Verdidebatt

Second-Hands butikker

I det siste har det dukket opp en ny butikk type, nemlig bruktbutikkene, Second-Hands. På Karl Johan i Oslo er det en slik butikk, og jeg stakk innom i sommer.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Selv om mestedelen av klesvarene etter sigende var brukte, var klærne av svært god kvalitet. Men prisene var høye, jeg kunne ikke se at det var noe å hente der.Kvalitetsklær var det, men ordet, Second-Hands betyr at de ikke stiller i samme klasse som nye klær.

I Arendal har kommunen en stor søppelplass som heter Heftingdalen. I begynnelsen av året får alle huseiere 4 gratis kuponger for levering av søppel. En ypperlig ordning som mange bruker, og som jeg bruker. I enden av konteinerne har kommunen bygget et bruktmarked. Der kan vi gi bort det vi har av Second-Hands klær, møbler, ski, skøyter, senger o.l. Naturlig nok bruker mange som leverer avfall og ta en tur innom. I varme, lyse og trivelige lokaler blir vi betjent av hyggelige damer, som lyser opp dagen. Prisene er også meget hyggelige, et fint bord kr. 50,-, en lenestol kr. 100,-, musikkutstyr kr. 75,-.

Jeg skal først som sist "innrømme" at jeg har benyttet meg flittig av de gode tilbudene som er der. For at du skal få en god oversikt, så kan jeg hevde, at dersom jeg ønsket innbo til et tomt hus, så ville det bare ta meg noen få dager før all nødvendig inventar til et hus var på plass. Komfyr, kjøleskap senger, border, stoler.Da jeg nevnte for naboen at han også burde ta en tur til Heftingdalen og kjøpe brukte ting, lo han litt hånlig, og sa at han aldri i livet ville ligge på brukte madrasser. Jeg hadde nemlig kjøpt et par av disse gode kvalitets-madrassene til mine gjester. Da jeg nevnte at alle som overnattet på hotell lå på brukte madrasser, ble han litt mer medgjørlig!

Men det er klart, noe av dette har en bakside, og det er for de frivillige organisasjonene som selger tilsvarende ting andre steder. De har fått en fryktet konkurrent. I Arendal vet jeg om 2 bruktbutikker som nok har fått andelen av kunder redusert betraktelig. For hvem klarer å få så ofte nye og fine varer som kommunebutikken? I Froland, en nabokommune til Arendal har de også en bruktbutikk. Den drives på dugnad av frivillige menigheter og pengene går til evangeliesering og nødhjelp til folk i andre land. De merker nok også trøkket fra kommunen.

I Second-Hand butikken i Oslo har selveste kronprinsessen vært og kjøpt klær, det var en reportasje i en avis om det. Dette hjelper til at det blir mer populært for oss andre til å handle brukte ting, selv om det ikke har noen innvirkning på meg, altså!

Så min oppfordring til leseren, kjøp brukt og det til en brøkdel i pris som en vanlig butikk tar. Det er ikke for ingenting det er så mange fornøyde kunder på Heftingdalen, og vil du se fornøyde smil , så stå ved døren der folk går ut etter en god handel, de smiler hele gjengen!

http://evangeliekirken-arendal.no/nytt_fra_web_pastoren_/

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt