Verdidebatt

Hallelu-Jah!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Forvirring er et endetidstegn!

Mørket legger seg over kristendommen ... For nå er tiden kommet da dommen skal begynne, og den skal begynne med Guds hus. Men kommer dommen over oss først, hvordan går det da til slutt med dem som er ulydige mot Guds evangelium? (1Pet 4:17)

Jeg deler helt Greta Aune Jotuns innlegg her -hvor hun sier; "Det er nødvendig å skille mellom kristnes Gud JHVH og muslimenes Allah. Bruk derfor JHVH i tale og skrift."

Hallelujah! sier jeg. Jah-i hallelujah er en kortversjon av Gudsnavnet.

Muslimer ville aldri kalle Allah for JHVH (Jahveh/Jehovah) uten å nevne det i forbindelse med "jødenes Gud". Det synliggjør villfarelsen i Islam, enten de velger å "glemme" gudsnavnet og kaller ham "allah" eller for "jødenes JHVH". Velger de å se bort fra "JHVH" kan det betviles hvorvidt "Muhammad" var en sann profet fra Gud-"JHVH".

Som vi vet ble det profetert om at Messias skulle komme "som en Davids sønn" og som skulle komme i "JHVH`s navn". Dette ble oppfylt på Jesus Kristus!

Velger de å se på "JHVH" som "kun jødisk" -hvor er da forbindelsen til Bibelens og jødenes Gud? Skulle ikke også Muhammad også holde frem Guds hellige navn slik Jesus gjorde det?

Jesu navn på hebraisk; Jehoshuah - inneholdt jo Guds navn Jah/Jehovah/Jahveh. Han var utsendt av Gud -Bibelens Gud, vår og Jesu himmelske Far!

Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus. Jeg herliggjorde deg på jorden da jeg fullførte den gjerning du ga meg å gjøre. Far, gi meg nå din herlighet, den herligheten som jeg hadde hos deg før verden ble til. Jeg har åpenbart ditt navn for de mennesker du ga meg fra verden. De var dine, og du ga meg dem, og de har holdt fast på ditt ord. (Joh 17:3-6. Se også; Joh 20:17)

Men, som jeg startet... Hva med oss? Vi som tilhører "Guds hus" i betydning "kristendommen" - "oss" (1Pet 4:17) burde ikke også vi "rense vår sti" og slutte å kalle Gud kun for (tittelen)"Herren" men ta opp igjen bruken av Gudsnavnet? Det hadde vært radikalt!! -Og langt fra historie-løst -for å si det slik!

Da hadde vi bekjent RETT og lært at Abraham, Isak og Jakobs Gud, Israels Gud og Jesus Kristi Gud (Jesus var salvet av JHVH) og Han som var Jesu Far og Gud - OGSÅ  ER vår Gud og Far!

Da hadde vi hadde sett hvor meningsløse våre diskusjoner om arabernes månegud "allah" er. Men tiden er mørk og tåken er tett i mange kirker nå....Særlig i Dnk!  -Men dommen har tydeligvis begynt! Salig er den som tar sin tilflukt til Jesus Kristus og hans Gud og Far i denne tiden!

Vær klar over at "Herre" er kun en tittel akkurat som "gud". Vi burde bruke Guds navn* Jahveh eller Jehovah slik som det har vært vanlig i hundrevis av år!

-Det var mer vanlig før vi ble ført vill av post-moderne teologi og lurt inn i meningsløse diskusjoner av frafalne prester!

Hadde vi brukt Guds navn mer aktivt ville vi ha sluppet disse lange kjedelige diskusjonene om "allah". (Allah er også kun en tittel, nemlig "gud")

Men hvilken gud er  så  "allah"?

Ikke Jesu Kristi Far iallefall, for i Koranen sies det;

-at Allah har ikke noen sønn, (Sure 53.19-20). - og videre hevdes det;  at å påstå at Allah har en sønn (som de krsitne lærer) er en "majestetsforbrytelse". De som gjør det, er forbannet av Allah!

Men vi som kjenner Bibelens Guds forholder oss til at Han utnevnte sin Messias og vi vet at ved sin dåpen fikk Jesus dette storslagne vitnesbyrdet fra Gud-JHVH;

Og det lød en røst fra himmelen: «Dette er min Sønn, den elskede, i ham har jeg min glede.» (Matt 3:17)   Skal vi ikke være lydig imot JHVH-Guds eget vitnesbyrd i Injil (NT)?

La det være klart:

"For Herren [JHVH], deres Gud er Gud over alle guder og Herre over alle herrer, den store, mektige og skremmende Gud som ikke gjør forskjell og ikke lar seg bestikke." (5Mos 10:17)

*Et av mange eksempler på vanlig bruk (men ikke missbruk!) av Guds navn, er "King James Version of The Holy Bible" - feks. i 2.Mos 6. + mange flere.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt