Verdidebatt

Til Jesus - eller omstreifende ånd...

I kristne kretser snakkes det om at de som har overgitt sine liv til Herren Jesus Kristus kommer direkte til Ham etter dette liv på jorden. Da kan man spørre seg om hvor de kommer som ikke har gitt sine liv til Jesus...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den lille Bibel som den kalles Johannes 3.16. "For så høyt har Gud elsket verden at Han ga sin sønn den Enbårne - for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt - men ha evig liv."

Og HVA skal vi tro. Jeg tar Bibelen bokstavelig og tenker bekymret over de som ikke har gitt sine liv til Jesus Kristus.

Vi ser jo programmer som Åndenes makt og mange vitner kan forklare om andre og merkelige hendelser i sine liv som går utover de sanser vi kjenner til - og som kalles mirakuløst eller overnaturlig - at det er en dimensjon som vi stort sett er ukjent med de fleste av oss. Mange kristne kaller seg jo vekkelses-kristne - at de ved en skjellsettende hendelse har blitt berørt av den Hellige ånd og sett ting de ikke visste fra før eller har sett ting de aldri hadde tenkt.

Jeg kan også anbefale å søke på nettet etter en tidligere palestina-aktivist som ble oppvokst til å hate Israel, men som idag reiser rundt som evangelist og forkynner at han elsker jødene og Israel og han som mange forteller nettopp om en dyptgripende hendelse i hans liv. Han heter Walid Shoebat. Det er har aldri før i verden vært så stor lengsel og søken etter det åndelige liv - som idag. Og vekkelser skjer over hele verden, selvom vi i Europa ikke har merket så mye til det - enn så lenge. Ellers skriver Bibelen om trengselstider som skal komme og som aldri har vært verken før eller skal kommme. Synes jeg merker konturene av dette idag med store folkeforflytninger og knapphet på ressurser.

Som dypttenkende menneske ville jeg nok - selvom jeg ikke hadde trodd på evangeliet og Jesus Kristus - bedt om å bli tatt vare på av Ham og ønsket å bli endel av hans rike. Vi vet jo hva vi har - men ikke hva vi får - eller hva som venter oss på den andre siden. Men det er de som har vært på den andre siden og kan fortelle om himmelen og dessverre også de som har sett helvetet og dets tilstand og kan bare komme med advarsler. Jeg vet at dette tema ikke er lett og det er uforståelig for mange. Men man må gjøre seg tanker om det - når livet er så spesielt og mangfoldig som det er i disse tider. Det er også kjent innen kristne kretser at mange muslimer har fått et personlig møte med Jesus Kristus og får sine liv totalt forandret, men mange tør jo ikke fortelle åpent om det.

Jeg kan bare ønske ethvert menneske - troende eller ikke-troende Guds (Israels Guds) velsignelse over deres liv i Herren Jesu Kristi navn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt