Verdidebatt

Asia Bibi sitter fortsatt fengslet, dødsdømt for å ha drukket av samme vannglass som hennes muslimske kolleger og for å ha spottet profeten

Asia Bibi, kristen jordbruksarbeider og analfabet, sitter fortsatt fengslet etter å ha blitt dømt til døden i 2010, anklaget av sine muslimske arbeidskolleger for å ha drukket av samme vannglass som dem. Deretter for å ha spottet profeten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dødsdommen mot  Asia Bibi for både å ha brutt Sharia-loven som forbyr kristne å drikke av samme vannglass som muslimer samt blasfemi, vakte stor oppmerksomhet i Pakistan, og mange krevde blasfemilovene endret, blant annet flere framtredende politikere. To av dem måtte på grunn av dette bøte med livet i attentater, nemlig  guvernøren  i Punjab, Salmaan Taseer og ministeren for minoriteter, Shahbaz Bhatti. Disse attentatene fikk stor oppmerksomhet i Norge og internasjonalt da de skjedde i 2011. Pakistanske myndigheter forsikret den gang at Asia Bibi ikke skulle henrettes.

Men fortsatt sitter fembarnsmoren Asia Bibi fengslet, og etter 6 år er hennes helsetilstand blitt kraftig svekket. Hun har kun anledning til å få besøk av ektemann og advokat. Den muslimske befolkningen krever henne hengt. Dersom hun skulle slippe ut av fengslet, er sannsynligheten for at hun blir lynsjet, stor.

Du kan lese hele historien i detalj på Wikipedia, Asia Bibi blasphemy case.

Hennes sak fikk ved et par tilfeller i 2010 oppmerksomhet i Vårt Land, også her på VD. Men fortsatt sitter denne kristne, katolske kvinnen fengslet i Pakistan med en dødsdom hengende over seg og en sterkt svekket helse.

Hvor er Oslosenteret for fred og menneskerettigheter?

Hvor er Kjell Magne Bondevik?

Hvor er Den norske kirke?

Hvor er Humanetisk Forbund?

Hvor er norske media?

Hvor er NRK?

Hvor er Vårt Land?

Hvor er norske muslimer?

Hvor er muslimsk råd?

Hvor er Amnesty?

Hvor er FNs menneskerettighetskommisjon?

Hvor er FNs generalforsamling?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt