Verdidebatt

Jesus døde...og sto opp fra det døde...

Det som gjør at jeg tror på Jesus og venter på en ny himmel og en ny jord er 3 ting. 1. Den opplevelsen jeg fikk da jeg omvendte meg til Han da jeg sa: "Jesus, jeg kommer til deg nå!" 2. At det står i bibelen, 3. Martyrdøden til disiplene,

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

hadde de hatt mistanke om at Jesus ikke hadde stått opp av graven, hadde de aldri gått inn i martyr-døden.

Derfor godtar jeg bibelens ord og tar alt det som står der for sannhet, og dette er bibelens og min sannhet:

Påskeunderet, vi leser fra bibelen:


Det var beredelses-dagen; for at nå legemene ikke skulle bli hengende på korset sabbaten over - for denne sabbatsdag var stor - ba jødene Pilatus om at deres ben måtte bli brutt sønder og legemene tatt ned.
Stridsmennene kom da og brøt benene på den første og på den andre som var korsfestet sammen med ham,
men da de kom til Jesus og så at han allerede var død, brøt de ikke hans ben,men en av stridsmennene stakk ham i siden med et spyd, og straks kom det ut blod og vann.Og den som har sett det, har vidnet om det, og hans vidnesbyrd er sant, og han vet at han sier sant, for at også I skal tro.For dette skjedde for at Skriften skulle oppfylles: Intet ben skal brytes på ham.Og atter sier et annet skriftord: De skal se på ham som de har gjennomstunget.
Men Josef fra Arimatea, som var en av Jesu disipler, dog lønnlig, av frykt for jødene, bad derefter Pilatus at han måtte ta Jesu legeme ned; og Pilatus gav ham lov til det. Han kom da og tok Jesu legeme ned.
Men også Nikodemus kom, han som første gang var kommet til ham om natten, og han hadde med sig en blanding av myrra og aloë, omkring hundre pund.

De tok da Jesu legeme og svøpte det i linklær med de velluktende urter, således som det er skikk hos jødene ved jordeferd.

Men på det sted hvor Jesus ble korsfestet, var det en have, og i haven en ny grav, som aldri noen var blitt lagt i;

der la de da Jesus, fordi det var jødenes beredelses-dag; for graven var nær ved.

Men heldigvis så endte det ikke slik, dette var bare den første avdeling. Videre kan vi lese at:

Jesus står opp

16 Da sabbaten var over, kjøpte Maria Magdalena og Maria, Jakobs mor, og Salome velluktende oljer for å gå og salve ham. 2 Tidlig om morgenen den første dagen i uken kom de til graven da solen gikk opp. 3 De sa til hverandre: «Hvem skal vi få til å rulle bort steinen fra inngangen til graven?» 4 Men da de så opp, fikk de se at steinen var rullet fra. Den var meget stor. 5 Da de kom inn i graven, så de en ung mann sitte på høyre side, kledd i en hvit, lang kjortel, og de ble forferdet. 6 Men han sa til dem: «Vær ikke forferdet! Dere leter etter Jesus fra Nasaret, den korsfestede. Han er stått opp, han er ikke her. Se, der er stedet hvor de la ham! 7 Men gå og si til disiplene hans og til Peter: 'Han går i forveien for dere til Galilea. Der skal dere få se ham, slik som han sa dere.'» 8 Da gikk de ut og flyktet bort fra graven, skjelvende og ute av seg. De sa ikke et ord til noen, for de var redde.

Jesus viser seg for disiplene


9 Etter at Jesus var stått opp igjen, tidlig den første dagen i uken, viste han seg først for Maria Magdalena, som han hadde drevet sju onde ånder ut av. 10 Hun gikk av sted og fortalte det til dem som hadde vært med ham, og som nå sørget og gråt. 11 Men da de fikk høre at han levde, og at hun hadde sett ham, trodde de det ikke.
12 Senere viste han seg i en annen skikkelse for to av dem mens de gikk på veien og skulle ut på landet.13Også disse kom og fortalte det til de andre, men de trodde ikke dem heller.
14 Til sist viste han seg også for de elleve mens de var samlet til måltid. Han bebreidet dem for deres vantro og harde hjerter, for de hadde ikke trodd dem som hadde sett at han var stått opp.

Jesus blir tatt opp til himmelen


6 Mens de var sammen, spurte de ham: «Herre, er tiden nå kommet da du vil gjenreise riket for Israel?» 7Han svarte: «Det er ikke dere gitt å kjenne tider og stunder som Far har fastsatt av sin egen makt. 8 Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende.»
9 Da han hadde sagt dette, ble han løftet opp mens de så på, og en sky tok ham bort foran øynene deres.10Som de nå stirret mot himmelen mens han dro bort, sto med ett to menn i hvite klær foran dem 11 og sa: «Galileere, hvorfor står dere og ser mot himmelen? Denne Jesus som ble tatt bort fra dere opp til himmelen, han skal komme igjen på samme måte som dere har sett ham fare opp til himmelen.»

12 Da vendte de tilbake til Jerusalem fra den høyden som heter Oljeberget og ligger nær Jerusalem, bare en sabbatsreise unna. 13 Inne i byen gikk de opp på den salen hvor de pleide å holde til. Det var Peter og Johannes, Jakob og Andreas, Filip og Tomas, Bartolomeus og Matteus, Jakob, sønn av Alfeus, Simon seloten og Judas, sønn av Jakob. 14 Alle disse holdt trofast sammen i bønn, sammen med noen kvinner og Maria, Jesu mor, og brødrene hans.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt