilt par som hadde 50 kr for lite til billetten, ville du valgt å vise litt sann kjærlighet og betale? Eller tenker du "æsj, homoer" og ser bare debattmotstandere?

Olav

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt