Verdidebatt

Det ble så stille....

Var Charlie Hebdo's offer forgjeves likevel? Kan vi bare slå fast at det ikke er rom for offentlig islamkritikk i samfunnet? Kan vi bare legge maktelitens festtaler etter Paris på hylla? Max Hermansen's sak kan tyde på det.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dagene etter myrderiene i Allahs navn på journalister og jøder og andre i Paris, ble ytringsfriheten hyllet av fremtredende journalister, redaktører,politikere og personer innen kultureliten. Den ene etter den andre sto frem og forsikret at de nå ville heve ytringfrihetsfanen høyt. Mantraet var «Je suis Charlie!»

I dagens aviser kom så meldingen om at Max Hermansen , lærer og leder for Pegida er blitt løst fra kontrakten han har hatt som deltidslærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel.

Årsaken skal være at hans holdning til islam ikke er forenelig med oppgaven som kurslærer for lærlingene. Jeg har lest gjennom VG,Dagbladet, Vårt Land, Norge i dag og Aftenposten og lyttet til Dagsrevyen og TV 2 -nyhetene. Ikke et pip om noen som helst støtte til mannen i disse nyhetsformidlerne. Dagsnytt 18 hadde en kort paneldebatt hvor to advokater uttalte seg om saken.

Breiviks advokat, Geir Lippestad, avslørte en skuffende politisk korrekthet og ga klart beskjed om at Breiviks engasjement i Pegida var uforenlig med jobben som lærer. Den andre advokaten gav uttrykk for et motsatt standpunkt og mente Hermansen hadde en god sak.

Kort tid etter Paris får nå media en sak servert i fanget hvor medias og kulturelitens festtaler om ytringsfrihet når det gjelder å kunne stille seg kritisk til islam ,og ellers hva en lærer skal kunne engasjere seg i på fritiden ,blir utfordret. Hvor er journalistene? Hvor er åndseliten i Akersgata? Sitter de på gjerdet til det hele har blåst over og den politiske korrekthet igjen har vunnet uten et eneste sverdslag?

Var festtalene bare et spill for galleriet ? Skal vi fortsatt forvente at dersom du er ansatt i det offentlige og kritiserer religionen islam så blir du utstyrt med munnkurv?Mye kan tyde på det.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt