Lilli Spæren

172

Om skikk og bruk og vær varsom

Noen tanker om hvordan det kan oppleves å se sitt navn i store bokstaver og overskrift, når man er en hvem-som-helst.

Publisert: 24. mai 2015

Jeg har ofte tenkt med gru på de stakkars kjendisene som får sitt navn smurt på forsider med negative fortegn. De betaler en pris for å stikke seg fram. Jeg har vært glad jeg ikke har tilhørt den eliten på godt og vondt.

Nå er det mange av oss som stikker oss litt sånn passelig fram her på VD, fordi vi har noe som vi brenner for. Som regel blir vi rimelig godt behandlet, og av og til opplever vi å bli sitert med små bokstaver fordi noe av det vi har skrevet har blitt bedømt som positivt.

Når jeg idag ser navnet mitt på førstesiden med store bokstaver og med en anklagende spørrestil, så grøsser jeg. Og det er kanskje også hensikten, er det da lett å tenke. Det skal kanskje ikke være så lett og liketil å stille kritiske spørsmål til den teologiske eliten her i landet, uten å bli straffet for det. Konservative kristne skal kanskje røykes ut?

Jeg våger allikevel å påpeke at hvis det er ønskelig fra redaksjonens side å trekke hvermansen inn i debattene, så bør de skjerme oss mot offentlige navngitte anklager i fet forsideoverskrift. Vi får ikke betalt for å delta slik kjendisene gjør og har derfor heller ikke kalkulert med slikt ubehag, ihvertfall ikke inntil nå.

 

Kommentar #1

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Interessant..

Publisert over 6 år siden

Kunne vært interessant å vite hvilken forside du her henviser til. Slik jeg oppfatter artikkelen din, har Vårt Land valgt å bruke en meningsytring du har gjort på VD til å lage sensasjonsstoff av?

Kommentar #2

Johannes Morken

444 innlegg  937 kommentarer

Ei oppklaring

Publisert over 6 år siden

Debattanten hadde brukt namn i overskrift, og den følgde med då kommentaren blei framheva. Men dette er endra. Det er dumt å ha namn i titlar, særleg for «hvermansen», for det blir så synleg. Difor er eg enig med Spæren på dette punktet.

Kommentar #3

Lilli Spæren

172 innlegg  2066 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Takk, det setter jeg pris på.

Kommentar #4

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Da tolker jeg det foreløpig slik at det ikke er snakk om papirutgavens forside - den er ikke fullt så enkel å endre. Og da er vel kanskje problemstillingen ikke heller fullt så alvorlig..

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere