Verdidebatt

Sak

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Sakkeus 
19Han kom inn i Jeriko og dro gjennom byen.  2 Der var det en mann som het Sakkeus. Han var overtoller og svært rik.  3 Han ville gjerne se hvem Jesus var, men han kunne ikke komme til for folkemengden, for han var liten av vekst.  4 Da løp han i forveien og klatret opp i et morbærtre for å få se ham på et sted hvor han måtte komme forbi.  5 Og da Jesus kom dit, så han opp og sa til ham: «Sakkeus, skynd deg og kom ned! For i dag må jeg ta inn hos deg.»  6 Han skyndte seg da ned og tok imot ham med glede.  7 Men alle som så det, murret og sa: «Han har tatt inn hos en syndig mann.»  8 Men Sakkeus sto fram og sa til Herren: «Herre, halvparten av alt jeg eier, gir jeg til de fattige, og har jeg presset penger av noen, skal de få firedobbelt igjen.»  9 Da sa Jesus til ham: «I dag er frelse kommet til dette huset, for også han er en Abrahams sønn. 10 For Menneskesønnen er kommet for å lete etter de bortkomne og berge dem.»

Denne historien forteller oss at det er håp for alle menneske. Jesus så ikke på hva Sakkeus hadde gjort,med sitt liv, men han så mennesket Sakkeus, menneskene rundt Sakkeus viste godt hvem han var. Han var en toller som krevde penger av folket, en grådig toller som kunne utnytte andre menneskers penger. Han var ikke godt likt, og de så ned på Sakkeus, fordømte han fordi han hadde gjort dårlige valg i sitt liv. Folket murret da Jesus inviterte seg selv inn i hans hus. Jeg ser på den innbydelsen som hjerte innbydelse. Menneskene rundt Jsus mente at dette var et syndens hus, og i seg selv så var jo dette rett, en syndens bule. men Jesus så håp, Jesus så tro i Sakkeus hjerte. Troen var allerede sådd i Sakkeus sitt hjerte da han klatret oppi morbærtreet for å se den underlige mannen som folket samlet seg rundt Jesus, og som de hadde snakket om i en god stund, en mann som kom med fred, en mann som kom med håp, en mann som kom med en løsning for Sakkeus. Sakkeus åpnet sitt hjem for Jesus.

Sakkeus åpnet sitt hjerte for Jesus, og bekjente sine ugjerninger, og i tillegg ville Sakkeus  gjøre opp for seg, fordi han hadde lurt. til seg penger på feil måte. Sakkeus hadde alt, han var rik, og velstående mann, han kunne ha levd sitt liv videre med rikdom og makt. Han hadde det som mange andre higer etter i dag velstand og makt. men hvorfor var ikke Sakkeus tilfredsstilt? Hvorfor klatret han opp i morbærtreet. Han hadde en indre lengsel etter fred, etter et nytt liv, han hadde få venner, fordi han levde slik han gjorde. var det lengselen etter noe mer i sitt som drev han til Jesus.Var det en lengsel etter å starte på nytt som drev han til Jesus, Pengene og mkten han hadde kunne ikke tilfredstille de indre behovene til Sakkus. Han måtte se Jesus, og fordi han var så liten av vekst, så klatret ha i morbærtreet. Jesu hadde allerede Sakkeus i sine tanker før han gikk på denne veien i folemassen. Sakkeus hadde en indre lengsel i sitt liv,og han viste at Jesus var det noe spesielt med. og derfor håpte han at han skulle få et glimt av JESUS da han,gikk forbi. men til si store forbauselse så talte Jesus til ha og sa skynd deg og kom ned, for i dag må jeg ta inn hos deg. hvilke merkelige ord JESUS kom med.

I dag må jeg ta inn hos deg, Sakkeus var ikke nølende på Jesu ord, han skyndte seg ned fra morbærtreet så raskt han kunne, for å motta Jesus i sitt hjem, tenk deg hvordan Sakkeus hadde det i sitt hjerte å i sine tanker. Jesus talte til meg en  som mange ikke hadde lagt merke til, svært liten av vekst, en dverg, en som var synder, og som lurte penger av folket. så ville han komme inn i mitt hus.Det måtte ha gått mange tanker i hodet på Sakkeus i løpet av noen sekunder.  Denne historien forteller oss at Jesus vet hvem hver enkelt av oss er, både små og store, om vi er syndere så er det ford de syke han kom. De bortkommende som ingen la,eller legger så mye merke til. Det er mange som gjerne kjenner seg bortkommen i sitt eget liv, Da er det håp for alle. Freden i våre liv finner man i Kristus, og ikke det som er rundt oss. Sakkeus fant freden den dagen Jesus inviterte han til seg. Jesus kaller alle til seg, er man villig til å komme til Jesus. eller vil man sitte der man sitter i sitt eget hus.så får det bli opp til den enkelte å ta de steg slik Sakkeus gjorde.

En fin historie som har en betydning for våre liv, en historie som byr på nåde, kjærlighet og omvendelse fra synden.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt