Verdidebatt

Vårt Land: islam er mot terror

Jeg tviler ikke på at Vårt Lands sjefredaktør Helge Simonnes er kompetent når det gjelder kristen teologi, men har han grunnlag for å hevde at islam, altså hele religionen islam, ikke den enkelte muslim, er mot terror?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var i en kommentar like før midnatt 20. januar at Simonnes skrev følgende kommentar om tegningen i Charlie Hebdo og hvorfor Vårt Land publiserte den.

«Selve tegningen var respektfull og ikke hånende eller provoserende. Den hadde et budskap vi kunne stille oss bak: Den sa at islam er mot terror, og åpnet for tilgivelse.»

Det at kommentaren ble skrevet sent på kvelden, og kanskje er det en grunn til at kommentaren ikke var helt gjennomtenkt?

Uansett hadde det vært interessant å avklare om dette virkelig er noe Simonnes og Vårt Land står for. Mener Vårt Land at islam er mot terror og at denne religionen på linje med kristendommen åpner for tilgivelse?

Vi har diskutert islam utrolig mange ganger på VD, og det har ingen hensikt å repetere alle argumentene for at islam i henhold til originalkildene faktisk er for terror ikke mot. Likevel hadde det vært interessant å vite om dette er en ny redaksjonell linje fra Vårt Land.

Denne lille videoen kan være nyttig for å vise at hvis Muhammed hadde levd i dag, hadde han aldeles ikke grått, men gledet seg over terroren i hans navn.

https://www.youtube.com/watch?v=nJgGOCFr83E

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt