Verdidebatt

Bomskudd av VLs journalister

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dagen VL framstiller journalistene Hoel og Huseby en anerkjennelse av Palestina som straff av Israel, og de omtaler den israelske okkupasjonen i hermetegn – som om VLs journalister ikke er kjent med at Israel i strid med folkeretten okkuperer og koloniserer deler av Vestbredden. Det er som er kalt gufs fra uopplyste kristensionister .

I slutten av 2014 hadde 135 land i verden anerkjent Palestina som stat. Det utgjør 70 prosent av FNs medlemsland, som representerer 80 prosent av verdens befolkning. Når AP landsmøtet nå vurderer å anerkjenne Palestina om de får regjeringsmakt i 2017 så er det en naturlig oppfølging av hva andre land gjør, og en konsekvens av at den langvarige koloniseringen ikke kan fortsette i alle evighet.

Det er ingen alternativer til å anerkjenne Palestina, spesielt ikke etter at de ble medlem i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) fra 1. april 2015. Dagens israelsk politikk med fortsatt okkupasjon, illegal bosetting og dehumanisering av okkuperte gir ingen løsning, det gir ikke fred, hverken for israelere eller for palestinere.

Merkelig at VL oppfatter en palestinsk stat som straff av Israel, her bommer disse journalistene. Det er synd.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt