Verdidebatt

Guds dom over slaveri

Det snakkes ikke sant om Gud når liberale teologer sier at bibelen forholder seg positivt til slaveri og at vi dermed må være skeptiske til alt annet som også står skrevet i Guds ord.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeremia 34.15-17. "Nylig vendte dere om og gjorde det som var rett i mine øyne, dere ropte ut frihet for nesten og sluttet pakt for mitt ansikt i det huset som navnet mitt er nevnt over. Men så snudde dere om og vanæret mitt navn; dere tok tilbake de slavene som dere hadde gitt fri, menn og kvinner, og tvang dem til slaveri igjen".

Jeremia og andre av Guds profeter har ofte måttet gå i skjul for å beskytte seg mot folket og kongene som ville gå sine egne hedenske veier, istedet for å gjøre det som var rett i Guds øyne. Folket og kongene gikk ofte krokveier, mens Guds vilje hele tiden var at folket skulle leve etter budene og ha det godt.

Gud forsøkte å oppdra det jødiske folket for å forberede dem på Jesu komme. De skulle tidlig i historien få kjennskap til gudsrikets livslover som har til hensikt å sette mennesker i frihet. Frihet fra konkret slaveri og frihet fra å trelle under våre lyster som fører oss bort fra både vår menneskelighet og fra vårt gudsforhold.

Til dere som tror at liberale teologer snakker sant om Gud når de sier at Han vil slaveri, og som skaper frykt for Gud som en ond gud og en som de selv har bedre forstand til å bedømme, vil jeg si at da kjenner de ikke Gud. De snakker ikke sant om Ham.

Jesus som er Gud, har vist oss hvordan Gud er og alltid har vært. Barmhjertig og full av nåde og sannhet. Verdig til å bøye seg for og verdig til å etterfølge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt