Verdidebatt

Partiprogrammet: Pressereform

Nasjonalisme for en bedre Nasjon og verden.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Partiprogrammet

Det var Aarsund som så gjerne ville se ett partiprogram, og ettersom det er så lite ideologisk aktivitet fra alternative partier, så får dere istedet mine ideer. Jeg har ingen ønsker om å bli politiker, men trives godt med enkle filosofier som politisk ideologi. Jeg er nasjonalist, ex-sosialist og liker heller ikke dagens høyreside. 

Presse reform.

Marxismen har verdens sykeste ide om presse, altså "Sentraliseringen av all kommunikasjon". Dette har vist seg å være diktatorens yndlingssituasjon, ypperlig for å skjule folkemord o.l. og det er derfor verdt å gjøre stikk motsatt.
Idealet for pressen må være fragmentering og desentralisering. Informasjonssamfunnet skal selvfølgelig ha mangfold.
Man kaller ofte Pressen for den fjerde statsmakt, hvilket etterhvert for meg ser ut til å være helt feil. Det er den grunnleggende statsmakt. All politikk er avhengig av god presse for å bli hørt, den er derfor langt viktigere enn det man tror. Slike politiske fellinger som man har sett pressen være i stand til å gjøre bør være tilbakelagt stadium, mens en fragmentert presse vil fortsatt kunne felle dårlige og korrupte politikere.

Omfordeling av pressestøtte.
Fordi at pressen ikke skal være en makt, og i hvertfall ikke en totalitær makt, bør alle offentlige pressemidler fordeles gjennom de enkelte politiske partier og ikke gjennom regjering eller storting. Partiene gir støtten til hvem de ønsker.
Dette er en bevisst tilbakegang til den subjektive presse.

Tidligere har man oftest diskutert kapitalstyrt vs statsstyrt presse. Ingen av disse løsningene har vist seg desentraliserende. Vi kan anklage partier for å være en totalitær masse, men de er allikevel de som er satt for å representere folket. Om det viser seg at folk, med viten og vilje ønsker seg akkurat dette, så la det være så. Dagens politiske ensretning ser snarere ut som en konsekvens av det ensrettede medias geleiding enn partiers indre liv og tenkning.

NRK:
La statskanalen fortsette. Ingen grunn til å la dagens finansaktører få hele markedet. Nyhetsbildet bør oppdateres, flere nyhetsleverandører må kontaktes. Dagens partier må få egenstyrt tv tid i henhold til størrelse.  Slik kan man sørge for at demokratiets dagsorden ikke er under slik streng kontroll som den har vist seg å være i dag. Politikere får anledning til å ta eget initiativ og slipper trolling for å få slippe til.

Debattprogrammer under ledelse av kjente politikere med helt klar politisk vilje og visjon, flankert via andre partiers debattprogrammer. Dette kan bryte opp i selvsensurbeltet. Angsten for politisk reklame er ugrunnet, for alle aktører skal kunne slippe til. Noen 4% regel skulle ikke gjelde for å slippe til media. For media uttelling må det være prosentantyall og ikke mandatantall som gjelder.

NRK må stå fast på ideen om folkeopplysning. Det betyr fokus på relevans. Disse økonomiske rasjonalistene som er sekundær ledere i Nrk har lønninger som kan brukes til noe bra.
Media har i stor grad støttet seg på annonser og annet salg. Vi har derfor en dårlig forståelse av hva politikk koster. Det burde forskes på.

Det stativet vi ser i enhver butikk som inneholder ett nøye utvalg av aviser bør utfordres. Dette er ikke valgfrihet i praksis.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt