Verdidebatt

"Hvorfor holder vi kristne ut i et debattforum som har mistet sitt kristne verdigrunnlag?"

Jeg var på vei til å legge inn en kommentar i Gules tråd: `Humanistkupp på verdidebatt`, men ser nå at den er stengt. En av debattantene stilte spørsmålet jeg har skrevet i overskriften her.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg hadde tenkt til å respondere på dette spørsmålet, men da tråden var stengt, så gjør jeg det her.

Jeg ser at i presentasjonen til verdidebatt så står det at en ønsker dette skal bli det viktigste forum for debatt i Norge når det gjelder verdier, religion, livssyn og samfunn. Jeg registrerer at teksten er endret fra tidligere. Det slår meg at kristendom ikke er nevnt i det hele tatt. Men har VD virkelig mistet sitt kristne verdigrunnlag for det? Det er ikke sikkert. VD hører innunder Vårt Land fortsatt, så vidt jeg vet, og vi ser til tider at innlegg fra Vårt Land blir delt her på VD. I praksis så er det min oppfatning at VD fortsatt domineres av innlegg som handler om kristendom eller bibelske skrifter. Men kan det være slik at VD og Vårt Land ikke ønsker dette lenger?

I `Humanistkupp på verdidebatt` så peker Gule på at i `enkelte kretser` (Søkelys) så oppfattes VD som at humanistene har `tatt over` her. Det er klart at enkelte humanister - som motstemmer til det kristne - har fått stor plass her på VD. Men er det ikke også i den kristnes `ånd` å slippe til motstemmer? Jo, det er det. Men, slik jeg og mange andre ser det, så er det ikke i den kristnes `ånd` å slippe til motstemmer som stempler og negativt karakteriserer andre debattanter i så stor grad som enkelte humanister har gjort her på VD.

I presentasjonen til verdidebatt så står det tydelig at dette ikke er ment som et forum for kristne - men at det er religion - generelt, og livssyn - generelt, som er viktigst.

I tråden til Gule så fikk jeg min kommentar slettet p.g.a. avsporing. Jeg tok tak i noe en debattant nevnte, og det var at moderatorne alltid følger retningslinjene når de sletter kommentarer. Dette er jeg - generelt - noe uenig i - og mener det ikke alltid er tilfelle. Jeg nevnte da i den tråden at moderatorne selv ikke alltid følger retningslinjene - og det skjedde med meg for noe tid tilbake siden. Jeg fikk en mail fra RED om at de ville jeg skulle sette inn min alder (i riktig felt) og insinuerte at jeg ville jukse med alderen min - slik mange andre prøvde seg på. Dette er `å så tvil om andres motiver`. I tillegg til dette så skrev de i samme mail, at de ville sitere en kommentar fra meg. Jeg skrev inn alder i min profil, skrev mail til dem at jeg hadde gjort det, og jeg spurte om når/hvilken kommentar av meg som skulle siteres. Jeg fikk aldri noe svar på det. Dette er ikke bra og fører til spekulasjoner, fra min side.

Til slutt: Jeg siterer fra retningslinjene:

`5. Ved brudd på retningslinjene kan redaksjonen utstede en advarsel. Dersom den som får advarsel ikke retter seg etter advarselen eller bryter retningslinjene på nytt senere, kan redaksjonen utestenge deltakeren for en periode eller for alltid. Ved særdeles alvorlige brudd på retningslinjene kan en debattant stenges ute umiddelbart. Redaksjonen kan i forumet bekjentgjøre advarsler og utestengninger.`

Min situasjon er at jeg tidligere fikk en advarsel - men den ble trukket tilbake. Deretter, nå nylig - i forbindelse med Horn - debatt,  så fikk jeg en advarsel - som jeg tror har blitt stående. Så det er nok like før nå, jeg blir utestengt, kanskje for godt her. I den forbindelse vil jeg takke så mye  for meg - til alle spennende debattanter her - i tilfelle jeg blir utestengt og ikke kan si dette lenger. Jeg ønsker å være her mer jeg og synes det er et interessant forum.

Men tilbake til tittelen på innlegget mitt her - som er sitat fra en annen debattant:

Ja, hvis jeg forstår deg rett så hadde jeg også ønsket at `kristendom` var inkludert i presentasjonen deres. For: Vårt Land er en kristen avis fortsatt som VD ikke er helt uavhenging av, eller? Eller ønsker VD å frigjøre seg fra Vårt Land?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt