Verdidebatt

Merkelig demonstrasjon mot Pegida

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Motdemonstrasjonen i går mot norske PEGIDA ble en merkelig forestilling. Det skulle i utgangspunktet være en demonstrasjon mot PEGIDA, men etter terrorangrepet i Paris, ble det plutselig en demonstrasjon for ytringsfrihet og mot det de kaller ekstremisme.

Nestleder Ervin Kohn i Antirasistisk senter var tilstede og demonstrerte for det liberale demokratiet mot PEGIDA som en «

ekstremististorganisasjon som tegner fiendebilder»

, men det er intet ekstremistisk i å ville ha en balansert innvandring og begrense innvandring fra islamske kulturer så mye som mulig.

Det er derimot islam som står for det ekstreme, ikke de som advarer mot islams innflytelse i Norge. For de såkalte antirasistene er det viktig å fremstille sine meningsmotstandere som fulle av hat og ekstremisme, og dermed blir det vanskelig for dem å se nyanser.

TV2 må ha vært veldig fornøyd med gårsdagen etter at de fikk en ung forvirret mann til å si til TV kanalens Kadafi Zaman, «viser min avsky til muslimjævler som deg. Jævla innvandrerdrit som deg».

Selvfølgelig ville det være ødeleggende for PEGIDA hvis slike forvirrede idioter er tilstede på deres arrangementer, men denne mannen hadde ikke noe å gjøre med arrangementet. Det bekrefter Max Hermansen, initiativtakeren til PEGIDA Norge til meg på telefon.

- Jeg vet ikke hvem denne unge mannen er. Det er to muligheter. Enten er han en provokatør, eller så er han en sinnsforvirret mann. Jeg stiller store spørsmål med TV2 som publiserte dette intervjuet. Personlig tror jeg han er sinnsforvirret, sier Hermansen.

Hermansen viser da til

som sier følgende:

«Vis særlig hensyn overfor personer som ikke kan ventes å være klar over virkningen av sine uttalelser. Misbruk ikke andres følelser, uvitenhet eller sviktende dømmekraft.»

Hvis dette var snakk om en provokatør, vet vi at SOS rasisme har brukt provokasjon aktivt for å infiltrere for eksempel Norwegian Defense League. Dette har blant annet den tidligere Blitzeren og venstreekstremisten Tor Bach skrevet om i en artikkel på hans nettsted Vepsen.no.

Olav Drange Moen har skrevet den gode artikkelen TV2-reporter hetset av Pegida-demonstrant, og diskusjonen under artikkelen er også opplysende og god, som vanlig på Document.no.

Dette innlegget ble også publisert på min nettside StortingsKristian.com.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt