Verdidebatt

NRK og "mafiaen på Tyholt!"

Vi som betaler vår NRK lisens...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

med liten glede, vil gjerne ha programmer som svarer til kronene vi betaler. I dette er musikken en viktig brikke.

Jeg har i alle år undret meg over hvorfor musikken i NRK er så ensrettet og forutsigbar. Nå har jeg fått svaret.

I et intervju som nettavisen Vårt Land har med den kjente tidligere NRK medarbeideren, Vidar Lønn Arnesen tar han katta ut av sekken. Han forteller følgende... "Unntaket var da NRK fant på det de kalte formatering; nemlig at all musikk som skulle spilles på radioen skulle bestemmes av en såkalt ekspertgruppe på Tyholt i Trondheim. Jeg kalte dem bare «mafiaen», siden det ikke var noe slingringsmonn. Formateringen var en skikkelig rød klut for meg..." Sitat slutt.

Her sitter det altså en gruppe mennesker på¨Tyholt i Trondheim og bestemmer all den musikken som distriktskontorer og rikskanalen skal spille hver uke. Det er slik at jeg ikke tror det jeg leser. Det er vel bare kommuniststater og diktaturer som har noe lignende!


Av og til hører min kone på nær radioen i Grimstad. Der spiller de alle de platene som både hun og jeg liker å høre på. Og samtlige plater blir ALDRI, jeg gjentar, ALDRI spilt på NRK!
Nei, nå må noe gjøres, kanskje kan den forholdsvis nye regjeringen bry seg om dette også, la nå ihvertfall programlederne I NRK bestemme selv hva de vil spille!

I samme slengen kan jeg jo også nevne at nå truer NRK ledelsen med å slette halvparten av alle de programmene de har i arkivene sine! Jeg har gleden av å høre på mange av gamle arkivopptakene på NRK, og la nå disse bli spart til senere generasjoner, hvor kvalitet igjen får spille en rolle i programmene til statskanalen!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt