Verdidebatt

Tolkinger og visdom .

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

I dag har vi mange tolkninger på hva som står skrevet i Guds ord. Hvordan kan man forstå det som er sant i Bibelen, når de troende har så ulike syn på så mangt.? Tiden forandere seg så forandrer også Guds ord seg for mange troende.

Hva sier Guds ord om dette.

Joh 10:11-14 og 27 
11 Jeg er den gode hyrde. Den gode hyrde setter sitt liv til for fårene. 12 Men den som er leiekar og ikke hyrde, den som ikke eier fårene, forlater fårene og flykter når han ser ulven komme. Og ulven røver dem og jager dem fra hverandre. 13 For han er leiekar og har ingen omsorg for fårene. 14 Jeg er den gode hyrde. Jeg kjenner mine, og mine kjenner meg, 27 Mine får hører min røst, jeg kjenner dem, og de følger meg.

Dette er et vers, til advarsel til den kristne. Det vil komme glupske ulver som vil skille oss i fra den opprinnelige sannhet som er oss gitt i ånden. Når man begynner å tvile på det som vi fikk, så begynner tankene å spinne på andre mulige tolkninger som kan virke bedre i våre ører.La oss ta et eksepmpel man sitte på et møte og hører På Forkynnelsen, men så er det noe som ikke stemmer, da må det gå en varsel lamp i det indre livet vårt. Er det ikke viktig å sjekke om dette er riktig og se om dette man har hørt samstemmer med Guds ord? Jo det er det. Vi selv må ta det ansvaret. Blir man likegyldig og sløv, så vil man fort miste  sannheten man er blitt gitt, man gir etter fordi man stoler på den som formidler er den gode hyrde.

Apg 20:28f 
28 Så gi da akt på dere selv og på hele hjorden, som Den Hellige Ånd har satt dere som tilsynsmenn for, for at dere skulle vokte Guds menighet, som han vant seg med sitt eget blod. 29 Jeg vet at etter min bortgang skal det komme glupende ulver inn blant dere, som ikke skåner hjorden.

Vi er blitt gitt oppgaver der man skal vokte Guds ord, slik at ingen kan komme innefra å forvirre oss og lede oss bort fra den sannhet som er i Kristus. hvor mange eksempler på forviring er et i vårt trossamfunn i dag? Jo mange.

1Joh 2:18f 
18 Mine barn, det er den siste time. Og likesom dere har hørt at Antikrist kommer, så er det alt nå stått fram mange antikrister. Av dette vet vi at det er den siste time. 19 De er utgått fra oss, men de var ikke av oss. For hadde de værtav oss, så ville de ha blitt hos oss. Men det skulle bli åpenbart at ikke alle er av oss.

Mange hyrder er i blant oss i dag, med feil forkynnelse og leresettninger. Ta et eksempel på tolkninger som kan føre vill, noen vil da si, dette er feil, mens andre igjen vil da si, dette er rett. Gjenngifte er jo i dag et stort problem blant hyrdene som forkynner Guds ord. De er skilt og gjengift, opp til flere ganger. Hvordan kan disse leder hyrdene fremdeles sitte som hyrde for sine menigheter? Er dette riktig utifra Guds ord. Hvordan kan menighetene sitte og se på at slik er det? Er det mange som sover, er det mange som ikke forstår alvåret av å støtte en slik hyrde??

Matt 7:15

Vokt dere for de falske profeter! De kommer til dere i fåreham, men innvendig er de glupende ulver.

Her kan man faktisk se at Jesus viser oss noe som er viktig for oss å forstå, at forførere vil komme, og disse forførerne er svert lik de sanne kristne, når man ser på disse så vil man ikke se forskjellen, for slik det står skrevet, de er jo sauer slik som den Bibeltroende, men de er i fåreham. kan man se forskjellen i DAG? på hvilken måte kan man avsløres, jo med Guds ord så blir man avslørt, om man er i fåreham.

Matt 24:11 
Mange falske profeter skal stå fram, og de skal forføre mange.

I dag er det allerede mange som er blitt forført, mormonere,jehovas vitner,katolske.osv osv, det kan være forførelse i alle menigheter i dag. Fra det indre livet blir mange menigheter forført, til og med fra de beste menigheter som man ikke trodde skulle bli forført, det holder med en forført hyrde. og forførelsen kan også se ut som en vekkelse i menigheten rundt omkring.

Matt 24:24 
For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å føre også de utvalgte vill, om det var mulig.

Ja forførerne skal til og med gjøre tegn og under, mange kristene vil følge disse, da de ser at de har fått en gave, og da tror de at dette kommer fra Gud. det er lett å bli ført vill, hvis man ikke hvet hva man skal se etter.Til og med de utvalgte skal prøves .

2Kor 11:13 
For disse er falske apostler, svikefulle arbeidere, som skaper seg om til Kristi apostler.

Vi ser at det vil være svikefulle arbeidere blant de troende, de som man hadde tillit til vil svikte, som i det ytre er skinnhelligt, men som i det indre er som glupske ulver.og de vil utgi seg for å være sannferdige brødre, men så forvrenger de på Guds ord på veien, litt og litt.til slutt så er det blitt en del av menighetens forkynnelse.

Det som er viktig og som Bibelen taler klart og tydeligt om, vi skal prøve det som er blitt forkynt, Kan man se hva som er falsk og på hva som er sant?

1Joh 4: 1 

Mine kjære! Tro ikke enhver ånd, men prøv åndene om de er av Gud! For mange falske profeter er gått ut i verden.

1Tess 5:19-22 
19 Utslokk ikke Ånden! 20 Ringeakt ikke profetisk tale, 21 men prøv alt, hold fast på det gode. 22 Hold dere borte fra all slags ondt.

Det er viktig for den troende å få den sanne visdom i sitt hjerte, stå fast på de ord som er nedskrevet i hjerte av Ånden. slik at det som kommer inn av falskhet kan spontant bli avist av ånden.

Apg 17:10f
10 Men straks samme natt sendte brødrene både Paulus og Silas av sted til Berøa. Da de kom dit, gikk de til jødenes synagoge. 11 Og disse var av et edlere sinn enn de i Tessalonika. De tok imot Ordet med all godvilje, og gransket hver dag i Skriftene om det forholdt seg slik som det ble sagt.

i Paulus tid var det slik

Apg 2:42 
42 De holdt urokkelig fast ved apostlenes lære og ved samfunnet, ved brødsbrytelsen og ved bønnene. 

De gransket skriftene i ånden slik at de ikke skulle bli ført vill, er det slik i dag at man sjekker om det samstemmer med Guds ord , det som kommer til oss? Vi tar til oss tilærte leresettninger, og tolkninger som er av nyere tid, fordi det er en tidsforskjell og en annen kultur, i verden no en den tid som VAR PÅ PÅ PAULUS TID.Det er mange kristnes undskyldninger

2Pet 2:1 
1 Men det stod også fram falske profeter i folket. Slik skal det også blant dere komme falske lærere, slike som lurer inn vranglære som fører til fortapelse. De fornekter den Herre som kjøpte dem, og fører over seg selv en brå fortapelse.

Når man kan lese at vranglære kan før til fortapelse,så er dette alvårligt, og noe man må ta til seg.men i dag så er man ikke så nøye om tolkningene stemmer overens med hverandre, så lenge tolkningene er i kjærlighet til Guds ord.men da uteblir sannheten i Guds ord, og kjærligheten har sin glede i sannheten, må man huske på. Men man må også skille mellom hva slags vranglære som vil føre til fortapelse.Hvor grensen går er vanskelig å si, men den er i alle tilfeller overkredet når noen 2.Pet 2,1fornekter den Herre som kjøpte dem. Det viktige er helt sentrale er altså hva som blir forkynt om Jesus, og hans frelsesverk.

Dette sier Paulus

2Kor 11:4 
4 For om det kommer en til dere og forkynner en annen Jesus, som vi ikke har forkynt, eller om dere får en annen ånd, som dere ikke før har fått, eller et annet evangelium, som dere ikke før har mottatt – da tåler dere det så gjerne.

Gal 1:6-9 
6 Jeg undrer meg over at dere så snart vender dere bort fra ham som kalte dere ved Kristi nåde, til et annet evangelium, 7 skjønt det ikke finnes noe annet – det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium. 8 Men selv om vi eller en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt dere, han være forbannet! 9 Som vi før har sagt, så sier jeg nå igjen: Om noen forkynner dere et annet evangelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet!

Her ser man i klare og tydelige ord at man skal være bevist på hva man i dag formidler i sannhet. viker forkynnelsen og læren i fra Guds ord, så må man påminne hverandre om hva som står skrevet. Her kan man se store forskjeller på katolkse læren, mormonrens lære, og jehovas vitners lære,trosbeveglens lære, ja man kan nevne flere læresettninger i dag. mange forkynner som blant annet Benny hinn, Joel osteen. er forkynnere som har en falsk lære, Det kan man se på hvoran de legger fram et budksap, som klør i øret til menigheten. de får høre det de vil høre. Enhver Kristen har et ansvar å ta avstand fra læresettninger som går i mot Guds ord.

Mange undskyldninger vil man høre fra trossøken, mange vil blir forført slik det står skrevet, Hvordan kan man forstå selv at man er blitt forført av hyrder, eller tolkninger eller læresettninger man har tatt til seg i dag?   Det viktigste er den sannhet Jesus kom med, for Jesus kom med Nåde og sannhet. Hva betyr sannheten for oss i dag. skal sannheten gå på bekostning av en falsk kjærlighet som sprer seg som ild i tørt gress i dag? ser man hvordan religionen nermer seg hverandre. at man blander sammen kortene i en haug? Da vil sannheten i Guds ord forsvinne litt og litt, til man selv tror på løgnen. Og da kan man fort være forblindet. Fokuset vårt må være på sannheten i Guds ord. Der er det nåde og kraft å få for vårt dagelige liv. Til liv, håp og fred i vårt indre liv.

MVH

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt